Jak to bude dál?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
402
9.6.11 13:38

jak to bude dál?

Mám dotaz, mám nabídku jít pracovat zpět na své místo.Jsem na rodičovské dovolené, malý měl 2roky a 3m.takže správně bych měla nastoupit přítí rok v únoru.chci se zeptat, jak to bude, mám tedy ukončit rodičovskou nebo ne a jít normálně pracovat na plný úvazek? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
9.6.11 13:44

Pokud máš hlídání pro dítě a nebude ve školce, RP rušit nemusíš.

• Citovat
  • Upravit
1748
9.6.11 13:45
jerryna84 píše:
Mám dotaz, mám nabídku jít pracovat zpět na své místo.Jsem na rodičovské dovolené, malý měl 2roky a 3m.takže správně bych měla nastoupit přítí rok v únoru.chci se zeptat, jak to bude, mám tedy ukončit rodičovskou nebo ne a jít normálně pracovat na plný úvazek? :nevim:

ukonči pouze rodičovskou dovolenou, pokud malý nepůjde do školky apod. tak ti pobírání rodičovského příspěvku poběží dál až do jeho tří let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
9.6.11 13:47

jdeš zpátky na celý úvazek? pokud na kratší dej si pozor ať máš ve smlouvě uvedeno do kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
9.6.11 13:52

šla bych zpět na celý úvazek, malý jde do školky od září, ale jen na 5 dní v měsíci, jinak babička pohlídá a jsou tam 12ctky krátký dlouhý týden cca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
9.6.11 14:07

takže jen ukončíš tu RD (kterou čerpáš u zaměstnavatele), pobírání rodičovského příspěvku ti zůstane, tam je podmínka jen ta školka a podobné zařízení:

Podmínka osobní celodenní péče o dítě není splněna, je-li dítě umístěno v jeslích, mateřské škole nebo jiném zařízení pro děti předškolního věku s výjimkami dále uvedenými. Rodičovský příspěvek náleží i v případech, kdy:

* dítě mladší 3 let navštěvuje jesle nebo jiné obdobné zařízení po dobu nejvýše pěti kalendářních dnů v kalendářním měsíci, * dítě, které dovršilo 3 léta věku, navštěvuje mateřskou školu nebo jiné obdobné zařízení v rozsahu nepřevyšujícím čtyři hodiny denně nebo 5 dní v kalendářním měsíci, * dítě pravidelně navštěvuje léčebně rehabilitační zařízení nebo mateřskou školu nebo její třídu zřízenou pro zdravotně postižené děti či jesle se zaměřením na vady zraku, sluchu, řeči a na děti tělesně postižené a mentálně retardované v rozsahu nepřevyšujícím čtyři hodiny denně, * dlouhodobě zdravotně postižené dítě nebo dlouhodobě těžce zdravotně postižené dítě pravidelně navštěvuje předškolní zařízení v rozsahu nepřevyšujícím šest hodin denně a dítě školního věku navštěvuje přípravnou třídu základní školy nebo školu poskytující základní nebo střední vzdělání, * dítě navštěvuje předškolní zařízení v rozsahu nepřevyšujícím čtyři hodiny denně, pokud je zdravotní postižení sluchu či zraku obou rodičů (osamělého rodiče) v rozsahu 50 % a více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
9.6.11 14:16

mati díky.
já myslela, že kdyžjdu zpět na plný prac.poměr, tak to musím zajít vše pozrušovat na sociálku atp.
ale ted vím že to stačí jen vyřídit v práci a příspěvek mi zůstane.super
ještě dotaz:až mi skončí tenrodičovský príspěvek, tak mi ze sociálky pošlou nějaké oznámení o ukončení pobírání dávek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
10.6.11 11:26

Ahoj,
jojo, az bude malemu 3 roky, tak cca nasledujici mesic by ti melo prijit postou, ze ti bylo ukoncene vyplacneni RP.
 j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat