Jak sušíte bazalku

8959
22.5.14 21:06

jak sušíte bazalku

Ahoj všem:) Mám možná hloupý dotaz - jak doma sušíte bazalku?
Mám čerstvou v květináčku, ale v poslední době jsem na nic nepoužívala, tak už má plno lístků a je „přerostlá“, tak jsem si řekla, že bych zkusila usušit. Ale jak na to?:)))) Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1979
22.5.14 21:15

Ja ji nesusim, ale mrazim. Zamotal do sebe několik lístku a pak do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
22.5.14 21:16

Já to dělám jednoduše, otrhám lístky, dám na plech a nechám usušit..když je bazalka suchá, promnu ji, aby byla na menší kousky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
22.5.14 21:18

Ja ji nesusim, nybrz mrazim, myslim, ze je to lepsi pro dalsi vyuziti pri vareni. Nasekam nadrobno, dam do krabicky a hodim na mrazak. Jinak „prerostla“ bazalka muze byt uz i nahorkla, tak at se s ni nesusis zbytecne, doporucuji ochutnat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
22.5.14 21:19

Ja ji jednou zkusila ususit normalne na vzduchu a zustala takova lehce pruzna, takze vlatne nesla rozdrobit a drzela v takovych zmolkach. Od te doby bylinky taky mrazim, davam je do takovych tech sacku s neprodysnym plastovym zaviranim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
22.5.14 21:19
@Janha píše:
Ja ji nesusim, nybrz mrazim, myslim, ze je to lepsi pro dalsi vyuziti pri vareni. Nasekam nadrobno, dam do krabicky a hodim na mrazak. Jinak „prerostla“ bazalka muze byt uz i nahorkla, tak at se s ni nesusis zbytecne, doporucuji ochutnat :)

delam stejne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50160
22.5.14 21:21

Taky bylinky mrazím (mátu, bazalku, rozmarýn, oregano). Jednou jsem měla i majoránku, před zimou jsem jí otrhala a uschla mi na lince a ta vůně byla bezkonkurenční :pankac: Kam se hrabe pytlíkové koření :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
22.5.14 22:44

Bazalku jsem zkoušela jednou usušit - smrskla se mi a vůně a chuť už nebyla taková. Od té doby jí mrazím a v pokrmech je jako čerstvá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
22.5.14 23:01

Se privterim… me by zase zajimalo do jakych jidel ji používáte? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
23.5.14 07:03

Omacky na spagety at uz bile nebo cervene, do zeleninovych salatu, na pizzu… A porad se snazim dokopat se zkusit pesto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.5.14 07:57

@Lejaa já ji suším - mám jí fakt moc - svážu víc větviček do svazku a zavěsím k oknu do průvanu. :mrgreen: Ale ne na sluníčko-tedy přímé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
23.5.14 11:13
@czaky píše:
Omacky na spagety at uz bile nebo cervene, do zeleninovych salatu, na pizzu… A porad se snazim dokopat se zkusit pesto

take tak… az na to pesto :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
23.5.14 11:21

Suším mátu, meduňku a majoránku (ta je nejlepší sušená). Ostatní bylinky mrazím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.5.14 11:50

Holky, moc děkuji :-)
Zkusím teda část zamrazit a risknu trochu i nasušit a uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50160
23.5.14 20:22
@Sonreir píše:
Se privterim… me by zase zajimalo do jakych jidel ji používáte? Dekuji

My máme rádi italskou kuchyni, tak tam jí využívám skoro do každého jídla (rajčatové omáčky, pizza, rajčata s mozzarellou atd.) ;) A pak jí používám do sosu na grilované maso v kombinaci s jinými bylinkami a česnekem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí