Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No my prave na tu chatu moc nejezdime, neni nase, je maminyho partnera, takze je nam blby tam jezdit sami (ani nam to nikdo vlastne nenabidl), takze tam jedem parkrat za leto s mamou a tim jejim partnerem. je to fajn, ale neni to ono. jsme tam jen na navsteve. v praze je samozrejme vsechno dost drahy, vstupy kamkoliv apod. s tim jsme uz smireni, spis me mrzi, ze starsi dcerka nema takovy to letni dobrodruzstvi s prespavanim. jinak ona je nadsena za vseho. touzi jet k mori, ale chape, ze je braska jeste malej. nestezuju si, jen me zajima, jak to maji ostatni, protoze kolem me mi prijde, ze vsichni jedou na min. 3 dovoleny a k mori atd. ![]()
No po prespani ve stanu dcerka moc touzi, takze je asi vyslu samotny s tatkou k nejakym kamosum na chatu, i kdyz z toho budu trosku nervni, tatinek to pojme asi dost punkove, ale pro ni to bude skvely zazitek a stan v parku si asi nepostavime
jo to je jasny, nemusi byt zadna draha dovolena na kanarech, ale spis to dobrodruzstvi z cestovani a spani mimo domov, o to mi jde nejvic.
@Luisa79 my synovi k tomu stanování ještě koupili dětskou baterku, co svítí a mluví u toho takové srandovní hlášky a je moc nadšený ![]()
Tak zakladatelko, já se též přidávám, že letos žádná dovča. Není to rozdohně kvůli penězům, ale máme 2 děti - 3,5 kluk a čerstvě 2 holka. A já si opravdu nedovedu představit, jet někam na hotel do jednoho pokoje. Ač cestování miluju a mám projetej skoro celej svět, teď jsem řekla ne. Chlap měl teď 2 týdny dovču a my podnikali výlety. Asi takto 6× aqua park, 1× zoo, 1× mirakulum, 1× štastá zem Radvánovice, 1× dino park v Liberci a 1× dinopark v Polsku. Do toho jsme 2× dali obě děti do soukr školky /kam normálně kluk chodí, občas tam dávám i mladší/ a udělali jsme si 2× výlet jen ve dvou. Občas je to také potřeba. To byl zámek Sychrov /miluju zámky, ale s dětma to prostě nejde/ a druhý byl lanovkou na Sněžku, pěšky dolů, dobrý oběd, relax a zpátky pro děti do školky. Všechny výlety samo spojený s obědem, takže jsem za celou dobu nevařila, doma to jistila pizza a večer, když děti usnuli grilovačka a vínko na terase. Jsem max. odpočatá, snad jsme si to všichni užili a já dokonce řekla, že si i dovolenou dokážu představit doma, což pro mě bylo vždy nepředstavitelný. Jo, s dětma se holt život obrátí o 180st. Jinak jsem měla narozky a dostala jsem let balonem, úžasnej zážitek, babička hlídala a ještě mě partner překvapil víkendem letecky Paříž a dokonce i zařídil hlídání dětí u babičky, to jsem koukala. Tak asi tak u nás.
No a ještě přidám, když jsme ve městě, jezdíme často parníčkem po Labi nebo milujou turistické vláček po městě a dětskou železnici, pak zmzka, celý odpoledne v trapu a užijem si všichni.
Tak to jste me potesily, ze se nemusi nutne jezdit na 2 tydenni dovoleny a diky moc vsem za tipy.
@Zuzlounek píše:
@Luisa79 my synovi k tomu stanování ještě koupili dětskou baterku, co svítí a mluví u toho takové srandovní hlášky a je moc nadšený
prosim, kde jste tu baterku koupili? nas malej je milovnik baterek a z mluvici by si asi prdnul do katatek ![]()
Taky se přidám
Minulý rok jsme se placatili akorát u našich na chalupě, byla jsem těhotná a už jsem měla celkem velkej pupek, takže jsme dovolenou zavrhli. Letos máme 10 měs. syna, chlap je pracovně na měsíc pryč a mě se s malým rozhodně nechtělo být na sídlišti v bytě, kde máme 27 stup.Jela jsem s mámou na chalupu, kde si to malej užívá, má na zahradě bazének a deku s hračkama, jí venku v židličce nahatej a je spokojenej.Pak jsem byla u babičky, ale tam bez přespání a u známých v Táboře asi 4 dny, malej tam má roční sestřenici tak si spolu hráli. Teď už jsme zase doma tak taky vymýšlím co podniknu. V pátek jsme byli celý den v aquaparku vČestlicích, malej byl unešenej. Jinak se ještě chystám do Žlutých lázní, jsou tam brouzdaliště, pískoviště, trampolína a houpačky. Ráda bych na zkoušku vyzkoušela dětský koutek Domeček tady u nás na sídlišti, protože syn miluje děti. Chodím s ním na hřiště kde už zkusil písek a na houpačku. A snad ještě něco vymyslím kam s ním zajít
Jsem ted tehotna, cekame druhy, ale s dcerou od narozeni vyletime a jezdime na dovoleny. V kempu pod stanem byla poprve v 8 mesicich. Byla sice urvane miminko, ale kdyz mela pod stanem v noci zachvat place, tak jsem ji hodila do kocaru a jela s ni kousek za kemp, aby jsme nerusili. To samy v penzionu, nebo jsme si pronajimali ruzne chalupy, treba i od znamych nebo kolegu z prace. Jakmile umela sedet, jezdili jsme na kolach, s kocarkem na bruslich. V zime i na lyze-to byly dcerce 4 mesice a byli jsme v Rakousku na lyzich-lyzovali jsme vzdy jeden a druhy se staral o dceru, pak jsme se prostridali-stacila nam jedna permice a moc jsme si to uzili ![]()
Vikendy jezdime na vylety taky od narozeni-vlakem nekam popojedem a pak tam vyletime. Kdyz je horko, tak jedeme treba se koupat do piskovny. K mori moc nejezdime, mame radi hory a me nedela dobre vedro. S malou jsme jeste u more nebyli, my spis Alpy.
U nás jsou víkendy takové, že každou sobotu jezdíme někam na výlety, máme pětiletou dcerku, takže zvládá i menší tůry. Když je počasí jako ted, chodíme na menší výlet a pak třeba ještě k vodě. Když prší, tak bud hrajeme hry nebo navštěvujeme příbuzné a nebo jedeme na nákupy.
Neděle trávíme bez tatínka, protože ten je každou neděly v práci, tak s malou chodím na výlety sama, nebo jdeme na hřiště, na kolo, k babičce, ke kamarádce a když není v neděly počasí, tak se učíme anebo si hrajeme na modelky, veterinářku, doktorku, no, prostě co se dá a na co máme náladu. ![]()
@lajovka http://www. mall. cz/hry-profese-devcata/hasbro-playskool-mluvici-baterka? v=487390
@Luisa79
Ahoj, pro jak velké děti je vhodný festival Letní Letná? Má to smysl pro 1,5 - 2 roky? Jaký je tam ten doprovodný program? Díky
Kdyby jste měly nějaký tip, co dělat tenhle víkend s dětmi (2,6,9) v Praze, tak taky uvítám ![]()
Máte rádi seriály holky?