Tipy na aktivity, aneb jak zvládnout zimní období s malými dětmi.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
401
2.1.26 20:37

Tipy na aktivity, aneb jak zvládnout zimní období s malými dětmi.

Vánoce jsou pryč a před námi 2 až 3 měsíce, které jsou za mě otravné…zima, mokro, šero. Máte nějaké tipy, jak si tohle období zpříjemnit a projasnit? Co s dětmi podnikáte, jak ty malé potvůrky plné energie zabavujete? Mám doma dva maláče pod 4 roky a jak já mám splín z břečkoidní šedé zimy, tak nemám sílu být inovativní pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4600
2.1.26 20:49

Nam spatny pocasi nevadi, takze co nejcasteji ven, jinak je to na hlavu :lol: kdyz neni snih nebo namrznuto, tak jeden kolo, druhy koloodrazedlo a to muzou denne porad, bavi je to, jen stridame mista :lol: jednou jedeme do lesa, podruhy tak, aby mohli sjet dlouhy kopec, jindy jdeme sjizdet schody, nekdy zas do vzdalenejsiho obchodu pro nejakou dobrotu. Obcas zoo nebo farmapark, tramvaji do centra do kavarny, obcas na nejakou vikendovou mensi detskou akci, bazen.. ted kdyz je snih, tak boby. Hernam se vyhybam, obcas je tam vezme manzel :lol: mame nastesti v okoli fakt spoustu moznosti, jsme hned u lesa, rybniku, hrist a pritom to mame kousek do centra.

Doma jinak moc neresim, hrajou si hodne spolu, pak treba modelina, spolecny peceni, obcas delame ruzne sesity s aktivitami a ukoly.. manzel s nima hraje takovy ty ubehany hry, kdy litaj a on je chyta apod. Jeste jim obcas doma udelame hledani pokladu, namalujem mapu mistnosti, hledaj v nich listecky s ukoly a kdyz splni, tak dostanou nejakou dobrotu :lol: starsiho ctyrletaka ted bavi lego pro starsi deti, pred par dny nad tim sedel (s nasi pomoci) hrozne dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
2.1.26 21:11

Chodíme krmit kachny. Do akvária, na hřiště, do heren, cukráren, na návštěvy, dětské divadlo, bazén, zoo. Různé akce v okolí. No a až začne tepleji budou všude ty jarní akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10553
2.1.26 21:15

Venku brusle, lyže, sáňkovačka, procházky,… Vevnitř se dá dělat cokoliv jako celoročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8458
2.1.26 21:32

Procházky, hřiště, boby, herničky, návštěvy kamarádů, muzea, kinetický písek, dlouhé koupání ve vaně s různými šumivkami - míchání lektvarů (to jsme v tomhle věku dělali i několikrát denně :lol:), zookoutky, jump park má také sekci pro mrňouse… Záleží, odkud jste a co máte v okolí, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
3.1.26 09:26

Venku zvládneme vždycky tak hodinu a pak už to děcka nebaví nebo starší říká, že je mu zima (má termopradlo a kvalitní teplé oblečení, tak nechápu), mladšího bych musela dát do neoprenu, vždycky najde louži a lehne si do ní. Kolo zas nezvládám sama (resp. starší se učí jezdit, mladší je kocarkovy a já nezvládnu řešit oba naráz), tak to jezdí s manželem o víkendu. Bazén taky jen ve dvou dospělých, děti jsou neplavci. Herničky jen občas, jinak by mě to finančně zruinovalo. Divadlo plánujeme. Jednou týdně kroužek…doma vždy bojuju s tím, že mladší a starší potřebuji rozdílné aktivity, mladší všechno hází nebo strká do pusy, staršímu furt něco boří. Tak jsem z toho někdy zoufalá, že bych se potřebovala rozdvojit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1041
3.1.26 10:02

Zima pro mě začala být snesitelná až teď, když je dětem 3 a 6 let a já chodím do práce. Pro mě nebyl problém nedostatek inspirace na aktivity, ale spíš že to byl opruz. Trochu mi pomáhalo změnit prostředí, jet někam do dětského hotelu, pokud tě to teda nezruinuje, pár let zpátky to bývalo výrazně levnější. Jo ale pokud máš děti zdravé, tak bych se radovala jen z toho. My bývali celé zimy nemocní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3720
3.1.26 20:23

Mám tohle období ráda. Skončily navstevy, které mě otravují, honičky za nákupy, vaření, pečení. Všechno se uklidnilo, doma plno hraček od Vánoc. S tím si užijeme. Normálně chodíme na hřiště, do herny jen občas pro zpestření když prší a nemám žádný nápad. Chodí do školky a má tam zajištěno spoustu aktivit tak to stačí. Pokud je sníh tak boby. Chodíme na procházky a vše možné okukujeme, na všechno se ptá. Někdy jdeme k babičce, občas se domluvíme na hřiště s kamarádkou. Také chodíme k rece krmit kachny. Občas zajedeme do obchodního centra kde je všechno. Já si tam vyřídím nákup, svěže se ve vozíku s volantem, dáme si tam svacu a něco dobrého, je tam vnitřní hřiště které je zdarma a kde se vyblbne. Je pomalu problém ho dostat odtud domů a je zdarma. Když je hezky, jdeme nejprve ven kde je venkovní hřiště a kousek je pískoviště. Pak jak se ochladí a začne být tma, přecházíme dovnitř. Ještě se mi osvědčila solná jeskyně. Doma si umí také pěkně brát. Hodně ho baví lego, čteme knížky, má rád autodráhu a magnetickou stavebnici. Hrají si s ním a pokud musím něco nutné udělat jako třeba jídlo, pak si umí hrát i sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama

• (4.8) + 18 recenzí