Jak to chodí v porodnici v Hradci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
155
21.1.14 12:45

Jak to chodí v Hradci?

Ahoj/dobrý den,

zbývá mi necelý měsíc do termínu našeho druhého miminka. První dceru jsem rodila v Chrudimi, ale protože jsem z této nemocnice velmi zklamaná, rozhodla jsem se, že s druhým miminkem pojedeme do Hradce. Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s touto porodnicí a jak to tam chodí. V Chrudimi poslali tatínka domů, protože porod prý jen tak nebude, nemohl tam se mnou být od začátku. Když jsem se začala otvírat, řekli ať mu zavolám a to už byl po celou dobu se mnou. Dceru mi po ošetření sestřičky přiložily a tatínek nám dělal ještě dvě hodiny společnost. Je to tak i Hradci? Nikde jsem se nedočetla, zda tatínka hned po porodu „vyprovodí“, nebo bude také moct zůstat nějakou dobu s námi. Díky moc! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
21.1.14 12:49

@jana247 tatínka jsem si zavolala po přípravě a mohl s námi zůstat i ty dvě hodinky po porodu na sále. Pak mě vezli na pokoj. Když si zaplatíš nadstandart, může tam s tebou snad i spát, já ho neměla, takže netuším :lol: Jo a můj byl naprdnutej, že sotva ke mě přišel, hned naklusala sestra s kasírtaškou a už po něm chtěla peníze za přítomnost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
21.1.14 12:57

@jana247 Já měla porod rychlý - v 11,30 jsme přijeli, do 12 mě vyšetřovali a sepisovali papíry, ve 12 jsem šla na přípravnu, v 1 na sál a to už zavolali ke mně přítele, ve 3 byla malá na světě, dali mi jí na břicho a pak jí odnesli umýt a tak a to s ní šel tatínek a mě ještě rodili placentu a zašívali - cca půl hodky, pak přišel přítel s malou, ta se hned přisála a 2 hod jsme byli všichni ještě na sále. Pak až mě převezli na pokoj a malou mi po 4 hod. přinesli a už se ode mne nehla. Byla jsem spokojená jak s personálem, co mně rodil, tak se sestřičkama na 6ti nedělí i na novorozeneckým. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
21.1.14 13:00

@angor děkuji za info, nikde jsem se právě nedočetla, jestli budeme moct být všichni po porodu pohromadě, tak jsem se bála, že by manžela hned vyhnali :) To by mě mrzelo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
21.1.14 13:01

@Kakika Já myslela, že se platí 400Kč za doprovod k porodu a ono se platí ještě za to, že tam s tebou po porodu zůstane??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
21.1.14 13:04

V Hradci je to stejne, dokud nejdes na porodni box (tzn. otevrena na 4-5), tak manzela poslou pryc a Tebe daji na pokoj s ostatnima rodickama :zed: U prvni dcery jsem si od prijeti cca 5 hodin odtrpela na cekacim pokoji, pak dovolili zavolat manzela, sli jsme na box a do hodinky byla mala na svete. A u druhe dcery nas pro jistotu poslali 5:15 domu, ze to nic neni, ze pry poslicky, tak jsme kolem 7 dojeli znovu a 7:47 je mala narozena :roll: :mrgreen:
Ale po porodu tam chlapa 2 hodky nechaji, a na sestinedeli nemuzu rict krive slovo, chovali se uzasne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
21.1.14 13:13

Ono asi záleží jakej je tam zrovna šrumec ale já přijela v noci po prasknutí vody, kdy se nic k porodu neschylovalo takže manžela poslali domů. Jen co jsem se uložila na ten zmiňovaný pokojíček s ostatníma rodičkama začali mi kontrakce a po dvaceti minutách už mě stěhovali na box, byla jsem na dva prsty. Manžela jsem mohla volat hned. Chudák sotva dojel domů ale kdo to mohl čekat :lol: Mohl tam být se mnou i ty dvě hoďky po porodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.1.14 13:17

@jana247 ne, platí se jen za přítomnost u porodu. To jen, že hned jak ho ke mě pustili, hned po něm chtěli peníze. Platí se fakt jen ty 400,–, to se omlouvám za zmatek, co jsem způsobila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
21.1.14 13:33

Tak ja nemuzu rict jak je to s manzelem po porodu, zda ho poslou domu nebo ne, pac nam se maly narodil driv, takze sel po porodu do inkubatoru, tak me odvezli pak na pokoj a manzel jel domu, ale jinak ja lezela v porodnici kvuli vysokemu tlaku driv a vsichni se chovali moc hezky, personal, doktori apod. za dva dny si malej rekl, ze pujde ven, praskla mi voda, vzhledem k tomu, ze jsme bydleli ve Vrchlabi, tak jsem mohla zavolat manzelovi hned a hned mohl prijet…ja byla na porodnim boxu asi od 2h rano a on prijel kolem pul 4 a celou dobu tam se mnou mohl byt…rodila jsem pak az odpoledne v 16:45 a celou tu dobu tam mohl byt, sestricky super, PA taky skvela a kdyz uz byla videt hlavicka, tak prisel doktor a na neho nemuzu rict krive slovo…kdybychom se rozhodli pro druhe, tak bych chtela snad znova rodit v Hradci :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
21.1.14 13:47

A proč nerodíš v Pce? Já tu rodila v prosinci, přijeli jsme ve 2 ráno na box jsem šla až v 5 prítele nikam neposilali byl celou dobu semnou, po porodu jsme zustali dve hodiny na sale i s prckem a pak me prevezli na pokoj a protoze tam nikdo nebyl tak rekli ze jestli chce muze tam semnou jeste chvilku byt, jo a bonus tatinek u porodu je zdarma :) A neboj na Pardubice jsem slyšela jen to nejhorší ale chovali se tu naprosto skvěle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
21.1.14 15:19

@Zástavanda Já na Pce neslyšela jen to špatné, ale i tak se tam „bojím“ rodit. Asi těch špatných hodnocení bylo víc než těch dobrých. A u druhého se bojím o dost víc než u prvního a Hradec je dobře vybaven kdyby něco. Jinak vím, že Pce je otec u porodu zadarmo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
21.1.14 15:21

My bydlíme od Hradce asi 39km, tak pokud by manžela poslali domů, stihl by snad dorazit! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
21.1.14 15:23

@Kakika V pohodě! ;) Hele v Chrudimi taky přišly sestřičky s kasičkou ještě před porodem, okamžitě jak manžel dorazil, aby náhodou nezapomněly vybrat peníze! :) Je to všude stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
22.1.14 10:46

@jana247 Uz se davno neplati 400kc, ale jen 250kc.
Me ale neprekvapuje, ze to vybiraji hned a navic je ta castka tak nizka, ze snad nema cenu se nad tim pohorsovat.
Me manzela taky pustili hnedle na zadny nalaz 4-5 cm se necekalo.
Za me HK super ja byla moc spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
22.1.14 12:26

@melerovka Aha, děkuji za info. Na stránkách Hradecké porodnice mají uvedeno 400Kč, ale poplatky neřeším, prostě tam manžela chci a tak to zaplatím. Bylo by fajn kdyby tam se mnou mohl být od začátku a nehnali ho domů, buh ví jaké bude počasí, aby se chudák nedotrmácel domů a hned zase neletěl zpět! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková