Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak u nás je to podobné.manžel má moře kamarádů a kamaradek,některé znám lépe,jiné méně.také je ukecany,ještě ke všemu pořád dělá nějaké srandičky a tak,no předvádí se.společných sportů moc nemáme,a tak když přijde a vykládá,ta byla taková a ta to uměla tak a tak,tak mě to ze začátku děsně štvalo a vytáčelo.ale teď už jsem si zvykla a je mi to jedno,hlavně už vím,že v tom nemám nic hledat a že o nic nejde.oni to tak asi chlapi mají,upřímnost nade vše
zakladatelko-jestli je to jen tak,tak bych za tim nehledala nic jineho.
me muj manzel rikal,ze vsichni jeho kamaradi jsou dulezitejsi nez ja a udelali toho pro nej vic nez ja! kdyz mu jeden jeho „kamarad“,at je ke me hnusny,protoze cim vic je chlap na zenu hnusny,tim si ona vic vazi
na moje slusne,at se nam do vztahu nemota,na me zacal rvat,ze jsem krava,at jdu do prdele. a on? mlcel. atd. atd. plus dalsi veci…
Ahoj zakladatelko, můj přítel je přesně to samé. také milion kamarádek, se všemi v kontaktu, společenský atraktivní inteligentní chlap…navíc jich přede mnou opravdu hodně prostřídal… a také se často zmíní co ta a ta, co s tou a s tou, vychvaluje jiné…
Já na to většinou podrážděně nereaguji, ke mně se chová hezky, zamilovaně a někdy se mi zdá, že ho moje lehce žárlivá reakce spíše těší. Občas poznamenám, že je mi líto, že to samé, co říká o ostatních (že jí to sluší atd.) neřekne někdy i mně, ale na to je mi odpovězeno, že už je holt takový, že k cizím je milejší než k vlastním a že bych si o sobě moc myslela.
Radu nemám, mám pocit, že já si na to spíše zvykám a většinou mi to až tolik nevadí, ale někdy mi to taky vytočí…já se ale většinou snažím nedávat svou žárlivost najevo, i když nevím, jestli je to dobře…
Holky, dík. Já jen nevím jak na to reagovat, on ví, že mě to vadí a když dělám, jako že to moc nevnímám a přecházím to, tak do mě taky tak rejpne, ať nežárlím… Já jsem i ochotna to přejít mlčením nebo takovým tím „hmmm“, ale abych si s ním sedla a nadšeně si s ním vyprávěla o jeho kámoškách, která má lepší vlasy a která se kterou se líp pařilo… to fakt asi nedám…
Já taky ne
. A navíc u mého přítele je každá druhá kámoška jeho bývalá… a navíc je asi tak s dvaceti ženskými v aktivním kontaktu (osobně, maily, skype atd…) musela bych se zbláznit a někdy to se mnou docela cloumá, ale přemýšlela jsem o tom a přišla jsem na to, že buď se s tím musím smířit a snažit se to neřešit anebo bych s ním nemohla být.
Jinak nám to klape, cítím, že nás má opravdu rád a chová se k nám (ke mně a dceři) moc hezky, pomáhá nám, všechno…
Skusila jsi mu taky někdy vyprávět o svích kamarádech, co jsi kde s kým zažila že ta a ta akce stim a stim byla skvělá že jste se skvěle bavili, nebo že tenhle kámoš má skvělí názor a tak. Možná zjistí že to až zas tak příjemný není poslouchat o tom co jsi ským a kde dělala a umírní se ti říkat každý svůj zážitek a minulost. Já jsem to taky párkrát udělala na popud toho že mi říkal taky své zážitky a mě to občas i vadilo a také se mu to nelíbylo. umírnil se mi říkat každý jeho dřívější zážitek kort ty nevhodné. Naposledy mi zdělil že takhleta holka se mu v mládí strašně líbyla a pálil za ní… tak jsem se tak na něj podívala a zeptala se ho Co tím jako chce říct? Tak se zarazil a řek nic mám přeci tebe to jen že jsem si na to vzpoměl když jí vydím. Nebo jsem to jako říkal neměl jsem nečekal že by to nějak vadilo když to řeknu.
Asi si neuvědomuje že by ti to nějak mohlo vadit a prostě povídá, on to tak nebere a ani to tak třeba nemyslí. Skus mu to normálně říct že určitě nechces aby před tebou měl nějaký tajnosti ale tohle tě doopravdy nezajíma že by jsi radeji řesila vás tři než jeho kamarádky.
Tak můj přítel je vůči tomuhle imunní. Sám se mi i na mou minulost zeptá a s úsměvem si to vyposlechne. také mi připadá, že když mi nějaká jeho připomínka ohledně jiných (bývalých) žen nevadí, tak si ještě rýpne… např. se minule s úsměvem divil, že jsem se netvářila, když se šel své rozvedené kámošce, která po něm docela jede, v neděli večer dívat na rozvody topení a na pokec…
Ahoj holky, můj přítel byl vždycky takový společenský typ když neměl vztah, hodně si psával na facebooku, měl vždycky víc kamarádek než kamarádů.. ale od tý doby co je se mnou, tak je fakt jen se mnou.. a teď k mému „problému“
můžete mi prosím poradit, proč mě žere přítelův telefonní seznam??:D má tam asi 400 čísel, většinou na holky a napsaný všechny typem Anička, Kristýnka, Sandruška, Mišička… jsou to čísla na holky když bydlel ještě v rodném městě, teď tam už skoro 3 roky nebydlí a krom mě, jeho rodičům a do práce nikomu dalšímu nevolá ani nepíše.. Už jsem se ho asi 2× ptala, proč si tam neudělá pořádek že tam má zbytečně hodně čísel, které už nikdy nepoužije a stejně si pořádek neudělal.. Já vím, že je to hloupost, ale nevím proč ale nějak mě to žere
Já mám v seznamu svou rodinu, pár čísel do práce a tím to končí… Všechny čísla, které nepoužívám pár let vždycky mažu a tím si dělám pořádky… Asi blbej dotaz, ale vadilo by Vám to taky?? a pokud ne, zkuste mi objasnit proč mě to vadí… Jsme spolu 2 roky a přes rok spolu bydlíme, k žádný nevěře nikdy nedošlo, klape nám to suprově, ale nevím proč mě to tak děsí
možná to mám zakódované s tím co bylo předemnou nebo já nevím…
@WERISKA píše:
Můžu se zeptat kolik vám je let
Mš je 25 a přítelovi 28.. já vím že je to hloupí a vadí mi kravina, ale nedokážu si to sama vysvětlit proč to tak je..Tak prosím žádné posměšky.. vždycky se najde nějaká blbost která někomu může vadit…
![]()
Asi mám mezery, vůbec netuším, jaká čísla má v telefonu můj partner. Ježiš to jsou kraviny ![]()
Ahoj, jdu se sem asi hlavně vykecat a zjistit Vás názor, jestli opravdu přeháním nebo mě aspoň trochu někdo chápe.
Mám přítele o skoro deset let staršího. Nás vztah je trochu komplikovaný, několik let jsme spolu byli, pak jsme se rozešli, každý měli svůj život. Já se mezitím vdala, měla dítě, rozvedla a my se po čase dali zase dohromady. Mého syna bere pomalu jako vlastního, což je pro mě rozhodující, jak se k němu chová a tak se snažím hodně jeho chyb přehlížet…
Co mě ale trápí nebo spíš nevím, jak se k dané situaci postavit je to, že je můj přítel atraktivní chlap a co víc, je hodně komunikativní, otevřený a tak je samozřejmé, že je v jeho okolí spousta ženských a kamarádek. Sem tam mu nějaká zavolá jak se má atd., nějaké i osobně znám. Nevím ale jak se postavit k situaci, kdy on začne přede mnou nebo spíš v rozhovoru se mnou nějakou z těch dotyčných vychvalovat. Jak umí to a to. Jak, když jsme spolu nebyli a měli jak my říkáme „tu pauzu“, tak jak byl s tou a tou pařit a bylo to fajn, jak je s touhle sranda a s touhle tamto… Přiznám se, že mi to vadí. Když mu to řeknu, ať mi to neříká, že mi to vadí, kouká na mě jak na blázna a nechápe co vyvádím, že se mi jen „svěřuje“ a ať nežárlím. Já osobně si i myslím, že to snad vážně nemyslí ani nijak zle, miluje mě i malýho, jen já jsem asi člověk co potřebuje slyšet spíš tohle a ne, že tahle umí skvěle to a tamta tohle…
No a pak další věc, tak trochu mi vadí, že se mě snažíjakoby vychovávat. Možná je to dané tím věkovým rozdílem, ale po rozvodu jsem zůstala na vše sama a nezbylo mi nic jiného, než spoléhat sama na sebe. A asi jsem si odvykla aby mi někdo říkal, co mám koupit, když jdu na nákup nebo jak uvařit ten guláš… Uvádím je příklad. Nakonec chci dodat, že ho mám moc ráda, miluju ho a nechci o vztah přijít, jen nevím, jak s ním komunikovat aby to klapalo. Jakmile mezi námi dojde k hádce, pak je to konec ani jeden ji neumíme „ukočírovat“ a hádka se nafoukne do neuvěřitelných rozměrů..