Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Radši anonymně
Stručně zkusím popsat co mě trápí - s partnerem jsme spolu 6 let a máme roční dcerku. Přítel je takový průserář, nebo nevím jak to nazvat. Například jsme ještě než byla dcera jeli na víkend do Špindlu, cestou nám píchlo kolo a ukázalo se, že přítel nemá rezervu, tak po dálnici kutálel kolo X km k nejbližší pumpě, zatímco já čekala X hodin v příkopu
Nebo jsme jeli z Brna a cestou příteli došel benzín, musela jsem čekat než dojde s nádržkou k pumpě
Takových příhod je víc, prakticky neni den aby se něco nestalo díky jeho naivitě, smůle, blbosti…Přišla upomínka že neni zaplacenej nájem, on zapomněl složenku v kapse. Už asi 2 roky máme nepojízdný auto, neodhlásí ho a zbytečně se platí povinný ručení. Kdyby ho odhlásil, musel by odevzdat SPZ a auto by nesmělo stát na veřejným parkovišti tak ho používá jako skříň, nebo spíš skladiště
Člověk by řekl že už jsem si u něj za těch 6 let zvykla, ale máme teď dítě a bojim se co bude dál. Někdy je s ním život opravdu dobrodružnej, ale mě už jeho eskapády unavujou
úplně se děsim co bude zas příště. Máte doma taky některá podobnýho exota? ![]()
@Anonymní píše:Radši anonymně
Stručně zkusím popsat co mě trápí - s partnerem jsme spolu 6 let a máme roční dcerku. Přítel je takový průserář, nebo nevím jak to nazvat. Například jsme ještě než byla dcera jeli na víkend do Špindlu, cestou nám píchlo kolo a ukázalo se, že přítel nemá rezervu, tak po dálnici kutálel kolo X km k nejbližší pumpě, zatímco já čekala X hodin v příkopu
Nebo jsme jeli z Brna a cestou příteli došel benzín, musela jsem čekat než dojde s nádržkou k pumpě
Takových příhod je víc, prakticky neni den aby se něco nestalo díky jeho naivitě, smůle, blbosti…Přišla upomínka že neni zaplacenej nájem, on zapomněl složenku v kapse. Už asi 2 roky máme nepojízdný auto, neodhlásí ho a zbytečně se platí povinný ručení. Kdyby ho odhlásil, musel by odevzdat SPZ a auto by nesmělo stát na veřejným parkovišti tak ho používá jako skříň, nebo spíš skladiště
Člověk by řekl že už jsem si u něj za těch 6 let zvykla, ale máme teď dítě a bojim se co bude dál. Někdy je s ním život opravdu dobrodružnej, ale mě už jeho eskapády unavujou
úplně se děsim co bude zas příště. Máte doma taky některá podobnýho exota?
Tak evidentně s ním žiješ, takže to lze. Kolik mu je? Mě přijde nedospělý.
Jako můj chlap je bordelář a sběratel a včera jsem ho málem zardousila, když pořád chodil a říkal,,jééé já tady mám tohle,, protože takových pokladů máme plný byt.
@lleennttiillkkaa Je mu 40
takže žádnej puberťák. Sběratel je taky, hodí se mu naprosto všechno a nejhorší je, že mi to tajně schovává po bytě, takže si jdu např. udělat kafe a v hrnku najdu víčka od piva
Delší dobu mi to už vrtá hlavou, ze začátku jsem se tomu i zasmála, ale když už je to takhle dlouho a často ![]()
Můžu ti jen říct, že čím déle spolu budete, tím více tě to bude asi štvát. Záleží na tom jaká jsi povaha, buď to nevydržíš, nebo to začneš ignorovat (to jde ale dost těžko, když se to dotýká i přímo tebe, když na něj někde čekáš). On pokud mu je 40 se nezmění a jak bude starší, tak to pravděpodobně bude ještě horší. Můj pořád vše mění, žádnou domluvou si nemůžu být jistá, nechodí v čas, pořád něco někde zapomíná atd. než byly děti jsem to nějak přecházela, ale jak máme děti, tak je toho nějak na mně moc a potřebovala bych zodpovědnějšího partnera.
A to nemluvím o tom, že bych se bála kdyby měl třeba vyzvednout dítě ze školky, že by na něj zapomněl, nebo pro něj došel až před zavřením ap. Což si myslím, že ten tvůj by byl toho taky schopný, takže problémy budou asi další a další.
Zkušenosti nemám..ale k žití to podle mě asi je. hlavně pokud ho miluješ, tak nad není takový problém na něj trochu dohlédnout, nebo jo?
když někam jedete, tak se čas od času zeptat, kolik má benzínu, s tím autem-v pondělí mu řekni-miláčku, dneska jdeme spolu odhlásit auto, občas se zeptat, ejstli zaplatil nájem..jesný, je to jak druhé dítě, ale pokud je to dítě poslušné, a nedržkuje, tak to myslím zásadní problém není
Holky to co tady popisujete mi přijde jak děcko na krku a né rovnocenej partner
o kterého se mohu opřít když potřebuju
@berushkacz Na tohomýho taky nenispoleh, nemůžu si být nikdy ničím jistá, na něčem se domluvíme, on to změní a postaví mě před hotovou věc. Když jsem byla těhotná, měl vyzvednout na veterině našeho pejska po kapačkách, nejen že přišel pozdě než jsme se s veterinářkou domluvili, ale ještě byl opilej(nepije, tohle byla vyjímka)a pejska málem vysypal z tašky ![]()
Když mám výhrady, jen řekne že budu mít ve stáří na co vzpomínat ![]()
@Anonymní píše:
@lleennttiillkkaa Je mu 40takže žádnej puberťák. Sběratel je taky, hodí se mu naprosto všechno a nejhorší je, že mi to tajně schovává po bytě, takže si jdu např. udělat kafe a v hrnku najdu víčka od piva
Delší dobu mi to už vrtá hlavou, ze začátku jsem se tomu i zasmála, ale když už je to takhle dlouho a často
mno u nás jsou to hlavně počítačové součástky a starý mince, který nachází detektorem. Jako buď se s tím naučíte oba žít a nebo jděte od sebe. Já jednou za čas vylítnu a přijde mi, že je na čas je to dobrý. Jako je to chlap, takže takový to kde mi co upadne, tam to nechám je normální. Nicméně v otázkách placení je zodpovědný, do práce chodí, doma mi pomáhá(i když pravda občas do hrobu
), je to nejlepší táta pro naše děti.
Nedůležitý věci už bez milosti vyhazuju, což by byl třeba případ víček od piva a tak
@slavuska1 píše:
Zkušenosti nemám..ale k žití to podle mě asi je. hlavně pokud ho miluješ, tak nad není takový problém na něj trochu dohlédnout, nebo jo?když někam jedete, tak se čas od času zeptat, kolik má benzínu, s tím autem-v pondělí mu řekni-miláčku, dneska jdeme spolu odhlásit auto, občas se zeptat, ejstli zaplatil nájem..jesný, je to jak druhé dítě, ale pokud je to dítě poslušné, a nedržkuje, tak to myslím zásadní problém není
To bych teda netvrdila, ono i stokrát nic umořilo vola.
Já chtěla partnera, ne další dítě a člověk potřebuje oporu, pomoc s dětmi a ne další dítě. A to co zakladatelka napsala se asi uhlídat dá, ale myslím si že toho má asi mnohem víc, různé drobnosti, které pořád kontrolovat nejdou…
Já to zkoušela ho trochu hlídat ale držkuje, řekne mi ať se nestarám a teď když je malá, mám co dělat abych něco nezapomněla pro ní když někam jedeme a ještě hlídat chlapa ![]()
@Anonymní píše:
Já to zkoušela ho trochu hlídat ale držkuje, řekne mi ať se nestarám a teď když je malá, mám co dělat abych něco nezapomněla pro ní když někam jedeme a ještě hlídat chlapa
Přesně tak, a to my máme děti dvě. Můj taky držkuje a neuzná že dělá něco špatně. ![]()