Syn pláče po otci, který s námi nežije

246
10.8.14 11:21

Jak to řešit dál?

Ahoj, potřebuji poradit jak v této situaci jednat dále.

Otěhotněla jsem neplánovaně, syna jsme se rozhodli si nechat, ale na začátku 4. měsíce se přítel rozhodl že na další dítě nemá ( Je o 19 let starší a má už dospělého syna). Tak jsme se rozešli. Do synových 10 měsíců ho viděl párkrát, vždy takové záblesky, ale nebyl s námi. Loni v Srpnu ho něco „osvítilo“ začal s námi trávit čas a byli jsme společně každý víkend, takhle to trvalo až do konce ledna. Pak to zase skončilo. Poté za 6 týdnů viděl syna 3× po 2 hodinách, pak začal syn stávkovat, udělal si nějaký blok, nechtěl k němu ani na pochování, prostě pro něj táta neexistoval. V Březnu ( Synovi rok a půl) po té, co jsme museli do nemocnice, jsme se začali zase vídat všichni společně, syn si začal k tatínkovi získávat už pořádný vztah, do teď jsme společně každý víkend, fungujeme jako víkendová rodina se vším všudy, všude chodíme společně, relativně to i klape. Teď k problému, tím, že jsme spolu jen víkendy, syn prostě po-pá pláče po tatínkovi, hodně mu chybí, ale sám s ním nevydrží, prostě musím být po ruce a otec se na společné bydlení „necítí“. Vždycky, když to zkusíme beze mne, syn se zasekne a nechce pak ani k prarodičům. A já nevím, jak to řešit. Stávající situace mě strašně unavuje, bydlíme u rodičů, kteří nejsou rádi, že tam jsme a pryč jsme jen ty víkendy. Bohužel na svoje bydlení z rodičáku není. Syn ty dny bez táty zvládá čím dál hůř a to mu vymýšlím pořád nějakou akci, ale stačí když slyší slovo táta a hned ho hledá a loučení s ním vždy obrečí. Je vůbec nějaké řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
10.8.14 11:23

Kde teda bydlí přítel? Má svůj byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
10.8.14 11:24

Vysvětlit partnerovi, že rodina není víkendová záležitost? A sestěhovat se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
10.8.14 11:24

Nejsi anonymní ;)
pokud ti to tak nevyhovuje, tak se oficiálně rozejít, dohodnout pravidelný styk syna s otcem, bydlet sama a časem třeba najít nového partnera, který by s tebou syna vychovával :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
10.8.14 11:26
@Vickee píše:
Vysvětlit partnerovi, že rodina není víkendová záležitost? A sestěhovat se?

přesně tak…

Vadilo by mi tohle…necítila bych se partnerkou. Vadilo by mi být jen víkendová žena. Já jsem asi rezolutní, buď všechno nebo nic :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
10.8.14 11:29

Predevsim bych dotycnemu vysvetlila, ze rodina a dite nejsou vikendova zajmova aktivita, pokud on ma chut a naladu.To by umel kazdy.
Podle meho nazoru neni problem ani tak v tom, ze by se „necitil“, jako v jeho pohodlnosti a nechuti menit sve zvyky.Pan je tak trochu sobecek, ktery si pri chuti na mleko nehodla kupovat hned celou kravu..

• Citovat
  • Upravit
7904
10.8.14 11:30

@Tez90 řešení je, ale to by sis musela dupnout. Je velká škoda, že si na tátu nezačal zvykat včas. Na druhou stranu, spousta normálních rodin funguje tak, jak popisuješ a děti z toho trauma nemají, protože vidí, ze rodiče k sobě patří. Tvůj syn ví, že u vás to v pořádku není a je z toho nervózní.

Tvůj přítel si dělá, co chce, bez ohledu na pocity tvoje a synovy. To bych v žádném případě netrpěla. Za pár dní si zase vzpomene, že teda ne, neuvidí vás pár týdnů a ty necháš syna brečet? Ty neustálé změny mu jenom škodí. Dej mu nůž na krk, ať se rozhodne, jak to teda bude a tak už to bude POŘÁD. Ono dětem ani tolik nevadí péče jenom jednoho rodiče, ale musí být stabilní a klidná situace v jeho hlavním prostředí, ne pořád nějaké změny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.8.14 11:32

Tuhle víkendovou rodinnou idylku jsi neměla dovolit hned od začátku. A taky bys ji měla utnout. Syn se velmi rychle podřídí novému vytyčenému režimu. Proč takového vola tomu chlapovi vůbec děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
10.8.14 11:34

Tatínek dítěte mi připadá naprosto neuvěřitelně vychcanej. Žije si sám, dělá si co chce, žádná zodpovědnost a nepřáíjemnosti a když má náladu a není jiný program, tak vás milostivě vezme o víkendy na milost. :poblion:

Prosím tě, a to ty jsi po celou tu dobu bez partnera, čekající u rodičů na zavolání, kdy k otci dítěte smíte a kdy ne??? Spíte spolu??? Zajišťuje vás finančně???

Já bych tenhle vztah nevztah ukončila, našla bych si normálního partnera a synka bych otci dávala dle dohody nebo rozhodnutí soudu. „Tatínek“ se holt bude muset snažit a poradit si s ním i bez tvé přítomnosti. Tohle je z jeho strany vychcanost obrovská tedy…

• Citovat
  • Upravit
31672
10.8.14 11:37

Víkendová rodina? jen aby někde neměl další rodinu, se kterou tráví týden. jinak malého je mi líto..ale zase kdyby byl třeba kamioňák, nevídali byste s eo moc víc. ale nezodpovědnej pakůň to je,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
10.8.14 11:41

Nakonec jsem anonymní nedala, jsou citlivější věci než toto, není proč se skrývat :-).

Co k tomu říct, snad jen, že máte pravdu. To, že je pohodlný a nerad mění své zvyky vím já a i on, ale jen já jsem si vědoma dopadu na syna. Minulý týden jsme byli víkend společně pryč, syn byl šťastný, ale po drsném loučení mi došlo, že to takhle nejde a teď se odhodlávám k tomu rozhovoru. On je tvrdohlavý a svůj, takže už předem vím, že to povede k hádce. Když je s námi, tak se synovi věnuje maximálně, ale prostě já začínám být unavená z toho, že je vše ostatní na mě. Hodně teď lítáme mezi doktorama, vše řeším já. Kolikrát mi i přijde, že ztrácí trpělivost, má na syna přehnané požadavky a neuvědomuje si, že i malý cítí jeho nestálost, je hodně citlivý, takže mu trvá, než si získá důvěru lidí a tím, že s námi nebyl, byl, nebyl, tak má jen mě jako jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.8.14 11:42

@Tez90 řešení je asi jediné - sestěhovat se  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
10.8.14 11:46
@káťa píše:
Tatínek dítěte mi připadá naprosto neuvěřitelně vychcanej. Žije si sám, dělá si co chce, žádná zodpovědnost a nepřáíjemnosti a když má náladu a není jiný program, tak vás milostivě vezme o víkendy na milost. :poblion:

Prosím tě, a to ty jsi po celou tu dobu bez partnera, čekající u rodičů na zavolání, kdy k otci dítěte smíte a kdy ne??? Spíte spolu??? Zajišťuje vás finančně???

Já bych tenhle vztah nevztah ukončila, našla bych si normálního partnera a synka bych otci dávala dle dohody nebo rozhodnutí soudu. „Tatínek“ se holt bude muset snažit a poradit si s ním i bez tvé přítomnosti. Tohle je z jeho strany vychcanost obrovská tedy…

Celou dobu jsem bez partnera nebyla, ale nejsem zase ten typ, že bych hned tahala syna sebou většinou to dopadlo, že když jsem neměla zrovna čas ( hlídání) když on chtěl, tak byl problém. Kolikrát už jsem si vyčítala, že nám bylo se synem dobře bez něj, tak proč jsem do toho vůbec šla, hold jsem pitomá, to vím sama moc dobře. Na zavolání jsem rozhodně nečekala. Teď funguje pravidlo, že prostě pátek - neděle jsme u něj. Spíme spolu, mezi známými fungujeme jako rodina, už se nás na to spousta lidí i ptalo, jak to je, mimo alimentů za nás platí a když je potřeba, dá mi peníze na víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
10.8.14 11:51

@Tez90 A ty doufas, ze se to casem zmeni a jako lusknutim prstu bude chtit klasickou rodinu? Na to bych, vzhledem k jeho veku, moc nesazela.
Syn z toho ma uz ted v hlave zmatek a ver, ze casem to bude jen horsi. Chces ztracet roky cekanim v bezperspektivnim vztahu? Jemu nevadi, ze tebe i syna nechava zavisle na tvych rodicich? Normalnimu chlapovi by bylo stydno.
Kazdy vztah je tak trochu riskantni podnik s otevrenym koncem.

• Citovat
  • Upravit
246
10.8.14 11:53
@Chocoloco píše:
@Tez90 A ty doufas, ze se to casem zmeni a jako lusknutim prstu bude chtit klasickou rodinu? Na to bych, vzhledem k jeho veku, moc nesazela.
Syn z toho ma uz ted v hlave zmatek a ver, ze casem to bude jen horsi. Chces ztracet roky cekanim v bezperspektivnim vztahu? Jemu nevadi, ze tebe i syna nechava zavisle na tvych rodicich? Normalnimu chlapovi by bylo stydno.

Právě, že čekat už nechci, ale asi jsem potřebovala tuhle diskuzi, abych udělala ten rozhodují krok a konečně to rozsekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí