Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pavlisku , zuby jednou vyrostou a bude od nich (na chvíli
) klid.
U Martínka jednu dobu hodně pomohla homeopatika Chamomilla Vulgaris, jestli jsi ještě nezkoušela, určitě to za pokus stojí. Tady jeden odkaz ohledně dávkování, co jsem si tenkrát našla:
http://poradny.abecedazdravi.cz/…aris-15-30ch
Souhlasím s Titty, nám chamomilla taky velmi pomohla. Dítě u ní má rudou tvářičku, druhou obvykle bledou, nejde ho ničím uspokojit, chce pochovat, za hned zase dolů, chce tohle pak zas ono, vříská, prostě o nervy. My jsme podávali 3 kuličky chamomilly 15 CH rozpuštěné v deci vody, když to na něj přišlo, dala jsem lžičku. Obvykle nejdýl po 2 lžičkách se zázračně zklidnil a byl v pohodě. Večer se boda vyleje. Pokud ani 4 dávky (např. podávaná po půl hodině, po hodině) nezabrala, netřeba dál podávat, není to správně vybraný lék.
Ahoj, s Chamomillou souhlasím, mám s ní moc dobré zkušenosti, dávám 3kuličky 1-2× denně, nejlépe pak před spaním a na noc.
Co se týče počasí a depky, tak to já mám taky, naštěstí holky si někdy docela hrají sami, mladší studuje vše okolo a já mám aspoň chvilku klid něco udělat v domácnosti. Ale na jaro se těším a moc. Když jsme od podzima do Vánoc byli pořád v nemoci, taky to bylo na mašli, teď už jsme zdravý a těším se, že konečně vyrazíme někam i na návštěvu. Tak pevné nervy ![]()
Pridavam se..
momentalne jsme nemocni oba a malej furt furt furt knouraaaa.. a ja dokonce dnes donutila manzela, aby se vratil ve dvanact z prace, protoze uz jsem nemohla. Proste jsem odmitla se cely odpoledne starat!! Uz me tech 16 mesicu vycuclo.. Bohuzel nas poklad place a knoura od narozeni, takze mne nepomuze ani jaro. Mozna tak jaro za 5 let, kdy uz se jeho city uklidni a pochopi, ze kvuli vsemu knourat nemusi. Nesnasim ty reklamy, kde se na nas usmivaji ty straasne spokojeny deti..
Kdyz jsem byla tehotna, tak jsem cekala aspon trochu vesely miminko a nakonec nic, jen beee.. beee..beee.. ( No dneska toho mam fakt dost) Jinak malyho samozrejme miluju a nikomu bych ho nedala, tak proc to nepochopi a neni stastnej? ![]()
Ahoj, taky momentálně marodíme. teda jarda je už na tom líp, už se dokáže zabavit a hrát si sám. Předtím, když mu bylo ouvej, tak jen brečel a brečel a nedal se zabavit ani v náručí. V noci nespal, kuckal, skoro se dusil, no tady nespal nikdo. Hrůza. manžel se odstěhoval do obejváku,a by aspoň on něco v noci naspal. O víkendu měl pak službu on a spala jsem já. Do půl dvanáctý!
Ahoj holky,
tak já to musím zaklepat,u nás teď naštěstí pohoda,i když jaro na sebe nechává čekat! ![]()
Ahoj holky,
jak tak čtu vaše příspěvky, tak je mi úplně krásně, štěstí se rozlévá v mém srdci… ![]()
Ne, vážně, jsem mooooc ráda, že nejsem jediná, kdo tohle prožívá a že si nemusím připadat divně. Jsem taky bez kamarádek, přestěhovala jsem se po svatbě za manželem. Z velkoměsta na vesnici… Je tady minimálně 7 dětí v podobném věku, jako ta naše cácorka, ale všichni jsou zalezlí na těch svých zahradách a já jako jediná exotka až do roka jezdila s malou skoro každý den s kočárem, někdy i dvakrát denně a nepotkala jsem ani živáčka (pokud neberu babičky a dědečky
) Takže toho mám taky někdy plný zuby, nemám se kde odreagovat, jak změnit myšlenky. Naštěstí mám aspoň bezva manžela, který mi se vším pomůže, a bere nás na výlety jak to jen jde.
Ahojky u nás už je pohodička nemoc vzala roha a malá je zase jak andílek(s rohama)…musím ale říct ,Kathynko, máš můj obdiv já jsem z města tak mám alespoň možnost si to nějak zpestřit,no snad z těch zahrad brzo vylezou ![]()
No bohužel nevylezou…
vím o čem mluvím už je to něco přes rok, co jsme se stěhovali z města na vesnici a nikoho tady pořádně neznám. Kdyby Honzík nechodil do školky tak za celý den nikoho nepotkám. Je to taková nějaká móda, být zalezlý u baráku a s nikým moc nekomunikovat. V tom jsou městská hřiště a pískoviště úplně k nezaplacení..
A co zkusit to nějak zorganozovat,třeba se jen stydí ikdyž mě se radí…na druhou stranu my můžem jen na hřiště,zahrádka má své krásné výhody…třeba v léťe jen plavečky atak.no nevim kdybych vyběhla v centrum města jen tak v plavečkách ![]()
Teda, tak já mám štěstí. Taky jsem přestěhovaná za město, ale tady aspoň pár maminek s dětičkama pravidelně courá mezi domky. Jakmile vyleze sluníčko, hned se tu rojí caparti.
A maminky si můžou pokecat. Už aby bylo zase teplo!
Kathynko,
tak teda souhlasím s tebou že je to nejaka nová moda, byt zalezlý na zahradkách a nebo ze se vubec ven nevyleza. Ja se taky prestehovala pred pul rokem z mesta na vesnici. Ale ja tu kazdyho znam, ale nikoho moc nepotkavam, vsichni jsou proste zalezly doma. Ve meste jsme chodili kazdy den na prochazky a tady chodime kazdy den ven na dvorek a na prochazky po vesnici ale nikde nikdo - teda myslim deti … kamaradky potkavam tak pokecam, ale proste neni deti se kterymi si tu hrat i to hriste na vsi je prazdny ..... jen my.
Nechapu jak muzou nejaky maminy byt zalezly cely odpo doma (teda krome nemoci) i pro me je to provetrani.
Ale strasne se tesim na jaro a leto. Napustime bazen, postavime stan, vytahneme kola a trikolky, vycistime piskoviste, umyjeme hracky, vytahnu houpacku a ani se nehnu
)))))
Tady nic moc organizovat nejde. Manžel tu bydlí od narození a taky skoro nikoho nezná
A to že prý je Praha anonymní město…
To jsem častěji potkala známého v Praze, než tady. Ani hřiště pro prcky tu není, ale je tu alespoň základka, tak doufám, že třeba až bude chodit do školy, tak ty maminy budou muset trochu komunikovat…stačí si ještě 5, 6 let počkat ![]()
ahoj maminko tak ja si myslim ze ted jsme na tom uplne stejne. moje mala je taky zrovna nemocna a protivna taky mam nekdy chut utect 1000 kilometru
tak ja se chci s vami taky poidelit o me zazitky na vesnici. tady take nikdo nevyleza z baraku jsou vsichni doma. a to bydlim na italske vesnici coz je jeste horsi