Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A při jaké váze jsi ji měla naposledy? Já mám se stejnou výškou 44 kg a normálně funguju, tělo mám zdravé. Byla jsi na gynekologii, předpokládám, když už je to půl roku. Co ti tam řekli?
No tak já když taky takhle hodně zhubla (162 cm a 41 kg), MS jsem neměla. Znovu jsem ji dostala, až když jsem přibrala (trvalo to více jak dva roky!).
Jít se léčit s mentální anorexií.
To že zatím nepozoruješ důsledky toho jak si ničíš organismus a proto začíná selhávat - třeba vypnutím rozmnožovacího systému neznamená že se to neděje.
Když pomineme důsledky podvýživy, tak aby si fungovala tak jak je potřeba, tak prostě potřebuješ určitý podíl tuku.
Jakým způsobem jsi zhubla? Pravděpodobně se to opravdu srovná až když něco naberes (vlastní zkusenost). Navíc každé tělo má tu hranici, kdy vypne MS jinde, takže nemá cenu se s někým podle výšky a váhy srovnávat. Pokud jsi výrazně zvýšila fyzickou aktivitu mohlo by pomoci jen trochu zvolnit. MS například často ztrácí běžkyně - mám pocit že se uvádí, že ve chvíli kdy běhás 50kms/týdne a více, je zde zvýšené riziko ztráty MS. Co přesně během dne jíš? Mohlo by i pomocí zvýšit příjem tuku na úkor jiných složek stravy.
Měřím téměř stejně a váhu 41 kg si tedy nedovedu představit. Určitě to není normální. A proč nechceš přibrat??? Při této výšce aspoň 50 kg si myslím..vždyť to ani není hezké u dospělé ženy tak nízká váha ![]()
Jiný zpusob než zvýšení hmotnosti není. Pokud se tomu z nějakého důvodu bránís a za každou cenu chceš zůstat podvyzivena, je to na návštěvu odborníka (přes hlavu, samozřejmě).
Při mých 161cm se mi MS automaticky vypne když klesnu pod 50 kg. Podle mě jsi neskutečně nízko s váhou, není to zdravé, taky jsem s tím dřív experimentovala a nestojí to za to. Teď bych chtěla přibrat a nejde to..
Proč nechceš přibrat? 41 kg už je dost málo, já jsem při 159cm nejméně vážila 45kg, menstruaci jsem normálně měla… Poraď se s gynekologem, i když oni rádi řeší problém s menstruaci tak, že nasadí antikoncepci…
Bohužel jsem nejspíš kvůli nízké váze (157cm/41kg) přišla o menstruaci (půl roku jsem bez). Jiný důvod, proč už to nemám, mě nenapadá. Těhotná nejsem. Je nějaký způsob, jak ji navrátit zpět bez toho, aniž bych musela přibrat?