Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, včera jsem si říkala, jaký to je doma stereotyp, že večer nikdy neskončí jinak než u televize ![]()
Jsme bezdětní, takže máme celý večer volno. A stejně to vždycky skončí tak že koukáme na telku. Jako mě televize nevadí, dívám se ráda na filmy, ale když je to každý den tak to člověka omrzí. Vyjimečně jdeme někam ven na procházku nebo sedíme na balkoně třeba u vína, ale opravdu to není moc často a každý ráno vstávám hodně brzy takže moc dlouho být venku a pít nemůžu ![]()
Takže na Vás mám dvě otázky:
1. Jak trávíte doma večery?
2. Znáte nějaký dobrý film? když už k té telce zasedneme ať to aspoň stojí za to
nejlépe horory ![]()
Děkuji, ráda se nechám inspirovat ![]()
Já být bezdětná a trávit večery doma (což bych nedělala být bezdětná
), tak bych hrála deskovky, protože je miluji a vlastním jich hodně přes stovku ![]()
Máme ty děti, takže za klidný večer u telky bych byla ráda:D
@ireeenka píše:
Já být bezdětná a trávit večery doma (což bych nedělala být bezdětná), tak bych hrála deskovky, protože je miluji a vlastním jich hodně přes stovku
no vidíš to mě teda vůbec nenapadlo, přitom mě to taky baví! ![]()
@MarieOVMUC píše:
Máme ty děti, takže za klidný večer u telky bych byla ráda:D
chlap mi říká že za pár let se budu modlit za každý večer u telky, až přijdou děti ![]()
Taky jsme tak vždycky dopadly, hlavně v pracovní dny, člověk unavený přišel z práce, chvíli jsme si povídali, dali si sprchu, večeři a rozplácli se na gauč ![]()
Mám pocit, že se snad výjimečně stane, poslední měsíc, že se nesetkáme a neposedíme se sousedy nebo přáteli. Nemusí být nutně večer, třeba přes den. Zvláště víkendy, to u nás bývá a zastaví se hodně lidí. Máme rodinný dům, na zahradě ohniště, sezení a takové menší dětské hřiště, takže zvláště teď o prázdninách je to doslova v obležení dětí, kteří třeba přijedou na prázdniny k babičce a pokud se chovají slušně, nemám problém mít na svém pozemku cizí děti. Televize - no, vím, že je v obejváku a že bych na ní měla utřít prach.
Když jsme byli bezdětní a ještě jsme dům neměli a bydleli ve městě v podnájmu, tak se asi náš život moc nelišil - vyráželi jsme k přátelům my, nebo na různé akce a vlastně i v práci se tak nějak většina „přesčasů“ překlopila v nějakou tu… akci… (ne nutně spojenou a alkoholem, jak se může zdát). jenže to prostě byla „parta“.
Taky jsme s partnerem bez dětí a popravdě jsem večer ráda, že si k tý TV na chvilku sednu a nechám mozek odpočinout. Moc volného času v týdnu totiž nemáme. Prijedeme domu v 6, pak nejaky ten sport, o pul 8 vecerime a cucime na TV (aktuálně seriál Most). V pul 10 si jdu číst, muj muz jde pracovat nebo hrát PC hry. A takhle kazdy všední den.
Mne stereotyp nevadi, mam ho rada. Mam rada režim, kdy vim, co přijde ![]()
@Basterao píše:
Taky jsme tak vždycky dopadly, hlavně v pracovní dny, člověk unavený přišel z práce, chvíli jsme si povídali, dali si sprchu, večeři a rozplácli se na gauč
no právě, to stejný, a mě to štve protože jak si lehneme tak hned usneme
![]()
@ireeenka já je taky moc ráda, ale přítel na to moc není bohužel, jen když přijede třeba ségra s přítelem nebo jedeme k našim
ale koukám, že už máš velké dítko, to můžeš taky začít hrát sice dětské, ale lepší než nic, co my se se sestřenkou nahráli, to já si na parťáka ještě počkám ![]()
Beze všeho, ale herní vkus je dost různý, musíš aspoň naznačit, jaký herní princip tě baví. Já třeba miluji karetky, štychovky, ale to asi není typický holčičí vkus ![]()
@Emilie píše:
Mám pocit, že se snad výjimečně stane, poslední měsíc, že se nesetkáme a neposedíme se sousedy nebo přáteli. Nemusí být nutně večer, třeba přes den. Zvláště víkendy, to u nás bývá a zastaví se hodně lidí. Máme rodinný dům, na zahradě ohniště, sezení a takové menší dětské hřiště, takže zvláště teď o prázdninách je to doslova v obležení dětí, kteří třeba přijedou na prázdniny k babičce a pokud se chovají slušně, nemám problém mít na svém pozemku cizí děti. Televize - no, vím, že je v obejváku a že bych na ní měla utřít prach.Když jsme byli bezdětní a ještě jsme dům neměli a bydleli ve městě v podnájmu, tak se asi náš život moc nelišil - vyráželi jsme k přátelům my, nebo na různé akce a vlastně i v práci se tak nějak většina „přesčasů“ překlopila v nějakou tu… akci… (ne nutně spojenou a alkoholem, jak se může zdát). jenže to prostě byla „parta“.
jo no to bych taky ráda dělala takhle, ale v tom našem zapadákově moc kamarádů nemáme…spíš vůbec, jen semtam někdo přijede ![]()
@ireeenka píše:
Beze všeho, ale herní vkus je dost různý, musíš aspoň naznačit, jaký herní princip tě baví. Já třeba miluji karetky, štychovky, ale to asi není typický holčičí vkus
jee tak takový znalec nejsem, nevím co ty názvy znamenají ![]()
@Basterao píše:
@ireeenka já je taky moc ráda, ale přítel na to moc není bohužel, jen když přijede třeba ségra s přítelem nebo jedeme k našimale koukám, že už máš velké dítko, to můžeš taky začít hrát sice dětské, ale lepší než nic, co my se se sestřenkou nahráli, to já si na parťáka ještě počkám
No, co ti mám povídat, čekám už sedm let ![]()
(Metříky mám staré, je jim 4 a 7). Ale starší tolik na hraní není
, manžel taky ne, tak včera jsme zkoušeli s čtyřleťákem Děti z Carcassonne, ale žádnej odvaz to teda není, když jsem zvyklá hrát třeba Race for the Galaxy
To mně pak prostě ty Příšerky se skříně apod. tak neberou
.
NAŠTĚSTÍ mám kluky z herního klubu, co mně léta držej na herní vodou
a občas holt zajdou i k nám domů, když s mužem nic není…
Do konce června jsem chodila večer běhat, někdy bowling, kulečník, někdy zajdu s někým na pivko. Když mám malou tak samozřejmě doma a většinou koukám na nějaký film.