Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
V nedeli na mne „něco lezlo“. v pondělí večer 39, úterý zvýšená teplota. středa zacpane dutiny, čtvrtek, pátek závratě. mezitim lehký kašel. dnes jsem už jen trochu unavená. jinsk nic.
Kolik ti je?
u mě rýma a bolest hlavy, asi 3 dny. teplota nebyla… větší únava asi 6 dní.
Asi hodně jak u koho..
Moje mamka třeba neměla žádný příznak. Ta to zjistila jen že musela na test kvůli karanténě. Sestra té bylo hodně zle. Měla strašnou" virózu" bolelo jí celé tělo. Velké horečky.. a 2 měsíce neměla chuť a čich- to samé její partner ale ten to měl jen 2 dny.
Moje kolegyně v práci ty prej měli úplně hrozný průběh.. 3 dny.
No a nám teď na to zemřel tchán. Ale zase měl i jiné nemoci takže asi hodně záleží jak kdo..
Hele tohle je strašně individuální, záleží na hodně faktorech- věku, kondici, dlouhodobým nemocem, ale třeba i té variantě kterou máš. Jsou lide co to mají bez příznaků, jsou lidé co se stejným onemocněním skončí na plicní ventilaci. Co tak mám v okolí, tak průměrně u jinak zdravých jedinců mezi 25-50 lety to byl třeba týden- dva teplot a taková celková únava jako při chřipce, žádné drama, ale za dva dny nebylo dobře nikomu. Většinou do těch 2 týdnů byl každý v pohodě.
@Anonymní píše:
Ahoj jak u Vás probíhá covid? Já jsem se v pondělí necítila moc dobře, měla jsem bolest v krku, zvýšenou teplotu kolem 37,5, ztráta chuti, čichu, únava, ucpaný nos. Dneska je sobota a mám 38,5, kašel bez hlenu a necítím se líp. Jak dlouho jste měli teploty? Je to úmorné
Fakt vysoké horečky (39,8 nejvíc) jsem měla asi 4 dny, pak už to klesalo a týden okolo 37,9. Masakr myslela jsem, že nevstanu.. Chuť a čich se mi pořádně vrátil asi za měsíc a něco.
Tak asi hodně záleží i na tom, jak se léčíš.. bereš na to něco? Spousta lidí jen čekala, tak pak se jim to protáhlo. Nasadila bych hned Isoprinosin, vitamín D, C, zinek.. ve větším množství.
Po očkovaní jako silnější viroza, kašel téměř bez teplot, ztráta čichu na cca 4 dny(ale ještě to není 100%) bolest kloubů, svalů, únava, ale když už to po 10 dnech vypadalo ok, zas nemůžu polykat a bolí mě brutálně v krku. ![]()
@Burj Chalifa Ne. Ale moje očkovaná kolegyně měla nějaký „zastřený hlas“, něco mi povídala, naklonila se ke mě a cítila jsem z ní (z jejího dechu) nemoc. ![]()
@cartera
Kde se dá sehnat Isopronosin? Je na předpis? Mám doma od Serafínu vitamíny, houby, bylinky, C, D,B všechno možné do sebe laduju
Ahoj jak u Vás probíhá covid? Já jsem se v pondělí necítila moc dobře, měla jsem bolest v krku, zvýšenou teplotu kolem 37,5, ztráta chuti, čichu, únava, ucpaný nos. Dneska je sobota a mám 38,5, kašel bez hlenu a necítím se líp. Jak dlouho jste měli teploty? Je to úmorné