Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni,
s přáteli jsme narazili na takový nešvar. Vymýšlení kvalitního programu pro děti umí být neskutečně vyčerpávající ve chvíli, kdy musí člověk denně řešit práci, hypotéku,..
Jak toto řešíte? Jak se vám daří dětem vymýšlet rozmanitý denní program, rozvíjet je a přitom v nich probouzet přirozenou touhu svět objevovat? A kdy to stíháte vymyslet?
Díky za každou odpověď!
Štěpán
Příspěvek upraven 25.04.26 v 10:43
Ve volnych chvilich, misto vytvareni aplikace jsem se proste tem detem normalne venovala. Zda se, ze to dopadlo velmi dobre
taky si myslim, ze deti hezky rozviji, kdyz si program musi vymyslet nekdy i samy, dokonce i nuda a nicnedelani je prospesne.
Uprimne, ten popis tady v prispevku navadi k nejake kolosalni blbosti jako PokemonGo v malem, v dotazniku pritom naznacujete docela fajn napad.
Priprava kvalitniho programu pro deti je neco, co nedelam, deti proste ziji s nami, program tedy delame tak, aby se dostalo na vsechny (s upravami, dle veku a schopnosti ucastniku). Nekdy je nechame i doma se nudit a o program se postaraji sami.
V týdnu je rozvíjí škola, kroužky a domácí práce. Fakt není prostor na nějaké zábavy. Maximálne procházka se psem. O víkendu program, aby se líbil v průměru všem. Žádné speciální aktivity nevymýšlím. Hodně cestujeme, povídáme si o všem, vaříme spolu, sportujeme. Za mě deti nejvíce rozvíjí žít život, jaký je. Aplikace fakt není potřeba.
V týdnu má starší dcera školku a odpoledne kroužky ve školce a kroužky ve městě, pak už je rozvinutá až dost a ráda si hraje se ségrou na zahradě nebo doma…je spokojená, mladší má zase dopolední aktivity a opravdu denně nemyslím na to, jak platit hypotéku, ta se jaksi platí sama inkasem
už máme aplikaci na školku, bude i na školu, na některý kroužek také je aplikace…už nám stačí s mužem jen kalendář, ať se nám logistika daří…o víkendu máme často soutěže nebo závody…program mají děti velmi pestrý.
Nějak nevím, jak na to reagovat, neni to náš případ, vymyslet volnočasovou aktivitu, totéž nevidím ani v okolí.
Většina dětí tak nějak ví co se svým volným časem.
Mne to prijde uplne absurdní, navic volného času neni nikdy dost …
@Štěpán2319 píše: Více
Co řešíš denně na hypotéce? Řešíme, když nám končí fixace, max rok předem.
Díky bohu, že se moje děti rozvíjely úplně normálně a přirozeně při úplně normálních činnostech a že nebyla na tak úplně normální činnosti aplikace ![]()
Podle mě je to šlechetný nápad. Každý takový plán, který začíná myšlenkou jak obohatit a rozvíjet naše děti, by měl být podporovaný a zrealizovaný. Štěpáne, jsi dobrej chlap.
@Anonymní píše: Více
Presne to me napadlo, co se na hypotece denne resi takoveho, ze neni cas vymyslet detem zabavu?
Jako poklona, že nad tímhle přemýšlíte.
Fajn nápad, ale praxe je taková, že děti by se měli občas i nudit. V týdnu toho mají školáci až až, takže pochybuji, že někdo neví, co s časem ![]()