Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vy tady děvčata řešíte, jak bývalému nedat dítě na Štědrý den, ale představte si že naše paní ex-manželka, která má děti bohužel v péči, nám je schopná dát děti (2 a 5) na celé svátky s tím, že si to s nima dožene potom. Z dřívější zkušenosti vím, že ani večer nezavolá co našli pod stromečkem. Takže co je lepší? matka která chce strávit vánoce se svým milovaným dítětem, nebo matka, která se svých „milovaných“ vzdá velice lehce a je jí to jedno že s nima nestráví Ježíška? zajímá mě váš názor. Děkuji.
No, těžko říct, záleží jestli to dělá proto, aby se dětí na svátky zbavila, tak je otázkou, zda by přítel neměl požádat o svěření do své péče. Na druhou stranu, pokud si to s vámi děti užijou víc, že je pro ně přece jen tatínek vzácnější a pak třeba s mámou někam po vánocích jedou, tak bych to neodsuzovala a naopak bych byla ráda, že budou mít vánoce spojené s tatínkem, potažmo s váma oběma.
esterka03 píše:
Vy tady děvčata řešíte, jak bývalému nedat dítě na Štědrý den, ale představte si že naše paní ex-manželka, která má děti bohužel v péči, nám je schopná dát děti (2 a 5) na celé svátky s tím, že si to s nima dožene potom. Z dřívější zkušenosti vím, že ani večer nezavolá co našli pod stromečkem. Takže co je lepší? matka která chce strávit vánoce se svým milovaným dítětem, nebo matka, která se svých „milovaných“ vzdá velice lehce a je jí to jedno že s nima nestráví Ježíška? zajímá mě váš názor. Děkuji.
Zalezi z jakeho duvodu to maminka dela. Ja jsem jednu dobu mohla byt s malou jen 24.12. a 25.12., pak jsem musela do prace, tak byla u nasich, a pak u ex, jinak to neslo, byla jsem sama a penize staly za prd. A na darky sem se patala male az doma, vzdycky mi je ukazovala, on ex moc nemluvi ![]()
Paní to nedělá z důvodu že někam musí do práce apod. protože je na mateřské, ale proto že je jí úplně jedno jestli s nima stráví Ježíška nebo ne. S maminkou nikam po vánocích rozhodně nepojedou. Mě to nevadí, já jim udělám s přítelem krásné vánoce, ale jenom nechápu její počínání v roli matky. Do finále je mi líto jenom těch dětí s kým žijou. Ona se jich nevzdá díky vysokým alimentům které přítel platí.
Tak třeba mě čeká v lednu soud,malej bude mít brzy 10 měsíců a jeho bilologický otec,ho ještě ani neviděl,žádnej zájem nemá,neplatí,prostě nic,jako by ho ani neměl a představa,že by třeba jednou chtěl malýho mě děsí ![]()
esterka03 píše:
Paní to nedělá z důvodu že někam musí do práce apod. protože je na mateřské, ale proto že je jí úplně jedno jestli s nima stráví Ježíška nebo ne. S maminkou nikam po vánocích rozhodně nepojedou. Mě to nevadí, já jim udělám s přítelem krásné vánoce, ale jenom nechápu její počínání v roli matky. Do finále je mi líto jenom těch dětí s kým žijou. Ona se jich nevzdá díky vysokým alimentům které přítel platí.
Tak to je mi lito tech deti tez
. Tak hlavne, ze maji alespon krasne Vanoce
veronikavi píše:
Tak třeba mě čeká v lednu soud,malej bude mít brzy 10 měsíců a jeho bilologický otec,ho ještě ani neviděl,žádnej zájem nemá,neplatí,prostě nic,jako by ho ani neměl a představa,že by třeba jednou chtěl malýho mě děsí
To se ti nedivim.
Muj ex a mala byli na sebe alespon trochu zvykli.
Já mám něco obdobného s tím,ž ejá mu ji prostě na svátky nedám.Dala jsem mu náhradní termín a je to na něm ,zdali to akceptuje.My už spolu komunikujem celkem dobře.Snažim se jemu vyjít vstříc.On občas vypění nebo se snaží ukazovat kdo velí,ale to má smůlu.To platilo v manželství.Navrhla jsem mu štědrý den dopoledne a a pak dva svátky vánoční.V něděli mi má zdělit návrh on.Pokud nebude rozumný ,Má prostě smůlu.
Já se sním nepárám.A jeden víkend u soudu fakt nic nedokáže.Nesmíš se tak bát.Oni to jen zkouší a přitom prd pak dělají.
Zakladatelko, neboj se ho. chce tě nervovat. z vlastní zkušenosti vím, že to dlouho nevydrží a sám začne vynechávat. co bude za rok, neřeš. bude tě to vysilovat.
jídlo, oblečení, pleny nedávat. to ti nemůže nikdo nařídit. je to o tom,jak si kdo vyloží předpisy. no aty se je vyložíš a chápeš takto. připravené dítě je dítě vhodně oblečené počasí, podmínkám možnostem a těšící se na tatínka. navařit by nechtěl?
přeju hodně zdaru. někdy jsou to boje a hlavu má člověk jak balón, strachy člověka otupí, ale bude líp.
mám toho taky dost za sebou. nechci se k tomu vracet, jen, že i ti největší vytrvalci v dispiplíně „lámání druhého“ nebo „vYhrožování a ponižování“, taky poleví.
a na řeči, které tě hodnotí a nedávají odpovědi na tvé otázky, se vykašli. kdo nemá zkušenost, to nepochopí. a když člověk něco nechápe nemůže na to odpovědět. a když začne střílet od boku, tak to stejně nikam nevede.
přeji všem z celého srdce, aby takovéto a podobné problémy nemuseli nikdy řešit
Anonymní píše:
v prvni rade chci poprosit vsechny co to nezazili nebo si to nedovedou predstavit, at nereaguji. dekujumam 3 lete decko o ktere se otec nikdy nestaral, i kdyz s nama „zil“, malou videl max spat, nekoupal, nevozil, neprebaloval, nechoval, neuspaval. pak jsme se rozvedli, dceru si vic jak pul roku nevzal ani do kocaru, odmital, i kdyz jsem mu to nabizela. ted si nasel slecnu a chteji si hrat na rodinu. soudne dostal kazdy sudy vikend
jeste pak dalsi otazka, davate otcum sebou pleny, nahradni obleceni atd?. nevim teda jak soud jednal v zajmu ditete, proste otec zacal jevit zajem, tak musi mit sanci. bohuzel jsem byla tak vydeptana, vysokovana a ja k..ava se vzdala odvolani
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jde to nejak obejit? aby ji nemusel mit vzdy jak to vychazi? nebo jedine „nemoc“? odmita mi ji v nedeli privezt o hodinu driv, mam objednanou mikulasskou (to jsem jeste netusila ze ji sudy vikend dostane), uz mi vypisuje jak ji pristi stedry den nebudu mit u sebe…
strasne me to nici![]()
![]()
doted jsme byli zvykle byt jen spolu, meli svuj rezim, ma zdrav problemy. bojim se ze ji neuhlida, ze se ji neco stane…
dekuju
anonym S.
Lituju tě co všechno si s bývalým užíváš, a proto abys nebyla tak moc smutná koukni do kalendáře, příští rok je přestupný a tudíš bude štědrý den až v pondělí, tak se nemusíš bát že budeš o vánoce sama ![]()
Jo a rozvedená jsem od roku synka a plínky jsem nikdy nedávala, to si kupoval sám, oblečení jsem nejdřív dávala, ale vracel mi ho špinavé, tak jsme se dohodli, že budu dávat jenom botky a ostatní si pořídí i když na dovolenou mu přibaluju i oblečení podle toho co si přeje aby toho měl syn dost ![]()
Tak hlavu vzhůru zvidíš, že bude líp!!!!
No, mě oblečení vracel nejen špinavé, zničené, ale když jsem mu dala něco nového, tak mi s klidem nahlásil, že to hodil do popelnice. spoustu věcí mi nevrátil, takže malý dostane jen to, co má momentálně na sobě, podle počasía hotovo. taky chtěl balit pleny, oblečení, svačinu atd. a věčně něčím vyhrožuje a přiveze si sem celou svou rodinku… ale už mi může, frajer. chce to se proti těm řečem obrnit, nepřipouštět si je. jen blafají, ale málo co z toho dodrží. sami vědí, že někde udělali chybu, ikdyž vystupují na venek jako že neudělali.
držím palce, bude to lepší ![]()
Tak to je taky hezký, že ti hodil nový věci do popelnice
mě to teda nedělal naschvál, ale spíš mu dal broskev a už se neobtěžoval na bryndák, no a dvouletý dítě s broskví se sprasilo a on to neřešil sundal a za dva dny už se to pak nevypralo
ale teď už je to u nás všechno vpohodě (ťuk ťuk) a už mi po dovolený vrací kufr s vypraným a nažehleným prádlem, ale hodně k tomu pomohla i nová žena, která se fakt postará o všechny ženský věci ![]()
Na vánoce bych mu dítě nedala (pro nemoc) a zkusila bych právníka a zkoušet znovu u soudu. Domluva by byla nejlepší. Mám to taky doma ex se o malou nestaral od jejich 3 měsíců, naštěstí si nebyl schopný u soudu vyřidit návštěvy, takže dceři je 8 let a on si nyní hraje na tátu, muže být rád, že ji vidí na pár hodin to se naštěstí domluvíme, ale úplně chápu co prožíváš. Nemít dítě na vánoce to by se mnou seklo, ještě když najednou se rozhodne pan někdo, že bude otec.Ale taky myslím, že takovým to lidem to rodičovství dlouho nevydrží, jen co chudáci děti.