Jak to řešit ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jjelena
26.5.10 22:27

Na magistrát zajdi 100%, já si takhle loni vybila místo pro dceru i když jsem byla doma s malou. U nás to funguje tak, že každá školka nechává pár míst, který obsazuje po zápisech magistrát a loni to u nás fungovalo tak, že místo dali aktivním matkám, což já jsem byla. Letos mi malou taky nevzali, tak opět telefonát a dcera nstupuje v září dokonce do stejný školky jako mám starší, resp. nakonec je přijatá už ted od května, ale to ještě nechodí, jen platím školný. Kdybych nezavolala, místo nemám.

• Citovat
  • Upravit
15
26.5.10 22:29

každopádně zítra se tam vypravím osobně, na telefonáty moc nedám… ale jestli dopadnu blbě, tak mi fakt dítě vezmou, by mě zajímalo jak to dělají jiné samoživitelky v mé situaci !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
26.5.10 22:31

Eliško, já uvažovala , že pokud jí nevezmou, tak holt podám výpověd a půjdu aspon na těch 5 měsíců na pracák a pak se vrátím do práce, naštěstí s mým zaměstnavatelem bych se nejspíš takhle dohodla. Nakonec to není nutný.
Tak snad ti pomůžou rodiče, ne?

• Citovat
  • Upravit
15
26.5.10 22:33

má matka mi hlídá dítě už teď… protože se snažím ještě vydělat bokem nějaké peníze na soukr.školku.. už je fakt unavená, rodiče jsou staří.. jsou už nervózní..atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
26.5.10 22:36

Určitě je to nezáviděníhodná situace, ale zvládnout jí musíš a nic jinýho než počkat do začátku školního roku ti asi nezbyde.

• Citovat
  • Upravit
17310
26.5.10 22:38

A zkoušela jsi školky mimo město?Nebo nemáš nějakou kamrádku která by ti mohla pomoci,znás e s učitelkou atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
26.5.10 22:42

teď jsem koukala,že jsi z Prahy,tam to musí být fakt maso sehnat školku.Kolipa vůbec stojí soukromá školka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
26.5.10 22:51

stojí dost… od 6tis. do 12tis. sranda co ? :-D :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
26.5.10 22:55

Taky bydlim v Praze… levnejsi soukroma 8tis/mes. ale asi budou zdrazovat, drazsi 16 tis., jsme takova vetsi vesnice, mame dve anglicke soukrome a dve ceske, plus tri statni ceske, vsechny beznadejne narvane a hrozne moc deti neumistenych… mame tu totiz krome starsich dve nove velka sidliste se spoustou mladych lidi a deti…magistrat to nijak neresi a neresil, ani si nedali podminku, ze musi na tak velkem novem sidlisti postavit skolku :-( pritom developer na blizkost obsluznosti lakal zakazniky…zavani mi to velkymi uplatky, jinak uz je to snad bezna praxe, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
26.5.10 23:00

tak tohle nějak nechápu…My jsme malý město u Plzně,a přidělali v naší školce další třídu aby se děti vešly.Jasně,že asi ne všechny,ale většinu pobrali.Máme tu školky dvě,jsem ráda,že chodí do tý u baráku.Kamarádky v Plzni měly daleko větší honičky :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
26.5.10 23:03

Mroe, co myslíš, že je běžná praxe, výstvaba nových školek? Nikdo se ti nebude stavět s novýma školkama, když už za pár let tam opět nebude mít kdo chodit, když babyboom opadl. Další probém je, že psousta lidí se v nových satelitech nepřihlásí k trvalýmu pobytu, takže počet obyvatel vesnice se nezvýší, takže není proč přidávat místa, města a vesnice nedostávají vyšší dotace. Každej si je hlavně vědom, že žádný rodič nenechá dítě na ulici, aby šel do práce, tak není důvod, proč to řešit. Je to hodně špatný, ale bohužel to tak je :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
35326
26.5.10 23:12

Ne, ze je bezna praxe dat si k schvaleni projektu podminku nejake verejne prospesne veci… hriste, skolku apod… v pripade naseho opravdu VELKEHO sidliste by ta skolka byla minimalne na miste…mam nekolik znamych, kteri v tom oboru delaji…
No nic… oni nechteji postavit ani montovanou kontejnerovou…porad hledaji nejake vymluvy… :pocitac:
hlavne ze jsme dostali pametni list k vitani obcanku, ale aby si spocitali, co budem za cas potrebovat… to ne… nejlepsi je, ze za chvili nebude stacit ani skola a to je vetsina deti zatim teprve ve skolkovem veku…jinak do skolek a jesli samozrejme berou jen deti prihlasenych k trvalemu pobytu…to je jasne…
ale u nas se resi jiny dulezity veci, treba socha na namesti apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
26.5.10 23:17

Mroe, vem si, že kdyby třeba nebyla socha na náměstí, tak byste se do vašeho města nenastěhovali, resp. byste mohli utéct jinam, kde ta soha je. Ber s nadsázkou, je to fakt absurdní.

Školy budou taky problém, ale já trochu doufám, že máme holky dobře narpzený a že je nepoženou do školy téměř v 8 letech, ale jedný by mělo být v září 6,5 a druhý 6 a 3/4. Horší to budou mít ty narozený v září a o prázdninách, takže naše starší - dubnová, počítám, nebude chodit s kamarádem, který je v srpnu, ten bude nejspíš až o rok později. :zed: :roll:

• Citovat
  • Upravit
35326
26.5.10 23:22

No, my uz takhle narazili se starsi, nejde s kamarady ze skolky, ale az pristi rok… :pocitac:
Tak aspon v ty jesle doufam…ale asi marne…nejlepsi je, ze nejsou stanovena zadna kriteria(az podle skladby prihlasenych) a na prihlasku se neuvadi temer zadne udaje(tak podle ceho tedy vybiraji?)… mam neodbytny pocit, ze jse mela vybrakovat ucet a vyrazit na magistrat, kde se to vybira :cert: :cert: :cert: no, uvidime v cervnu…

Dostat skolku nebo jesle v Praze se rovna vyhre v loterii… aspon u nas urcite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
27.5.10 00:01
Eliska1980 píše:
předškkoláky ze zákona vzít musí… na jiných městských částech jsem se ptala, nemám tam trvalé bydliště, tak se se mnou ani nebavili…

Elisko, tady pláčeš na nesprávném hrobě. Bohužel. Všichni ti napíší to stejné. Ta místa prostě nejsou ani pro ty předškoláky (osobně jich taky pár znám, které nevzali, protože prostě není místo), natož pro 3leťáky :nevim: Sama za sebe jsem šťastná, že čekám druhé dítě, a tudíž podobnou situaci nebudu muset příští rok řešit, protože u nás v Brně je to stejné - dětí spousta, školek málo…
Buď ráda aspoň za tu babičku!!!!! Ona to při nejhorším zvládne. Je to blbé, ale je to tak.
Nepotěšila jsem tě, ale budu držet palce, ať to dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin