Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucyanglie možná to @Lynette napsala trochu ostře, ale svým způsobem má pravdu, to ovšem neznamená, že přeci nemůžeš dát stejnou lásku tomu staršímu. Je třeba se přizpůsobit a zapojovat staršího sourozence, jak jen to jde, bude se cítit užitečný, když bude nosit plenky do koše, podávat čisté, dávat prádlo do pračky, asistovat u miminka, když budeš kojit, tak se může k tobě přitulit a můžeš mu na chvilku pustit pohádku.
Každý si cestu najde, když chce ![]()
@Celina píše:
@kacaba379 nedělám machry, jen píšu totéž, co ostatní, každý tady píše, jak to má on…tak klídek
Ale zakladatelce to nijak nepomuze vyresit situaci
vim jake je to mit problemove dite, bezudrzbove a kontaktni (mam 3), a je to tak, ze miminka jsou ruzne vyzrala, maji ruzne povahy a ruzne vyjadrene potreby. Kdyz jeho potreby nenaplnis, vrati se ti to vetsinou v nejake horsi forme.
… a jeste k tomu „2-letemu rozmazlenci“, on taky potrebuje mamu, jemu se tak trochu zhroutil svet. Snaz se mu venovat a nejak najit cas byt jenom s nim, bez mimina (mne pohlidal muz a ja jsem se starsim sla na cviceni nebo na hriste na hodinku), aby mel mamu pro sebe. Taky jsem s nim jedla a to jsem nechala mladsi treba brecet, jenom jsem zavolala, ze prijdu, az dojime - to bylo kvuli starsimu, aby vedel ze kazdy mame narok na klidne jidlo. To jsem pak vyzadovala i u kojeni, aby nechal male v klidu najist. Satek jsem objevila az u tretiho, to mne mrzi, je to skvela vec.
ale to se utrese, neboj, chce to cas a klid ![]()
@kompendium @pocker @necy @ugluk @Káťa19 @kacaba379 @Celina nemám moc času odepisovat. Ale děkuju všem za komentář , názor. Nakokec zvítězil dudlik protoze mi stejne maly popraskal bradavky a nemuzu ho kojit tak casto jak by chtěl. Ale aspoň je po problému a normálně spí v postýlce tak uvidíme jak dlouho to vydrží 😊
@Káťa19 jen otázka kterou jsem měla byla na postylku a ne jak si mám vychovat malého. Nezarli skoro vubec to byl je jeden z mnoha důvodů proč se ptám na postylku. Prostě potřebují někdy dvě ruky a hlavně nemůže být přísady od rána do rána to by sem zachvilu vypadala jak zombie( tak sem to měla s prvním) nakonec dnes ráno zvítězil dudlik protoze mi stejne popraskal bradavky a nemuzu ho kojit nonstop.
Takže už nebude ani nejmenší problém ani s postylkou ani se starším.
@Hrnekmleka nevím ani proč se tady začal rozebírat starší syn když to je ten nejmenší důvod a problém
jen nechci aby sem dopadla stejně právě jako s prvním synem kdy sem ho měla od rána do rána na rukách a už mi z toho vyloženě hrabalo. Nakonec stejně dnes ráno zvítězil dudlik protoze mi popraskal bradavky a nemuzu kojit co 5 min. Ale jinak vás komentář je úplně pravdivý a přesně tak to dělám. Když dojde tata z práce vezme malého a já si jdu malovat se starším nebo vaříme atd atd. Jde to ale prostě ne když 24 hodin chovám malého který konečně dnes spinká v postýlce s dudlikem
![]()
@lucyanglie píše:
@Hrnekmleka nevím ani proč se tady začal rozebírat starší syn když to je ten nejmenší důvod a problémjen nechci aby sem dopadla stejně právě jako s prvním synem kdy sem ho měla od rána do rána na rukách a už mi z toho vyloženě hrabalo. Nakonec stejně dnes ráno zvítězil dudlik protoze mi popraskal bradavky a nemuzu kojit co 5 min. Ale jinak vás komentář je úplně pravdivý a přesně tak to dělám. Když dojde tata z práce vezme malého a já si jdu malovat se starším nebo vaříme atd atd. Jde to ale prostě ne když 24 hodin chovám malého který konečně dnes spinká v postýlce s dudlikem
![]()
![]()
Dudlik bych neresila. Co bych ja za to dala kdyby mi mrne vzalo dudlik do pusy! Tenhle posledni ani nahodou
tak at malicky hezky roste ![]()
@Hrnekmleka presne tak sem to mela s tím starším. Žádný dudlik ani flašku ani nic a to sem fakt už chtěla přestat aj kojit. Vydržel a sem to 24h denně 8 mesicu a žiju. Ale sem ráda že si teď ten malý ten dudlik vzal bude to lehčí ![]()
@lucyanglie to je dobre, dudlik neni vubec zlo
pokud budes mit nekdy problem ho uspat, tak paradne fakt pomuze ten bily sum. Mam vyzkousene uz na dve deti, hlavne kdyz byly pretazene. ![]()
@Celina píše:
@kacaba379 nedělám machry, jen píšu totéž, co ostatní, každý tady píše, jak to má on…tak klídek
Já jsem se teda dočetla, že zakladatelka chtěla poradit, jak na miminko, které se v postýlce často budí a vydrží spát jen chvilku v kuse. To, že tobě malá v postýlce spí už od porodnice je pro ni informace úplně naprd ![]()
Jojo, kdeže jsou doby, kdy matka v šestinedělí mohla odpočívat a rodina kolem ní skákala a starala se
Berte mě, prosím, s velkou nadsázkou, ale v tomhle šestinedělí se tom směju docela často, protože jsem v jednom okamžiku skákala kolem dvou totálních marodů a starala se o novorozence, který by byl nejradši 24/7 v mém náručí. Děkuji aspoň za nákup potravin přes internet a dostatek předem zamraženého jídla
Prvé dítě se taky dalo položit do postýlky a i když bdělo, stačilo mu sedět vedle, povídat, zpívat… U druhého využívám každé pomůcky, která se mi tu vyskytne, ale už se to rovná, vím, že jsou mnohé děti podstatně náročnější. Ale ono to holt vždycky nejde, že máma s miminem je absolutní priorita a celý svět se bude točit kolem. A to je starší dítě zlatý a ochotně pomáhá, muž, je-li doma a zdráv, taktéž, ale přeci jen většinu doby nějak musíme fungovat a těch pár hodin spánku v postýlce teda pomůže fest. Ono si to časem sedne, ale tn začátek, vzájemný sžívání a nastavování nějakýho řádu, někdy chvíli trvá.
Dudlík je fajn, nemá to smysl za každou cenu hrotit, že v žádným případě. Některé děti se bez něj obejdou snadno, u některých je to skvělý pomocník.