Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemáte tam lednici? Nanuky v létě nevydrzi 2 hodiny v nezmenem stavu, ani v chladicim boxu, tam nemrzne. Si je zkus dat na 2 hodky do lednice a uvidis co to udela. Max bych vybrala nanuky, treba ovocnou trist, ktere jdou v nejhorsim vypit ![]()
No, pokud celý ten box potom narvete chladícíma vložkama namraženýma, tak by to mohlo vydržet. Sami o sobě určitě ne
nemáte tam nějakou lednici s mrazákem? že byste to donesla o den dřív a nechala zmrazit? případně ráno je tam narvala a dala kolegům po obědě
Chladničku máme, bohužel bez mrazáku, proto mě napadl ten box ![]()
Není to tak hygienické, ale koupila bych zmrzlinové kornoutky a vaničky se zmrzlinou (třeba čokoládovou, vanilkovou, jahodovou) a dala tam solidní kovovou naběračku na zmrzlinu. Byla by kolem toho i ta „show“ a lišilo by se to od toho, že si koupí lidi nanuka v bufetu. A když zmrzlina trochu povolí, tak se líp nabírá, rozhodně se nerozteče úplně a pořád se dá ve středu nabrat to zmrzlé.
Já vyběhla přes obědovou pauzu do blízké sámošky a přinesla nanuky rovnou. Ale to by ses asi tady neptala, kdyby to šlo, co? ![]()
@Titty píše:
Já vyběhla přes obědovou pauzu do blízké sámošky a přinesla nanuky rovnou. Ale to by ses asi tady neptala, kdyby to šlo, co?
To mě už také napadlo. Nebližší obchod s potravinami je Lidl, to bych musela naskočit do auta a pro nanuky dojet. A mám strach, že se někde po cestě zaseknu, nanuky stejně roztají a ještě příjdu pozdě. ![]()
@zrcadlo píše:
Není to tak hygienické, ale koupila bych zmrzlinové kornoutky a vaničky se zmrzlinou (třeba čokoládovou, vanilkovou, jahodovou) a dala tam solidní kovovou naběračku na zmrzlinu. Byla by kolem toho i ta „show“ a lišilo by se to od toho, že si koupí lidi nanuka v bufetu. A když zmrzlina trochu povolí, tak se líp nabírá, rozhodně se nerozteče úplně a pořád se dá ve středu nabrat to zmrzlé.
To vůbec není špatný nápad ![]()
Myslíte, že nevydrží i pokud bych použila vložky (tedy namražené vložky do termoboxu samozřejmě)?
@Anonymní píše:
To vůbec není špatný nápad
Já mám zkušenost, že kompaktní hmota nerozmrzne ani v ledničce. Běžně převážím na chatu v obyčejné termotašce věci z mrazáku, v autě jsou tak půl hodiny, pak je dám do lednice, a i po několika hodinách jsou úplně zmrzlé. Nebo když koupím mražený špenát (sekaný a lisovaný do kostky, ne ten vyloženě listový), dám ho dopoledne do lednice, tak večer vytáhnu téměř zmrzlý (maximálně jsou povolené ty okraje).
Já bych fakt koupila vaničky dobré zmrzliny a šoupla do lednice, podle mě to musí vydržet. Kornoutky se dají koupit (já kupuju v Kauflandu, mají tam několik druhů). Nebo jestli tam máte vhodné mističky, tak můžeš vyloženě udělat zmrzlinové poháry - přidat ovoce, mističky s ořechy/čokoládovými hoblinkami/barevným zdobením, trubičky, různé polevy a šlehačku, a ať si každý dá - takový zmrzlinový bar. Moje dětská srdcovka byla pohár „Miňonka“, takže kdyby tam byly miňonky na dozdobení, tak bych si nostalgicky zavzpomínala ![]()
A co místo zmrzliny udelat ovocné občerstvení? Nakrajet ovoce, napichat na spejle, jsou z toho takove barevne spizi, dat to do lednice budou i hezky studene, treba je na to fajn meloun, ananas, hrozny atak. Ja to delam teda hlavně detem, ale i dospele to nadchne, hezky naaranzovane v najake sklenici to vypada i dobre a určitě to prevozem neztratí tvar ![]()
@Anonymní píše:
Myslíte, že nevydrží i pokud bych použila vložky (tedy namražené vložky do termoboxu samozřejmě)?
Musíš to namrazit ale ještě předtím přes noc. A pak ráno tam dát teprve do už vychlazeného boxu nové zmrzlé vložky a zmrzku.
Led zasypany soli vytvoří cca -20°C. Tento proces se dříve používal při výrobě zmrzlin. Dala bych do přenosné lednice, oddělila směs soli a ledu třeba provizorním patrem/ vaničkou z alobalu a na to položila nanuky.
Zdavím všechny!
) čekají kulaté narozeniny. Chtěla jsem do práce přinést něco speciálního. A napadlo mě, že bych kolegům přinesla nanuky, protože v té době bude „zmrzlinová sezóna“ na vrcholu a myslím, že by to všechny mile překvapilo. Nejenže to zatím ještě nikoho nenapadlo, ale příjde mi lepší přinést zmrzlinu, než se například patlat s chlebíčky, které u nás stejně nikdo nejí nebo péct dort.
Podobné téma jsem tu nenašla ani jsem nevěděla, kam ho správně zařadit, takže nakonec skončilo zde. Doufám, že to nebude vadit.
A teď už k mému dotazu.
Koncem léta mě (bohužel
Nemáte někdo zkušenost s uchováním mražených potravin v chlabících boxech? Věřím tomu, že se po nanucích rychle zapráší (kolegové jsou, s prominutím, jak kobylky), takže by stačilo, aby mi vydžely 2-3 hodiny v nezměněném stavu. Budova je přes léto klimatizovaná, takže teplota se pohybuje kolem 20 stupňů.
Děkuji předem všem za odpovědi!
Přeji krásný zbytek dne.