Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucyanglie Měly jsme úplně stejný problém, jak se dal do postýlky, řev a bylo po spánku..jediné co pomohlo, aby usínal s nama ve velké posteli, teď už má v 16 měsících vlastní velkou postel a spí přímo vedle mě a u zdi, aby nespadl. Postýlku jsme brzo zrušily. Jo a odpolední spaní vedeme výhradně v kočárku venku, to spí i 2 hodiny. Doma přes den by spal max.30 minut. Ten čerstvý vzduch je balzám ![]()
Bíly šum. Jinak asi moc nepomuzu.Sama jsem druhe dite mela dlouho hlavne u prsa. U ktereho usnul a pak spal na letisti. V postylce zacal spat prez den asi ve 3 mesich stacil mu hraci a svitici kolotoc a dudlik no. A vecer tam spi od 20 hodin do pulnoci.Pak uz spi semnou. Coz sem nikdy nechtela
ale nic jineho nezbylo aby v noci nebudil starsiho
Příspěvek upraven 16.03.19 v 12:28
Mám péřovou zavinovačku, krásně se do toho zaboří (obyč rychlozavinka jenom zavine, tohle je extra měkké). Někdy uhoupu v hojdavaku a pak přendám (dalo by se i bez přendání samozřejmě). Hodně větrám. Kupodivu nemá ráda absolutní ticho, takže ať už bílý šum nebo si pustím potichu nějaké CD. No a ten dudlík, no, dala to bez něj pár týdnů a pak, stejně jako starší, jí to hodně pomohlo, pro mě je to rozdíl, jestli uspávám pět minut nebo padesát, ale stejně ho přes den nechce. Jo a nemám velkou postýlku, jen košík a pak mini přístavnou, není v tom tak ztracená. V noci často pomáhá jí tam jenom hodit ruku, což sice stále člověk není mobilní, ale furt si neodrovná záda permanentním nošením, něco třeba přečte. A pak šátek, ale nosím spíš příležitostně. Chovám ji moc ráda, ale 24/7 se to jaksi moc nedá.
@lucyanglie A proc ne dudlik?
Satek, bily sum a perova zavinovacka, ne ta placka, co je k nicemu
mozna i pevne zavinuti, podle Karpa ![]()
Příspěvek upraven 16.03.19 v 12:20
Jak holky radi - bily šum, nebo košík do obýváku/kuchyně. Muže cítit tu separaci, ze je najednou pryč od maminky. Moje kamarádka kosik u druhého miminka používala a rikala, ze je to úžasná vec. Hlavně v tomhle veku mi připadá, ze ty děti nejsou ani tak citlivé na hluk
jako spis na odložení ![]()
Já dávala přes den malého na rozloženy gauč a taky se dalo. V noci nekompromisně vlastní postylka. ![]()
Satek nebo kvalitni nositko vhodne pro novorozence a mas vyreseno. Prvni syn nesel odlozit vubec. Druhy je nastesti klidnejsi, ale I tak mam vzdy nositko po ruce.
A ten mladší šel taky hned do postýlky? Nosit, chovat a mít dítě u sebe je přirozené a je to jediná jistota, co to dítě zná. Takové miminko potřebuje být u mámy. Lehnout si společně i se starším, a až mladší usne u kojení, věnovat se staršímu. Byt nablízku. Neodkladat za mříže postýlky. Pětidenní dítě samo v noci v postýlce, to je pro mě noční můra a pro něj určitě taky…
Ale toto jsi asi slyšet nechtela ![]()
Kazde mimco je jine, nekterym opravdu chybi ctvrty trimester. Nema smysl se s tim prat, dej mu co potrebuje. Hod si jej do satku, to pak muzes travit cas se starsim.
@Hrnekmleka píše:
Kazde mimco je jine, nekterym opravdu chybi ctvrty trimester. Nema smysl se s tim prat, dej mu co potrebuje. Hod si jej do satku, to pak muzes travit cas se starsim.
presne tak, rady od ženských, co mají bezproblémová miminka nějak nejsou na místě, chlubit se tu tím, že ho prostě položí a jdou…
moje první bylo taky neodložitelné a neudělá s tím člověk nic, může se stavět na hlavu… potřebuje dostat ten kontakt, vždyť je to přirozené, brzo vyroste, tak bych se tím nezneklidńovala.
a řeči typu, že si na to zvykne apod, jsou kecy, není to pravda, miminko nejde kontaktem rozmazlit.
@Celina píše:
@lucyanglie Malá je od prvního dne v postýlce, mám stejnou jako v porodnici, čili žádná změna. Nepouštím bílý ani černý šum, nemám hojdavak ani šátek a separací netrpí. Některé ze spaní je se mnou v obýváku (během dne), jindy sama v pokojíčku (v noci vždy), samozřejmě se taky mazlí a chová, ale ne místo spánku
Malý první den spal v postýlce, druhý den v ní začal kvičet a kvičel i doma , čili žádná změna…buď ráda a nedělej machry ![]()
Holt se bude asi muset dvouletý rozmazlenec smířit s faktem že už není středobodem vesmíru. Miminko nemá problém, ty nemáš problém. Jediný kdo má problém je starší dítě a tím že kvůli němu budeš měnit svět kolem mu spíš uskodis. Jestli žárlí tak ho nech - na prdelce se z toho neopupinkuje.
@Lynette píše:
Holt se bude asi muset dvouletý rozmazlenec smířit s faktem že už není středobodem vesmíru. Miminko nemá problém, ty nemáš problém. Jediný kdo má problém je starší dítě a tím že kvůli němu budeš měnit svět kolem mu spíš uskodis. Jestli žárlí tak ho nech - na prdelce se z toho neopupinkuje.
Nemám vůbec čas na odpovědi a tímto děkuju všem ale tenhle komentář prostě okomentovat musím. Dvouletý rozmazlenec? Vy jste normální komentovat něco takovýma slovama když absolutně nevíte? Nebo at si sedne na zadek? Doufám že zrovna vy dvě děti nemáte. To už můžete rovnou říct staršímu ze malý má přednost at si nasere a tím dát staršímu důvod toho mladšího nenávidět hned od malička. No vzala jste mi dech ![]()
@lucyanglie Dvě děti budu mít za pár měsíců a už teď staršímu vtloukám do hlavy že je budu milovat oba stejně, ale že miminku se budu muset věnovat o hodně víc. Jestli bude žárlit? Je to dost možný, ale rozhodně mě to nedonutí tomu mrňousovi nedopřát to stejné co prvorozenému. Nebudu dítě odkládat, když chce chovat jen proto aby se z toho starší neopupínkoval - to teda vážně nepřichází v úvahu.
@lucyanglie možná to @Lynette napsala trochu ostře, ale svým způsobem má pravdu, to ovšem neznamená, že přeci nemůžeš dát stejnou lásku tomu staršímu. Je třeba se přizpůsobit a zapojovat staršího sourozence, jak jen to jde, bude se cítit užitečný, když bude nosit plenky do koše, podávat čisté, dávat prádlo do pračky, asistovat u miminka, když budeš kojit, tak se může k tobě přitulit a můžeš mu na chvilku pustit pohádku.
Každý si cestu najde, když chce ![]()
Skúste biely šum a hojdavak 🙂