Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mám trochu problém, který mě dost strestuje a nevím co mám dělat… nezvali mi dítě do školky, odvolala jsem se.. čekám…jsem samoživitelka, nastupuji do práce.. dítě by mi měli vzít přednostně nebo ne ? Volala jsem na úřad městské části, tam mě paní akorát zprudila, že nejsem sama, že v mé situaci je více matek a že mám prostě smůlu a mám kontaktovat soukromá zařízení… vůbec se se mnou nebavila… tak chci jít na magistrát, ale co když mi tam řeknou to samé ? Já v srpnu se vracím do práce, babička mi dost pomáhala teď a už je fakt unavená a hlídat už nechce… kamarádky žádné nemám, které by mohly hlídat a na chůvu nejsou prašule a na soukromou školku taky ne… a co teď ? ![]()
A jiné školky u vás nejsou?Co zkoušet obejít víc zařízení i za podmínky dovážení,vodění dál atd…Chápu,že jsi ve složité situaci…Bohužel je spousty takkových maminek a někde rovnou berou až děti 4leté
![]()
Jedine snad zkusit skolky treba v jine mestske casti… pokud nejake takove jsou…nic jineho me nenapada…
u nas nevzali ani predskolaka a jeho trileteho sourozence, takze maminka nemuze do prace… a to jsem si myslela, ze predskolaky musi vzit ze zakona… tak asi ne… a to to letos zkouseli uz potreti…
![]()
ja zas cekam na dopis z jesli… chci na castecny uvazek do prace, ale valne nadeje si nedelam, kdyz jsem videla ten previs poptavky uz behem prvni hodiny zapisu…
Příspěvek upraven 26.05.10 v 22:20
Tak se školkami je problém snad úplně všude a co tak zkusit jinou školku v okolí?
U nás ve školce je taky nával, ale přednostně berou děti, kterým mamča nastupuje do práce, ale ne v každé školce to tak dělají.
předškkoláky ze zákona vzít musí… na jiných městských částech jsem se ptala, nemám tam trvalé bydliště, tak se se mnou ani nebavili…
kontaktovala jsem více školek, to je jasné… prý se mám zeptat až na přelomu září říjen…chachááá. tto je fakt vtipný… a co budu dělat do října ?
Mě to přece nemusí vubec zajímat, že je takováhle situace, ať si to město vyřeší jak chce… prachy na to maj !
Tak to je mi líto,ale asi budeš muset počkat do září zda se jim někde neuvolnilo místo…Nebo zkusit na vesnici nebo menším městě…Je to teď se školkama opravdu složité
![]()
no tak u nas nevzali, jsem si tim jista… ta maminka uz ale asi podnika nejake kroky…tak treba to jeste nejak vyjde…
Eliska1980 píše:
kontaktovala jsem více školek, to je jasné… prý se mám zeptat až na přelomu září říjen…chachááá. tto je fakt vtipný… a co budu dělat do října ?
Mě to přece nemusí vubec zajímat, že je takováhle situace, ať si to město vyřeší jak chce… prachy na to maj !
Oni nejsou povinni ti dítě vzít,až rok před školní docházkou-bohužel
Na ten magistrat si zajdi, ja tam taky pujdu prudit, protoze oni si mysli, ze se na nas vyprdnou a bude jim to prochazet do nekonecna… aspon u nas to tak funguje…dokonce chteli jeden cas ty jesle zrusit ![]()
tak fajn, já do práce nenastoupím, nebudu mít co jíst a vlastně taky nezaopatřím své dítě, nebudu schopna se o něj postarat tak mi ho seberou a půjde někam do ústavu ? ![]()
Znám holčinu co na magistrátu pracovala a nevzali jí holčinu do školky.Na magistrátu nikdo nehnul prstem a řekli,že jí má dávat do školky přes celý město ![]()
Eliska1980 píše:
tak fajn, já do práce nenastoupím, nebudu mít co jíst a vlastně taky nezaopatřím své dítě, nebudu schopna se o něj postarat tak mi ho seberou a půjde někam do ústavu ?
Nevím co ti poradit,jedině fakt ten magistrát,snad tam budou vstřícnější.Někdy postačí odvolání a dítě ti vezmou.Držím palce ![]()
na sociálce jsem se ptala, nic nedostanu, žiji u rodičů takže ani nemám nárok na příspěvek na bydlení…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.