Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj/dobrý den,
zbývá mi necelý měsíc do termínu našeho druhého miminka. První dceru jsem rodila v Chrudimi, ale protože jsem z této nemocnice velmi zklamaná, rozhodla jsem se, že s druhým miminkem pojedeme do Hradce. Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s touto porodnicí a jak to tam chodí. V Chrudimi poslali tatínka domů, protože porod prý jen tak nebude, nemohl tam se mnou být od začátku. Když jsem se začala otvírat, řekli ať mu zavolám a to už byl po celou dobu se mnou. Dceru mi po ošetření sestřičky přiložily a tatínek nám dělal ještě dvě hodiny společnost. Je to tak i Hradci? Nikde jsem se nedočetla, zda tatínka hned po porodu „vyprovodí“, nebo bude také moct zůstat nějakou dobu s námi. Díky moc! ![]()
@jana247 tatínka jsem si zavolala po přípravě a mohl s námi zůstat i ty dvě hodinky po porodu na sále. Pak mě vezli na pokoj. Když si zaplatíš nadstandart, může tam s tebou snad i spát, já ho neměla, takže netuším
Jo a můj byl naprdnutej, že sotva ke mě přišel, hned naklusala sestra s kasírtaškou a už po něm chtěla peníze za přítomnost ![]()
@jana247 Já měla porod rychlý - v 11,30 jsme přijeli, do 12 mě vyšetřovali a sepisovali papíry, ve 12 jsem šla na přípravnu, v 1 na sál a to už zavolali ke mně přítele, ve 3 byla malá na světě, dali mi jí na břicho a pak jí odnesli umýt a tak a to s ní šel tatínek a mě ještě rodili placentu a zašívali - cca půl hodky, pak přišel přítel s malou, ta se hned přisála a 2 hod jsme byli všichni ještě na sále. Pak až mě převezli na pokoj a malou mi po 4 hod. přinesli a už se ode mne nehla. Byla jsem spokojená jak s personálem, co mně rodil, tak se sestřičkama na 6ti nedělí i na novorozeneckým. ![]()
@angor děkuji za info, nikde jsem se právě nedočetla, jestli budeme moct být všichni po porodu pohromadě, tak jsem se bála, že by manžela hned vyhnali
To by mě mrzelo..
@Kakika Já myslela, že se platí 400Kč za doprovod k porodu a ono se platí ještě za to, že tam s tebou po porodu zůstane??
V Hradci je to stejne, dokud nejdes na porodni box (tzn. otevrena na 4-5), tak manzela poslou pryc a Tebe daji na pokoj s ostatnima rodickama
U prvni dcery jsem si od prijeti cca 5 hodin odtrpela na cekacim pokoji, pak dovolili zavolat manzela, sli jsme na box a do hodinky byla mala na svete. A u druhe dcery nas pro jistotu poslali 5:15 domu, ze to nic neni, ze pry poslicky, tak jsme kolem 7 dojeli znovu a 7:47 je mala narozena
![]()
Ale po porodu tam chlapa 2 hodky nechaji, a na sestinedeli nemuzu rict krive slovo, chovali se uzasne ![]()
Ono asi záleží jakej je tam zrovna šrumec ale já přijela v noci po prasknutí vody, kdy se nic k porodu neschylovalo takže manžela poslali domů. Jen co jsem se uložila na ten zmiňovaný pokojíček s ostatníma rodičkama začali mi kontrakce a po dvaceti minutách už mě stěhovali na box, byla jsem na dva prsty. Manžela jsem mohla volat hned. Chudák sotva dojel domů ale kdo to mohl čekat
Mohl tam být se mnou i ty dvě hoďky po porodu ![]()
@jana247 ne, platí se jen za přítomnost u porodu. To jen, že hned jak ho ke mě pustili, hned po něm chtěli peníze. Platí se fakt jen ty 400,–, to se omlouvám za zmatek, co jsem způsobila
Tak ja nemuzu rict jak je to s manzelem po porodu, zda ho poslou domu nebo ne, pac nam se maly narodil driv, takze sel po porodu do inkubatoru, tak me odvezli pak na pokoj a manzel jel domu, ale jinak ja lezela v porodnici kvuli vysokemu tlaku driv a vsichni se chovali moc hezky, personal, doktori apod. za dva dny si malej rekl, ze pujde ven, praskla mi voda, vzhledem k tomu, ze jsme bydleli ve Vrchlabi, tak jsem mohla zavolat manzelovi hned a hned mohl prijet…ja byla na porodnim boxu asi od 2h rano a on prijel kolem pul 4 a celou dobu tam se mnou mohl byt…rodila jsem pak az odpoledne v 16:45 a celou tu dobu tam mohl byt, sestricky super, PA taky skvela a kdyz uz byla videt hlavicka, tak prisel doktor a na neho nemuzu rict krive slovo…kdybychom se rozhodli pro druhe, tak bych chtela snad znova rodit v Hradci
![]()
A proč nerodíš v Pce? Já tu rodila v prosinci, přijeli jsme ve 2 ráno na box jsem šla až v 5 prítele nikam neposilali byl celou dobu semnou, po porodu jsme zustali dve hodiny na sale i s prckem a pak me prevezli na pokoj a protoze tam nikdo nebyl tak rekli ze jestli chce muze tam semnou jeste chvilku byt, jo a bonus tatinek u porodu je zdarma
A neboj na Pardubice jsem slyšela jen to nejhorší ale chovali se tu naprosto skvěle ![]()
@Zástavanda Já na Pce neslyšela jen to špatné, ale i tak se tam „bojím“ rodit. Asi těch špatných hodnocení bylo víc než těch dobrých. A u druhého se bojím o dost víc než u prvního a Hradec je dobře vybaven kdyby něco. Jinak vím, že Pce je otec u porodu zadarmo ![]()
My bydlíme od Hradce asi 39km, tak pokud by manžela poslali domů, stihl by snad dorazit! ![]()
@Kakika V pohodě!
Hele v Chrudimi taky přišly sestřičky s kasičkou ještě před porodem, okamžitě jak manžel dorazil, aby náhodou nezapomněly vybrat peníze!
Je to všude stejné
@jana247 Uz se davno neplati 400kc, ale jen 250kc.
Me ale neprekvapuje, ze to vybiraji hned a navic je ta castka tak nizka, ze snad nema cenu se nad tim pohorsovat.
Me manzela taky pustili hnedle na zadny nalaz 4-5 cm se necekalo.
Za me HK super ja byla moc spokojena.
@melerovka Aha, děkuji za info. Na stránkách Hradecké porodnice mají uvedeno 400Kč, ale poplatky neřeším, prostě tam manžela chci a tak to zaplatím. Bylo by fajn kdyby tam se mnou mohl být od začátku a nehnali ho domů, buh ví jaké bude počasí, aby se chudák nedotrmácel domů a hned zase neletěl zpět! ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.