Vdovec s dítětem

6926
30.11.11 22:57

:)
Ahoj anonymní. Evidentně nemá vyřešenou budoucnost, ach jo. :( Co se tam stalo nevíme, ale pro tu novou paní je to dosti blbá situace. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22026
30.11.11 22:57

Zakladatelko: osobní zkušenost nemám. Ale tohle je úplně stejné, ať se jedná o bezdětné osoby nebo vdovce s dětmi - nejhorší věc, která se dá udělat, je „vytloukat klín klínem“, jinými slovy, navazovat vztah okamžitě po skončení toho předchozího. Ať už ten vztah skončil z jakýchkoli důvodů, musí doznít a odeznít. Smutek z úmrtí se musí prožít, se vším všudy, ve všech etapách - šok, vztek, lítost, stesk, atd. Pokud si pán našel novou partnerku uspěchaně, přehnaně rychle po úmrtí ženy, tak to jsou prostě od začátku špatně rozdané karty a těžko nějak radit. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.11 22:59

K věci, skoro jsem začala podobný vztah, bylo to hodně na začátku, bylo to moc fajn, ale po chvíli bylo patrné, že nemá svoji minulost, svoji ženu v sobě vyřešenou. Zahánět nevyřešený vztah (když řešením je jenom čas) vztahem novým, ten nový dřív nebo později dozajista zahubí. Já z toho proto velmi rychle vycouvala.

Nemyslím si, že by tam musela být nějaká skutečnost, která by mu bránila se od své zemřelé ženy odpoutat, prostě ji mohl jen milovat a někomu to trvá notnou dobu, než se z toho vzpamatuje, a jsou i tací, kteří s tím bojují celý život. Pravda, není jich moc, ale jsou… :think: :think: :think: :think:

Být tvojí kamarádkou a být ve fázi, v jaké je ona. Zkusím si s ním vážně promluvit nebo vyhledat odborníka (hlavně pro něho). Když to nepomůže, šla bych o dům dál. Nebo to bude muset snášet ještě hodně dlouho, pokud se to vůbec kdy změní.

• Citovat
  • Upravit
17310
30.11.11 23:00

Myslím, že Bohunka má pravdu. Snažil se zalepit nějak tu bolest novým vztahem, což se bohužel nedaří…nedivím se. Je to obrovská ztráta, člověka kterého miloval…

Jestli ho miluje ať mu dá čas se s tím srovnat( může to trvat měsíce, roky..nikdy nevíš) a nebo vezme nohy na ramena a hledá lásku jinde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.11 23:07

Jestliže ale on nebude chtít nic měnit a jestliže ona zůstane, bude to bolet mnohem víc.

Anonymní píše:
jenže vysvětlujte to chlapoj, že nemá lepit ztrátu novým vztahem, ona se toho bála, všichni se tomu divili, ale vysvětlil jí, že nemůže být sám, že by zešílel, tak mu dala šanci, ze začátku jim spolu bylo fajn, najednou se to nějak bortí, jenže ona už ho má moc ráda a hlavně to děcko, to se těžko radí, ať jde od něj pryč, bude jí to hodně bolet
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.11 23:08

… když se rozhodne odejít později nebo se dál a dál trápit v takovém vztahu.

• Citovat
  • Upravit
595
30.11.11 23:40

Je to spatne, on se porad vyrovnava se smrti zeny. Nevim jak jsou dlouho spolu, chtelo by to psychologa pro pana a slecna/pani by mela vycouvat z tohoto vztahu, alespon na nejaky cas, bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
30.11.11 23:45

Na tohle téma jsem viděla krásný film s Kevinem Costnerem " VZKAZ V LÁHVI". Možná by se na něho měli spolu podívat a ten přítel by si uvědomil,co může ztratit on i jeho dítě. Zpracovanou ztrátu své ženy nemá, ale třeba si uvědomí,že ztrácí další :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.12.11 05:29

No já budu asi trochu cynický - ale beru to z pohledu chlapa. Spousta chlapů v takové situaci bude hledat především „pracovní sílu do domácnosti“ (když to přeženu). V mém okolí chlapi city moc neřeší a nechávají je „běžet samospádem“ (pak se diví, kam ten samospád dopadl…)
Takže bych na místě „nové maminky“ zvážil, jestli tam vůbec nějaké city jsou. To, že mně někdo něco říká, ještě neznamená, že to skutečně tak prožívá. Ruku na srdce - kdo z nás se ještě v životě nepotkal s projevem drobné demagogie…? :think:
Mimochodem, jednoho mladého vdovce mám v práci. Říkal jsem mu i o těchto stránkách, ale zatím nechce ani slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
1.12.11 09:10

a jak je to dlouho od umrti? Podle me ma narok truchlit rok. Kdyz se ona k nemu dala moc brzo, musela s tim pocitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
1.12.11 14:06

Měla by mu říct, že mu nemůže ani nechce nahrazovat mrtvou ženu, ani dítěti maminku. Že to ani nejde, že je jiná osoba a pokud on ji bude pořád srovnávat se svou ženou, tak to nikam nepovede. Řekla bych mu, že já jsem já, sice jiná, ale to neznamená, že horší, prostě jiná osoba a buď mě bude takhle brát a chce se mnou být nebo ne a pak náš vztah nemá smysl. Někdy zabere dát trochu nůž na krk.

• Citovat
  • Upravit
67
24.6.12 10:42

Jsem vdovec

Jsem přes dva roky vdovec. Je mi 44 a zkoušel jsem po roce od smrti ženy asi dva nové vztahy. Tu první miluji dodnes, je vždy na prvním místě. Dopadnul špatně protože, světe div se byla vdaná. A spokojenost dětí je prý nade vše.
Ten druhý je ve stadiu stagnace. Začal sexem a i když ta žena je skvělý člověk, nehýbe se to dál. Neumím ji pustit do srdce.
Stále mě to táhne za tou první, ale čekat až se rozvede…
Psycholog řekl, nejdřív se naučte žít a pak vztah… Prý až jednu třetinu bývalého vztahu trvá než se s tím člověk vyrovná. Díky živote. To teda asi mám před sebou „nádherných 5 let“…Tak ať vít jak to ve svých nocích cítím já… Je vdovec opravdu cejch? Člověk za život prý miluje doopravdy max dvakrát. Takže vybráno…

• Citovat
  • Upravit
24.6.12 11:04
@67 píše:
Jsem přes dva roky vdovec. Je mi 44 a zkoušel jsem po roce od smrti ženy asi dva nové vztahy. Tu první miluji dodnes, je vždy na prvním místě. Dopadnul špatně protože, světe div se byla vdaná. A spokojenost dětí je prý nade vše.
Ten druhý je ve stadiu stagnace. Začal sexem a i když ta žena je skvělý člověk, nehýbe se to dál. Neumím ji pustit do srdce.
Stále mě to táhne za tou první, ale čekat až se rozvede…
Psycholog řekl, nejdřív se naučte žít a pak vztah… Prý až jednu třetinu bývalého vztahu trvá než se s tím člověk vyrovná. Díky živote. To teda asi mám před sebou „nádherných 5 let“…Tak ať vít jak to ve svých nocích cítím já… Je vdovec opravdu cejch? Člověk za život prý miluje doopravdy max dvakrát. Takže vybráno…

hej kemo, ta tvoje první, to je něco jako, když ženáč nabulíkuje milence, že se nemůže zatím rozvést bla bla bla, jdi dál :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slimy
14.8.12 14:37

Slimy

Ahoj anonymní,

před 3 měsíci mi zemřela manželka při autonehodě. Zůstal jsem sám s dcerou která teprve bude mít 2 roky za pár měsícu. Bolest a žal který si nesu ve svém srdci je nepopsatelný a v žádném případě bych to nikomu nepřál. Nicméně k tématu ti povím jen to že já osobně si nedovedu představit žádnou jinou ženu po svém boku.Byla jedinečná a pokud ten dotyčný to takhle uspěchal tak udělal chybu a tvá kamarádka bude trpět, protože jí bude i nadále srovnávat se svou ženou. Akorát si s ní udělal otroka co se stará o domácnost…

• Citovat
  • Upravit
24603
14.8.12 14:44
@Slimy píše:
Ahoj anonymní,před 3 měsíci mi zemřela manželka při autonehodě. Zůstal jsem sám s dcerou která teprve bude mít 2 roky za pár měsícu. Bolest a žal který si nesu ve svém srdci je nepopsatelný a v žádném případě bych to nikomu nepřál. Nicméně k tématu ti povím jen to že já osobně si nedovedu představit žádnou jinou ženu po svém boku.Byla jedinečná a pokud ten dotyčný to takhle uspěchal tak udělal chybu a tvá kamarádka bude trpět, protože jí bude i nadále srovnávat se svou ženou. Akorát si s ní udělal otroka co se stará o domácnost…

Přeju ti hodně, hodně sil, :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria