Jak to řešit ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3112
27.5.10 08:01

Elisko a zkoušela si se ptát někde v centru?
Slyšela sem,že třeba na P-1 a 5 berou i mimorajonové děti,protože mají místa.Všichni s dětmi bydlí spíš na okrajích a centrum je bez dětí.Za zkoušku nic nedáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
27.5.10 08:53

Je to děs, zvlášť v Praze… místa prostě nejsou. Ve stejné situaci jako Ty je bohužel opravdu dost matek a vždycky bude přednostně bráno starší dítě. Tvoje dítko je ještě malé… Obávám se, že s tím nic nenaděláš, ať na magistrátu nebo jinde seřveš kohokoli. Ty úřednice za to nemůžou… V tomto věku dítě na školku nemá právní nárok a není-li místo, pak prostě není. Taková je bohužel dnešní doba, řeknou Ti, že sis pořídila dítě, tak se o něj taky starej a nějak si to zařiď… :pocitac:
Je mi líto, že máš takové trápení, ale asi Ti opravdu nezbývá než čekat do září, obvolávat školky a shánět soukromé zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
27.5.10 09:04

edit

Příspěvek upraven 30.04.12 v 23:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
27.5.10 09:06

asi opravdu nezbyva nez prudit.. povinni orijmout nejsou a myslim ze je fajn ze aspon bydlis u rodicu, ja jsem platila hypoteku, M musela do jeslicek na dvou letech, uz pri MD jsme mela brigadu na doma, ted mam brigadu a plny uvazek,alimenty jsem diky rychlosti soudu videla poprve na 2,5 letech madlenky , pomoc od rodicu jsme nemela zadnou jeslicky stoji 3500 mesicne, no nejak to zvladat musim, na MMB jsem prodala vetsinu veci po Madlence, neco svojeho co uz nepotrebuju- zbavila jsme se kramu a vydelal penize, no proste nejak to jit musi- chapu ze jsi nastvana a ublizena ale proste to tak je a opravdu v tom nejsi sama…a ve finale to co me drzi nad vodou je to ze je M zdrava - pokazde kdyz vidim nemocne dite tak oproste VIM ze se postaram a ze tohle je to nejvic co muzu chtit, i kdyz nekdy malicko zavidim ten klid a pohodu a zivot bez tehle starosti tem ostatnim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
27.5.10 12:51

Je mi líto tvojí situace, ale bohužel to je realita. Ale buď šťastná, že máš rodiče, ačkoliv jsou staří, tak tě určitě hlady umřít nenechají. Chvilku hlídat vydrží a na podzim se určitě nějaké místo uvolní, jen si to musíš obvolávat a zjišťovat.
Taky bydlím v Praze a příštího roku se děsím, letos mi starší nevzali. Kamarádka bydlí na Praze 9 a tam dokonce radnice vyhlásila, že matky, které zůstávají s mladším dítětem na mateřský vůbec nesmí přijít k zápisu (resp. jim nebude přihláška přijata).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
27.5.10 12:58
Romik píše:
Taky bydlím v Praze a příštího roku se děsím, letos mi starší nevzali. Kamarádka bydlí na Praze 9 a tam dokonce radnice vyhlásila, že matky, které zůstávají s mladším dítětem na mateřský vůbec nesmí přijít k zápisu (resp. jim nebude přihláška přijata).

Pardon, ale to je naprostá blbost - bydlím také na Praze 9, na Proseku, jsem na mateřské, u zápisu jsme byli ve dvou školkách (jak bylo povoleno) a přihlášku nám normálně vzali… Dcerku samozřejmě nepřijali, ale přihlášku mohl podat každý. A to platí pro celou Prahu 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
27.5.10 13:00

Bohunko, mně to kamarádka takhle řekla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
27.5.10 13:18

V tom případě měla bohužel špatné informace…

Pravidla pro Prahu 9 jsou tady:
http://mslitvinovska.cz/zapis.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
27.5.10 13:31

Možná jsem to jen špatně pochopila a bylo to jen doporučení ne zákaz. Ona stejně nevěděla jestli tam toho svýho klučíka dát nebo ne, tak si myslím, že jí to ani nevadí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellisska1980
2.6.10 21:43

no jasně, holky všemu co jste sem napsali rozumím, nepláču, jen se snažím vyřešit situaci… někdo z vás sem píše, že děti tří let nemají právní nárok na školku, dobře,chápu.. ale mateřská je max 4 roky, co pak matka chce jít do práce a když ji ani ve 4 letech dítěte nevezmou prcka do školy tak co má dělat ?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin