Jak obejít péči, aby ji neměl každý sudý víkend?

Anonymní
2.12.11 09:20

jak to obejit

v prvni rade chci poprosit vsechny co to nezazili nebo si to nedovedou predstavit, at nereaguji. dekuju

mam 3 lete decko o ktere se otec nikdy nestaral, i kdyz s nama „zil“, malou videl max spat, nekoupal, nevozil, neprebaloval, nechoval, neuspaval. pak jsme se rozvedli, dceru si vic jak pul roku nevzal ani do kocaru, odmital, i kdyz jsem mu to nabizela. ted si nasel slecnu a chteji si hrat na rodinu. soudne dostal kazdy sudy vikend :,( . nevim teda jak soud jednal v zajmu ditete, proste otec zacal jevit zajem, tak musi mit sanci. bohuzel jsem byla tak vydeptana, vysokovana a ja k..ava se vzdala odvolani :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:
jde to nejak obejit? aby ji nemusel mit vzdy jak to vychazi? nebo jedine „nemoc“? odmita mi ji v nedeli privezt o hodinu driv, mam objednanou mikulasskou (to jsem jeste netusila ze ji sudy vikend dostane), uz mi vypisuje jak ji pristi stedry den nebudu mit u sebe…
strasne me to nici :,( :,( :,(
doted jsme byli zvykle byt jen spolu, meli svuj rezim, ma zdrav problemy. bojim se ze ji neuhlida, ze se ji neco stane…

jeste pak dalsi otazka, davate otcum sebou pleny, nahradni obleceni atd?
dekuju
anonym S.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
2.12.11 09:26

Neobejdeš to ničím, ani nemocí, bohužel, můžeš zkusit nemoc jednou dvakrát, ale dnes je otec pro soudy plnohodnotný rodič, který zaslouží stále šance a je schopen se o dítě starat i v době nemoci, pokud ji bude chtít, tak mu i musíš dát. Ty máš povinnost mít ji připravenou odevzdat, on má právo si ji vyzvednout, zakže ty musíš, on může, když nevyzvedne, tobě třeba naruší plán, maminky si berou vedlejšky, nic se neděje,tak je to u nás postavené. Pleny ano oblečení bych mu nedávala, ať si nakoupí své. Oblečení bych tedy pouvažovala, pleny ani omylem. je to situace, která nemá pro tebe příznivé řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
2.12.11 09:29

Ahoj s tím bohužel nic neuděláš :-( je to otec a má na dítě stejné právo jako ty :-( i když se před tím nestaral,jinak když jede dcera k otci,tak jí dávám vše s sebou,to je jasný

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.11 09:32

ja ji take vzdy vse davala sebou, vcetne pochutinky, piti, nahr obleceni, pleny, hracky..
ale kdyz vidim jak mi „vyhrozuje“ a mysli si ze si ji jen vyzvedne a vse bude mit v tasce zbalene, tak premyslim ze mu ji dam bez niceho, at taky vidi co vse stoji,co potrebuje, aby tu rodicovskou peci mel tedy se vsim vsudy… ja ji doma mam bez plen nebo s latkovkou abych usetrila, proc jemu bych je davat mela, kdyz doma bych je nepouzila.

kdz to mala spatne ponese, muzu si zazadat o novy soudni proces, treba i se soudnim znalcem?

• Citovat
  • Upravit
101648
2.12.11 09:35

Asi to bude těžké, ale doporučila bych zkusit být vztřícná a nedělat naschvály, koneckonců všechny vaše hádky a vzájemné naschvály odnese dcerka… nejlepší, když se vám to povede dovést do situace, kdy budete schopni se dohodnout, pak nebude problém aby ti ji otec přivezl dříve, když bude potřeba a naopak aby si ji vzal na déle, pokud to budeš potřebovat ty.
A konec konců, vybrala sis ho jako otce pro vaše dítě, tak zas tak děsně špatný asi není, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.11 09:40

otehotnela jsem po kratke znamosti, tusiz jsem ho poradne neznala :oops: :roll:

no to je prave kamen urazu, celou dobu se mu snazim vyjit vstric, kdyz ji chtel, dala jsem mu ji, se vsim.ale s nim ted domluva zadna neni. proste ji dostal od 9-17 hod a nepriveze mi ji ani o minutu driv. a ze jsem ho velice slusne zadala. rovnou zacal ze pristi rok stedry den ji neuvidim. kdyby mu slo o tu malou, tak se snad nejak rozumne domluvime ke spokojenosti obou a hlavne te male. ale jemu o ni vubec nejde.

• Citovat
  • Upravit
veronikavi
2.12.11 09:41

bež se zeptat na sociálku,já si totiž myslím,že jsi povinna dítě předat připravené,tzn i s oblečením a dalšíma potřebnýma věcma na to aby tam dítě mohlo víken trávit.Soud styk nikdy nezakáže,nato zapomeň,jedině by ohrožoval její výchovu

• Citovat
  • Upravit
veronikavi
2.12.11 09:42

Tak na vánoce se střídáte :-( bohužel

• Citovat
  • Upravit
46867
2.12.11 09:45

Nemoc nemuzes uvadet neustale.
Ale na Vanoce by mela byt s tebou, ne? To nemate nejak osetreny? Ja vim, ze segra ma Vanoce, Velikonoce, Mikulas atd., kluky u sebe, dava je druhy den nebo jak se to hodi. Prazdniny ma napul nebo ob 14 dni.
My to mame nastesti na dohodu, takze kdyz mu ji nedam, tak ma smulu, pac jsme se nedohodli, ale to se jeste nestalo.
Obleceni jsem davala, ale chodila domu, smradlava, spinava, obleceni rozbity a spinavy, od te doby ji davam s sebou veci na ven a osklivy - on by ji jinak nechal asi v tom jednom obleceni, kalhotkach celej tyden :( a pokud jel na hory musel ji nakoupit vybavu sam, ja na to nemela a pliny bych mu nedavala, ale dohodla se, aby je koupil, kdyz je tak vzornej otec :cert: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.11 09:46

zatim na pul roku to ma od rana do vecera, po pul roce i noc.
ja nechci plne zakazat styk, to vubec. jen mi prijde ze je to moc rychle najednou, na to ze se nestaral…
az ji dostane na vikend, to budu mit nervy. ma prarodice 200 km daleko, babi po tezke nemoci, deda alkoholik, otec bezdomovec, alkoholik ktery se jednou za cas ukaze. kamna, hnusny schody. nechci aby mi do takoveho prostredi jezdila :-(. tady se ji clovek snazi slusne vychovavat, v klidu a pak tohle :-(. navedli ho prarodice, ty se s jeho mamkou tak prali tenktat o ne, deti (exmanzela s bratrem) az rok skoncili v detskem domove :poblion:
ale vim ze dokud bude v poradku, dokud se nic nestane nebo ji to nepoznamena, tak s tim nic neudelam :,( :,(
jsem tak hloupa ze jsem se nechala zblbnout a vzdala se odvolani :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
46867
2.12.11 09:47

A pokud ti nevyhovuje, jak to je tak muzes podat novej navrh nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
2.12.11 09:49

no jde o to jestli by ti nějaké odvolání pomohlo :-( tohle je strašně těžké…:-( já to mám třeba dohodou,takže záleží na mě,kdy mu jí dám,ale zatím jsme se vždy nějak rozumně dohodli

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

no soudce rekl ze stedry den a prazdniny resit nebudeme, tak jsem myslela ze stedry den by mel byt automaticky muj. pak jsem psala pravnikovi a opravdu kdyz se to neurcilo a bude stedry den o sudem vikendu, tak ji bude mit on :zed:
proc me ten soudce tak obesel? proc mu vysel vstric aniz bych to tusila? :-(
ja treba nemam problem aby ji mel 25. ale ja se o ni 3 roky staram, piplam, on si chodil jen po hospodach a ja mam ted stedry den stravit sama, bez ni? :,(

• Citovat
  • Upravit
46867
Anonymní píše:
zatim na pul roku to ma od rana do vecera, po pul roce i noc.
ja nechci plne zakazat styk, to vubec. jen mi prijde ze je to moc rychle najednou, na to ze se nestaral…
az ji dostane na vikend, to budu mit nervy. ma prarodice 200 km daleko, babi po tezke nemoci, deda alkoholik, otec bezdomovec, alkoholik ktery se jednou za cas ukaze. kamna, hnusny schody. nechci aby mi do takoveho prostredi jezdila :-(. tady se ji clovek snazi slusne vychovavat, v klidu a pak tohle :-(. navedli ho prarodice, ty se s jeho mamkou tak prali tenktat o ne, deti (exmanzela s bratrem) az rok skoncili v detskem domove :poblion:
ale vim ze dokud bude v poradku, dokud se nic nestane nebo ji to nepoznamena, tak s tim nic neudelam :,( :,(
jsem tak hloupa ze jsem se nechala zblbnout a vzdala se odvolani :,( :,( :,(
:( :( , ex rodice taky hnus a on, kdyz si ji vyzvedl, tak s ni byl jeden den, a pak ji soupl jim. Matka alkoholicka, spindira, kouri uvnotr v baraku, mala astma, no katastrofa :cert: , a pak mi mala jeste zalovala, kdyz byla mensi, ze ji kouril v aute :evil:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
2.12.11 09:51
Anonymní píše:
no soudce rekl ze stedry den a prazdniny resit nebudeme, tak jsem myslela ze stedry den by mel byt automaticky muj. pak jsem psala pravnikovi a opravdu kdyz se to neurcilo a bude stedry den o sudem vikendu, tak ji bude mit on :zed:
proc me ten soudce tak obesel? proc mu vysel vstric aniz bych to tusila? :-(
ja treba nemam problem aby ji mel 25. ale ja se o ni 3 roky staram, piplam, on si chodil jen po hospodach a ja mam ted stedry den stravit sama, bez ni? :,(

No to se mi nezda :think: …Zkus se jeste zeptat nekoho nezavisle na deni kolem toho daneho soudu.
Ja se zkusim zeptat tety , delala mi rozvod, ale nevim jestli odepise :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria