Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím, mám takový menší problém. Dělám dnes dort na narozeniny, který jsou zítra. Je to čokoládovo karamelový dort, čokoládový je korpus, který právě teď peču v troubě, ale vůbec se nepeče
postupovala jsem přesně podle receptu, ten korpus vylezl hodně rychle nahoru, ale jakmile s tím nějak pohnu tak se začne hýbat, že je to prostě stále syrový a vůbec se nic nepeče, jen nahoře je to tvrdý, ale když to propíchnu, tak je syrový
, doufám, že mě chápete, otázkou je: upeče se, nebo to mám rovnou vyhodit? Nikdy se mi to nestalo, ale blbě jsem při postupu nic neudělala, dělala jsem všechno jak být mělo
, přeji vám hezký zbytek dne ![]()
Já bych snížila teplotu, na cca 150, zvrchu přikryla pečícím papírem a nechala dopekat, dokud nebude..
Přidávám recept a postup, já už peču asi kolem hodiny a na těch 185-190°, ono tam je napsáno 1h a něco, ale on spíš zvrdnul no, vůbec nevím jestli to bude dobrý😀
Hm, no nevím. Nebyl to recept od Kluků v akci? Jejich bábovka chtěla opustit troubu.
Úplné Hrnečku vař! My po špatných zkušenostech s korpusy všeho druhu, děláme klasický piškot, na plech, vychází to tak na 8 vajec.
Popřípadě přidáme kakao, pozor, je potom sušší. Vyřežeme požadovaný tvar, promažeme na půl máslovým a na půl kakaovým krémem, dozdobíme. Do krému kaše z mouky.
Je to lehké, nadýchané a všem chutná.
To pečeš na moc, nahoře se udělá ta tvrdá krusta a vnitřek se nepropeče. Buď znovu a troubu rozpálit na 150 horkovzduch (nebo 160 normálně) a hlídat nebo když to není moc spálený, tak to prikrej alobalem a zkus to pomalu dopect.
@kkkackaaa píše:
Přidávám recept a postup, já už peču asi kolem hodiny a na těch 185-190°, ono tam je napsáno 1h a něco, ale on spíš zvrdnul no, vůbec nevím jestli to bude dobrý😀
Asi se spíš usušil. Některé recepty jsou snad pomsta.
@Sylvania 333 nevím co to je za recept no 😀 já jsem před měsícem dělala podobný, ale bez jedlý sody a ten byl výborný, akorát jsem ho nemohla najít už no, tak jsem dělala podle tohoto ![]()
Jak to máš vysoké? Já dělám podobnou buchtu, ale je to dost hutné/těžké, není to úplně klasický korpus na dort. Peče se to celkem dlouho, kolem hodiny tak. Ale ten vršek je vždy takový až křupavý no. Jak máš zaplou troubu? Peces na horní i spodní ohřev? Jestli už máš hořejšek připečený, tak bych nechala běžet jen ten spodní.
Delas to moc zprudka. Vyssi veci delej pomalu, tak na 140 a stare trouby i 120..
@Betty MacDonald dobře, já udělám ještě jeden a zkusím to takhle teda a máš pravdu, přesně to se stalo no, ta krusta nahoře
snad ten druhý bude dobrý už
![]()
Hlavne jestli to pečeš teprve hodinu, tak za hodinu a pul uz to muze být upečené. Jen to možná moc žhne horni ohřev. Takze to stáhni o kousek, shora prikrej alobalem a dej tomu cas.