Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Máte nějaký svůj ověřený postup na usušení hub např. v troubě? Na kolik? Na jak dlouho? Nebo sušíte klasicky? Na co je rozložíte?
Předem díky za rady!
Zkoušela jsem troubu, ale nejlépe se to usušilo normálně doma při pokojovce. Tak za týden to bylo ususené.
@bjetuschka píše:
Zkoušela jsem troubu, ale nejlépe se to usušilo normálně doma při pokojovce. Tak za týden to bylo ususené.
Přemýšlím, kde to můžu mít doma týden rozložené ![]()
@Havlova píše:
Na půdě na sítích - něco jako síť do okna.
Jo, ty sítě jsem viděla v nějakém receptáři, ale ty právě nemám. ![]()
@PaníBovaryová píše:
Jo, ty sítě jsem viděla v nějakém receptáři, ale ty právě nemám.
Doma jsme sušili na novinách. Nebo na plechu do trouby.
Když jsem byla malá, tak u nás se vždy sušilo na novinách. Prostě nakrájet a rozložit na noviny na volném stole v pokoji, kde nikdo nespal. Ale jde to i v troubě na pečícím papíru.
@Havlova píše:
Doma jsme sušili na novinách. Nebo na plechu do trouby.
nebo na takovém tom klasickém balícím papíře, ale noviny asi líp sají
@stinga píše:
nebo na takovém tom klasickém balícím papíře, ale noviny asi líp sají
Jojo, babička to tak sušila, a na skříni, ptž čím výš, tím větší teplo. Sušila tak i domácí nudle do polévky.
Edit -a ten papír na plechu.
Příspěvek upraven 28.09.22 v 20:41
Nám se to na novinách docela lepilo, tak jsem to dali na pečící papír do trouby, nastavili na nějakých 70-80°C a zapli větrák a jelo to několik hodin, troubu jsme měli pootevřenou, aby šla vlhkost pryč.
Akorát nesmí být doma moc vlhko, nám to takhle na dovolené zplesnivělo. A jednou se do toho dostali červi a sežrali to. Od té doby vozím i na dovolenou sušičku.
Buď na papíře (čistý bude lepší než noviny, i když asi už ten tisk není toxický) nebo navléct na nit a rozvěsit, případně někde rozložit záclonu.
Natáhnout starou zaclonu na dřevěný rám - zbusis sama za par minut - a na to je rozložit a zvednout ke stropu ![]()
Babička s dědou to vždy sušili na čtvrtkach.
Davali to na topení.
Úplně jsem se teď vrátila do dětství. ![]()
Byla to taková čtvrtka co se používá jako proklad v papírnach atd.
A to susilo skvěle. ![]()
Na niti. Beru s sebou jehlu i nit na dovolené. Poté 1-2 dny suším natažené u stropu, např od garnýže ke světlu a jak trochu oschnou, tak dosuším v troubě na 50-60.
Na niti jsme sušili doma, když jsem byla malá, ale neznám nikoho, kdo by to tak dělal a přitom, dle mě, je to velmi praktické, ale možná trochu více času to trvá kvůli navlékání.