Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, ženy, prosím, vazte si samy sebe! Pokud půjdete do vztahu s kýmkoliv, klidně i s vdovcem, nechť Vás odradí věty, které tu zazněly.
Pokud někdo uvažuje v pragmatickych souvislostech, aka „Nebudu živit další cizí lidi“ a už dopředu o Vás takto uvažuje, aniž by mu došlo, že nejspíš Vy se budete muset starat o „cizí“ děti a nového partnera, pravděpodobně i na úkor Vašeho vlastního dítěte, věnujete jim čas, spoustu času, úsilí, lásku.. Pravděpodobně s těmi nejčistšími úmysly s mlhavou naději, že to všechno dobře dopadne..
Pokud takto o Vas někdo smýšlí a nepřemýšlí nad tím, že investice do nové rodiny jako do „vlastních“ je tou nejlepší investici, která by se mu mohla v životě podařit…, pak nohy na ramena a neplýtvejte vlastní energií.
Stejně jako Vy hodláte přijmout nového partnera a jeho děti za vlastní, musí totéž učinit on. Status vdovce mu nedává žádná práva na to bagatelizivat Vaše potřeby a nároky. Potažmo uprednostnovat jeho život a jeho děti nad Vašimi. Pokud bude mezi tím vším rovnováha, vyteží z toho všichni.
Je mi strašně smutno z celé téhle diskuze, která se tu táhne roky.
Píšu z pozice té, která žije ve spokojenem vztahu s někým, kdo kdysi manželku ztratil. Nyní jsme velká rodina, já i můj muž jsme se rozrostl, milujeme všechny „naše“ děti, neděláme žádné rozdíly a prostě jsme rodina. Každý z nás do toho vztahu dává maximum a neřešíme, kdo s čím hmotným do něj vstupoval. Někdo se věnuje dětem, učí se s nimi, vozí je na kroužky, vari, pere, uklízí, ten druhý třeba víc vydělává. Tak to přece má být.
Denně se říkám, jaké mám štěstí na chlapa, který mi nikdy nepredhazoval žádná srovnávání a naopak mi projevuje, jak je vděčný, že jsme mu přišli do života.
Přála bych to Vám všem!
Vlastní děti mít už nikdy nebudu. Partner to neustál. Je mi přes 40. Jako nejlepší alternativa mi vychází vdovec s malým dítětem. Co myslíte? A kde ho najít?
@Anonymní píše:
Vlastní děti mít už nikdy nebudu. Partner to neustál. Je mi přes 40. Jako nejlepší alternativa mi vychází vdovec s malým dítětem. Co myslíte? A kde ho najít?
Mohl by i stačit rozvedený s dětmi v stridavce
..
Později třeba adopce.
@Anonymní píše:
Hod si inzerát, ale ono vdovcu s malým dítětem asi zas tolik nebude. Spíš třeba rozvedený co má dítě v péči (znám hned dva takové, jeden má exku ve vězení a syna doma a druhého žena opustila, syna už vidět nechce a nikdy se už nevrátila).
To spíš hledej rozvedeného, těch bude víc. A asi i ocení, když budeš mít ráda jeho dítě.
@Anonymní píše:
V dnešní době už mají muži i děti ve výhradní péči nebo střídavé péči.
@Kriss Tina tohle nikdy nepochopim, jak nekdo muze opustit sve dite ![]()
@Anonymní píše:
Proč píšeš anonymně? Takto ti nikdo nemůže odpovědět. Souhlasím s holkama- moc vdovců není- ale také se najdou. A ještě bych napsal, odkud jsi. Zkus si podat inzerát- Rande, Štěstí, holky by ještě poradily Badoo. Já jsem našel na Štěstí- byť ještě spolu nežijeme. Taky jde o to, jak to tobě a případnému partnerovi bude vyhovovat. A holky určitě potvrdí- vztahy jsou složité, může, ale i nemusí to vyjít.😊
@podzim píše:
@Kriss Tina tohle nikdy nepochopim, jak nekdo muze opustit sve dite
Já taky ne, pro mě nepředstavitelné. Ale znám takové. Bývalá švagrová nechala chlapa i děti kvůli nějaké sektě, od manžela kolegy zas začla brát drogy a taky zmizela a děti nechala. Je takových dost.
@Anonymní píše:
jako že ke splnění svého mateřského pudu využiješ chlapa, co má dítě? A budeš cíleně hledat vdovce? Takže budeš hledat chlapa podle kritéria vdovec mající dítě? Tak to je dobrej úlet.
@Anonymní píše:
Chces chlapa nebo dite?