Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My k tomu všemu co jsi vyjmenovala trávíme hodně času s rodinou, návštěvy a grilovacky
Asi tak, jako vy. Máme tříleťáka a ročáka. Takže Zoo, bazény, koupaliště, dětské herny, mirakulum, zooparky, procházky, občas nějaká akce ve městě (ale to starší špatně snáší- dětská diskotéka, maškarní a pod). Občas dlouhá procházka- třeba po cyklostezce, nebo příští rok Říp a pod. Někdy i OC, kde se děti projedou mašinkou a já si dám kafe, zatímco si hrají v herničce. Jezdíme k babičkám, kamarádkám s dětmi a u nich zase navštívíme jiná hřiště.
Zajdete si na naplavku, 1) vsichni muzete na parnik 2) ty muzes s kocarkem na prochazku a tatka s dcerkou na slapadlo 3) konaji se tam ruzne akce
V Male Chuchli je lesni zoo a nedaleko ni jsou na mytine prolizacky pro deti.
Jeste je fajn prohlidka Barrandovskych atelieru.
Treba uz to mate za sebou a treba by vas to mohlo zaujmout ![]()
No me dneska prepadla trosku depka, ze nikam poradne nejedem. Parkrat (max. 3× za leto) jedem na vikend na chatu k nasim, jinak nic. sice se nenudime, dcerka je super a ze vseho nadsena, ale stve me, jak se porad vsichni ptaji, kam jedem na dovolenou.. vzdycky mam na jazyku do pr… muj muz maka sam na sebe (na nas
), takze dovolena zadna, kdyz par dni neni v praci, utikaj prachy, bydlime v pronajatym byte, splacime auto, takze si to nemuzem dovolit. nechci si stezovat, jsem stastna za skvele deti a mame se v ramci moznosti dobre, jen me to dneska nak prepadlo, ze vlastne nikam nejedem, vzdycky jsem docela cestovala (pred detmi) a taky, aby mela dcerka pekne zazitky z prazdnin..
Jo ta chuchle a barrandovske ateliery, to zni dobre. Diky. na parniku jsme byli minulou nedeli, nekde jsme dostali listky na hodinovou projizdku. parnik narvanej ruskyma turistama, takze si to asi umite predstavit. obe deti prudily a moc je to nebavilo. jinak projizdka parnikem je skvela, pamatuju si jako dite jsme jezdili casto treba do zoo, ale bez tech turistu…
tesime se na tu letni letnou, to je skvely festival. znate nekdo z prahy?
@Luisa79 My sice máme domek, ale tak třeba by to šlo i na chatě, jak píšeš. Pro našeho dvouleťáka je i zážitek, že si s tátou o víkendu postaví na zahradě stan a spí v něm
Z toho, co se tady napsalo nás třeba ještě baví v Šestajovicích svíčkárna s minizoo.
Chata, zahrada, procházky, park, hřiště, s kamarády na letní zahrádky, občas výlet autem. Za rodiči, do přírody apod. Dovolená proběhla, ale my se nejlépe cítíme i tak doma a v okolí. Máme syna 20m, takže on je ještě vděčný za cokoliv, stačí mu každý den jen zahrada a je spokojenější než když byl u moře.
Myslím, že se nemusí podnikat něco speciálního (a většinou za to dost platit), spíš je důležité, aby byla pohoda a když je hezky být co nejvíc venku.
@Luisa79 obdobná situace u mě, nebud smutná já jsem taky celé prázdniny v práci ted jsem akorát mela 4 dny volno a předposlední týden v srpnu mam dovolenou, ale nikam nejedem, malá se musí spokojit s výletem, zahradou a ten týden budem doma, chybí finance.jsem s malou sama. spíš mi jde ale o to aby to decko ztěch prázdnin něco měla, jenže nemá namísto toho je smutná, když odcházím na odpolední musí být od dvanacti co skončí obed do skoro dvou hodin sama v pokojíku, hraje si ale já jsem vynervovaná. nemyslím na práci ale jen na ní. je mi to tak líto, všichni nekam jedou a my nikam, taky se na s ptají, už me to stve.
Pěkné tipy.
Mám dva kluky, tak bych přidala - jízda vlakem za známými, návštěva letiště, návštěva muzea s „klučičí“ tématikou - třeba MHD na Vozovně Střešovice, svět vlaků na Andělu, nebo zvířecí světy - Chuchelská mini zoo, stejně tak stanice mladých botaniků v parku Sacre Couer, terárium Praha v Dubči, park Gutovka, tam je vodní kaskáda volná ke hraní, výlet na Petřín, závodiště v Chuchli - pro vlastníky opencard vstup zdarma, atd. Víkendy trávíme dost sportovně - kolo, brusle, k tomu kočár, někdy vezu já a „stíhám starší kluky“, někdy veze mužskej, ten u toho běhá a já se starším synem pak jedeme na kole, jindy pěšky a cíle různé od dojití do cukrárny až po dosažení nějaké rozhledny nebo zajímavého místa v okolí, koupaliště, míčové hry.
@Anonymní píše:
@Luisa79 … spíš mi jde ale o to aby to decko ztěch prázdnin něco měla, …
Taky jsem měla obavy, ale syn překvapil a nejvíc vykládá o přespání ve stanu (na zahradě) a o naučení se na kole… kam se hrabe moře.
Důležitý je zážitek, nikoliv cena. ![]()
No my prave na tu chatu moc nejezdime, neni nase, je maminyho partnera, takze je nam blby tam jezdit sami (ani nam to nikdo vlastne nenabidl), takze tam jedem parkrat za leto s mamou a tim jejim partnerem. je to fajn, ale neni to ono. jsme tam jen na navsteve. v praze je samozrejme vsechno dost drahy, vstupy kamkoliv apod. s tim jsme uz smireni, spis me mrzi, ze starsi dcerka nema takovy to letni dobrodruzstvi s prespavanim. jinak ona je nadsena za vseho. touzi jet k mori, ale chape, ze je braska jeste malej. nestezuju si, jen me zajima, jak to maji ostatni, protoze kolem me mi prijde, ze vsichni jedou na min. 3 dovoleny a k mori atd. ![]()
Ahoj holky, chci se inspirovat u ostatnich maminek, co vse podnikate o vikendech s detmi? Mame 4,5 letou dceru a 9 mesicniho syna, takze letos zadna velka dovolena neprobehla a ani nebude. Castecne i kvuli financim a taky nase miminko je hlavne po vecerech a v noci docela narocne, casto se budi, takze spani cele rodinky nekde v penzionu v jednom pokoji je zatim trosku mimo. Hlavne kvuli starsi dcerce, a protoze jsou prazdniny, tak aby mela hezke zazitky, se snazime o vikendech podnikat pro ni neco zabavneho a byt cela rodina spolu. Bydlime v praze, takze ruzne vylety, koupaliste, zoo, divadylka, na konci leta letni letna apod. zajima me, co vsechno podnikaji i ostatni rodice s detmi, obcas uz nam chybi napady. diky za inspiraci