Jak to zvládáte?

66
9.2.09 10:03

Jak to zvládáte?

Ahoj všem maminkám,mám takový problém nějak už prostě nemůžu…i proto jsem vyhledala tyto stránky..dcerka je teď nemocná tak trochu protivná a já jsem ve stavu že to neustávám,mám chuť jí prostě seřezat(nikdy jsem to neudělala,pokud nepočítám plácnutí přes zadeček a ručičku),ale teď se fakt musím držet.Nemoc neni nijak závažná jen nechodíme ven,ale já bych utekla nejradši 1000km daleko od všeho..jak to děláte?Já už nevim,vypnout,ale jak manžel také pomáhá když může,ale taky vždy nemůže a taky vždy nemá pochopení…malá vstává v6h po o už nespí a usíná v 19h a to prosím nezavře pusu,mám radost že jí život baví,zpívá tancuje,křičí,ječí a to pořád dokola…snad mi jen pomůže že to napíšu…mám vás dost..promiň rodinno :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
9.2.09 10:06

Horko těžko, přežívám:D Dneska jsem po měsíci dala starší do školky. Měla být doma ještě, dokud nedoočkujem mladší, ale jdem až na konci měsíce a to už bych nedala…

Jsem doma zavřená 6 týdnů s tím, že od října ale marodíme s malýma pauzama a venku jsem byla za tu dobu párkrát…nejdál jedu do školky nebo k doktorovi… :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
9.2.09 10:39

Ahoj,

znám, velice dobře znám. Mně teda asi nejvíc pomohlo koupit si bachovky (např. tady www.bachovky.cz) a kapat do pití (na mě nejlíp sedí netýkavka) a hlavně zobu tabletky chrom + lithium - jsou bez receptu, a jsem teď mnohem klidnější a líp zvládám zimní stereotyp (neustále nemocný děti, zima, tma, všude bahno, pořád sedíme doma).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
9.2.09 11:07

ahoj tak já to znám také, venku hnusně, pořád sedím s malým doma, ten je navíc strašně aktivní, takže pořád někde pobíhá a chvíli neposedí, navíc má ted vztekací období takže cokoliv zakážu nebo mu vezmu tak je řev, občas bych ho taky nejradši seřezala, vrazila do postýlky a utekla někam hooodně daleko, přítel je navíc od rána do večera v práci takže mi moc nepomůže…no doufám, že až bude jaro tak se to zlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
9.2.09 11:57

Zrovna teď tohle probíráme s holkama v diskuzi. Máme prcky jen o 4 měsíce mladší než ty. Moje Emi je teď šíleně protivná, nechce si ani moc hrát sama, neustále doma všechno shazuje a ničí, takže já jenom ulízím, aby na nic nemohla nebo odklízím, abych tomu předešla :lol: Taky učíme na nočník a ji baví, že vždycky po zavolání přiletím, takže je u nás víc planých poplachů než úspěchů.

Já přežívám proto, že se šíleně těším na jaro :lol: :lol: Vypustím ťigra na písek a do parku a bude (snad) pohoda!

Pokud ti holky radí Bachovky (homeopatika), tak do toho klidně jdi! nebo aspoň zobej vitamíny a pokud je to jen trochu možné, tak vypadni z domu. Třeba vynášej koš hoďku a půl! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
9.2.09 12:27

Já mám to samý-dvouleťáka děsně protivného a k tomu malý mimino.

Jít ven je hrůza, než je oblíknu, tak oba ječí, já potom taky :?

Ale snažím se co nejvíc chodit ven, tak je klid malá spí v kočárku a malej kouká na auta, vláčky, apod…

Doma je hroznej, taky mám chuť ho seřezat, občas dostal na zdek, ale už to nedělám - zjistila sjem, že je to daleko horší-já mám výčitky, že dostal, že si na něm jenom vybíjím vztek. Tak ho nechám ječet, válet se, dělám že nic (ale vře to ve mě, to jo!) a on pak přestane a je klid.

Jo bčas si přijdu těsně před kolapsem a mám pocit, že ještě kapička a normálně tady zabouchnu dveře a sednu na první letadlo co poletí…

• Citovat
  • Upravit
2766
9.2.09 12:46

Ahoj holky,

tak v tom nejsem sama :?: :?: 8O 8O :wink:
Starší si chce pořád hrát,malej spí tak půl hodiny…do toho se snažím udělat oběd nebo pověsit prádlo.Ven chodíme jen po obědě,tolik se těším na jaro!Bohužel starší to dost odnáší a když je občas drzej,tak přiletí i pohlavek :oops: No holt vydržať… :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
9.2.09 12:50

Ahoj mamčy, teda čtu jak jsme na tom všechny děsně stejně a to ještě chlapi závidí jak jsme v klídku doma, že nemusíme makat atd atd… a přitom teda nervy máme všechny na pochodu. Jinak teda nebyla nikde děsně děsně dlouho, protože jsme se přestěhovali podruhé za dva roky a hold je po kamarádkách ty zůstaly daleko. Ale protože jsem „tlama“ k pohledání tak už mám i kámošku se stejně starou holčinou a je to super ve dvou se to všechno líp táhne, takže radím najít si kamarádku i na procházky v horším počasí a když ne tak aspoň takovou co má večer na zavolání čas a jde se na malé pivko, když pro naše děti den končí. Malá taky usíná v 19 a budí se nejpozději v 6 ráno a teda je to záběr, ale tak jednou týdně pokecat s kámoškou třeba na 2 hoďky je úžasná úleva. Protože i můj chlap je hodně v práci a když je doma tak stejně moc nenamluví a už bych asi byla magor, protože doma mluvím jen s malou. Tak se mějte a fakt už brzo bude jaro. Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.2.09 13:13

Děkujuuuu! Děkuju za to, že existuje i někdo takový jako já… Kamarádka má děti tři, věčně úsměv na tváři, nikdy nezvýší hlas. Já hysterická už od rána, kdy je potřebuji do určité doby dostrkat do školky a ještě se snažit nepřijít pozdě do práce. těšila jsem se, že když začnu chodit do práce, bude se mi po nich po celém dnu stýskat a odpolko proběhne idylicky. ale letím z práce do školky, pak přijedeme domů, málem je už tma, poperou se hned za dveřmi, za chvilku dělat večeři a od sedmi hodin fascinovaně pozoruji ručičky na hodinkách apočítám minuty, kdy je zažehnu do postele a trochu si odfrknu. Chci jaro, to je aspoń vyženu na procházku a nemydlej se doma a neječej na sebe… :(.

• Citovat
  • Upravit
18651
9.2.09 14:32

Tak já myslím že to tak má přes zimu hooodně maminek. Já mám teď klukánky taky nemocný, už je mám druhý týden doma. Řádí jak černá ruka a ke všemu ty těhu nevolnosti a já už nemám ráno ani chuť vylézt z postele. Věčně některý ječí, brečí, nebo prostě něco potřebuje. Síly dochází a do jara daleko, ale úplně cítím, jak když na chvilku vyleze sluníčko, jak z něho vysávám tu chybějící energii. Nezoufejte, za chvilku se přesunem do zahrad a hřišť a bude zase dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
9.2.09 14:41

holky tohle je fakt vděčný téma, člověk aspon nemá depku, že je v tom sám, když ví že jsou i jiný maminy který jsou na tom stejně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11837
9.2.09 15:02

No to je téma pro mě! Na podzim to ještě šlo, to se aspoň střídal týden nemoci a týden, kdy jsme byli celkem zdraví a mohli někam vypadnout. Jenže od Vánoc jsme byli oba s prckem nemocní 4 týdny v kuse - a navíc docela dost - pneumokok (prcek), zánět středního ucha (já), viróza s horečkami okolo 39 st. (oba najednou) a neustávající rýma a kašel… fuj, hnus.
Do dneška to není úplně ono, ale už konečně začínám fungovat a chodit mezi lidi. Ono doma je to fakt na zblbnutí, do toho šedivé počasí… musíme vydržet a jak to jen půjde, vyraž mezi lidi! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
10.2.09 08:19

Holky jak vás chápu!!! Když byl malej synek, tak jsme nebyli venku třeba i tři měsíce. Byl pořád nemocný, záněty uší, pak operace a implantáty a pořád nějaké klidové režimy a k tomu hyperaktivní dítko. Myslela jsem, že to prostě nepřežiju, pak sem křičela na něj, na holku i na manžela, pořád jedla, měla přes 90kilo a byla s nervama v háji.
Ale dobrá zpráva - všechno jednou přejde a budete na to jen vzpomínat. Jaro snad už bude za chvilku (i když z dnešním sněhem to tak nevypadá) a budeme moct s malýma na písek a procházky a bude hned líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
10.2.09 08:24

Prdísku: to máš recht, když jsem dnes ráno vykoukla z okna a viděla ty závěje, myslela jsem, že padnu :-) ! Ještě včera tu pučelo jaro! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.2.09 19:12

Ahoj všem maminám:)). Jsem tu prvně a hned téma jako vyšité.
Maminy, chápu a cítím s vámi. Naší berušce je 14 měsíců a rostou jí momentálně 2 dolní stoličky a dolní dvojka. Přijde mi, že nám rostou zuby pořád a pořád s bolestí. Je neuvěřitelně protivná, chytlavá atd. Skoro obden jí musím dát Nurofen, jinak by asi zbořila barák a mámu zakousla. Jsem z toho už také na nervy. Den je dlouho a ještě nechodí, takže vymyslet program pro nevrlé batole je celkem umění:). Už mi hrabe a také nevím jak se zachovat. Večer když usne, tak jsem totálně vyřízená a ráno mě bolí hlava jako střep. Dokonce jsem občas na ten řev už i alergická. No a pak to schytá i manžel a každý, kdo se jen namane na mušce s chytrými řečmi, že lepší už to nebude, že děti brečí stále kvůli něčemu a že vlastně nikdy nepřestanou úplně?!:(.......(Takže všem přeji pevné nervy a držím palce!!!
Mimochodem, někdy bouchnout a vybrečet se je asi jedná záchrana:) Zvlášť když člověk nemá žádné hlídání jako my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí