Jak učit novorozeně na postýlku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21680
17.3.19 08:24

@lucyanglie možná to @Lynette napsala trochu ostře, ale svým způsobem má pravdu, to ovšem neznamená, že přeci nemůžeš dát stejnou lásku tomu staršímu. Je třeba se přizpůsobit a zapojovat staršího sourozence, jak jen to jde, bude se cítit užitečný, když bude nosit plenky do koše, podávat čisté, dávat prádlo do pračky, asistovat u miminka, když budeš kojit, tak se může k tobě přitulit a můžeš mu na chvilku pustit pohádku.
Každý si cestu najde, když chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
17.3.19 09:58
@Celina píše:
@kacaba379 nedělám machry, jen píšu totéž, co ostatní, každý tady píše, jak to má on…tak klídek :pankac:

Ale zakladatelce to nijak nepomuze vyresit situaci :nevim: vim jake je to mit problemove dite, bezudrzbove a kontaktni (mam 3), a je to tak, ze miminka jsou ruzne vyzrala, maji ruzne povahy a ruzne vyjadrene potreby. Kdyz jeho potreby nenaplnis, vrati se ti to vetsinou v nejake horsi forme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
17.3.19 10:11

… a jeste k tomu „2-letemu rozmazlenci“, on taky potrebuje mamu, jemu se tak trochu zhroutil svet. Snaz se mu venovat a nejak najit cas byt jenom s nim, bez mimina (mne pohlidal muz a ja jsem se starsim sla na cviceni nebo na hriste na hodinku), aby mel mamu pro sebe. Taky jsem s nim jedla a to jsem nechala mladsi treba brecet, jenom jsem zavolala, ze prijdu, az dojime - to bylo kvuli starsimu, aby vedel ze kazdy mame narok na klidne jidlo. To jsem pak vyzadovala i u kojeni, aby nechal male v klidu najist. Satek jsem objevila az u tretiho, to mne mrzi, je to skvela vec. :srdce: ale to se utrese, neboj, chce to cas a klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.3.19 11:15

@kompendium @pocker @necy @ugluk @Káťa19 @kacaba379 @Celina nemám moc času odepisovat. Ale děkuju všem za komentář , názor. Nakokec zvítězil dudlik protoze mi stejne maly popraskal bradavky a nemuzu ho kojit tak casto jak by chtěl. Ale aspoň je po problému a normálně spí v postýlce tak uvidíme jak dlouho to vydrží 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.3.19 11:17

@Káťa19 jen otázka kterou jsem měla byla na postylku a ne jak si mám vychovat malého. Nezarli skoro vubec to byl je jeden z mnoha důvodů proč se ptám na postylku. Prostě potřebují někdy dvě ruky a hlavně nemůže být přísady od rána do rána to by sem zachvilu vypadala jak zombie( tak sem to měla s prvním) nakonec dnes ráno zvítězil dudlik protoze mi stejne popraskal bradavky a nemuzu ho kojit nonstop. :) Takže už nebude ani nejmenší problém ani s postylkou ani se starším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.3.19 11:21

@Hrnekmleka nevím ani proč se tady začal rozebírat starší syn když to je ten nejmenší důvod a problém :D jen nechci aby sem dopadla stejně právě jako s prvním synem kdy sem ho měla od rána do rána na rukách a už mi z toho vyloženě hrabalo. Nakonec stejně dnes ráno zvítězil dudlik protoze mi popraskal bradavky a nemuzu kojit co 5 min. Ale jinak vás komentář je úplně pravdivý a přesně tak to dělám. Když dojde tata z práce vezme malého a já si jdu malovat se starším nebo vaříme atd atd. Jde to ale prostě ne když 24 hodin chovám malého který konečně dnes spinká v postýlce s dudlikem :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
17.3.19 11:28
@lucyanglie píše:
@Hrnekmleka nevím ani proč se tady začal rozebírat starší syn když to je ten nejmenší důvod a problém :D jen nechci aby sem dopadla stejně právě jako s prvním synem kdy sem ho měla od rána do rána na rukách a už mi z toho vyloženě hrabalo. Nakonec stejně dnes ráno zvítězil dudlik protoze mi popraskal bradavky a nemuzu kojit co 5 min. Ale jinak vás komentář je úplně pravdivý a přesně tak to dělám. Když dojde tata z práce vezme malého a já si jdu malovat se starším nebo vaříme atd atd. Jde to ale prostě ne když 24 hodin chovám malého který konečně dnes spinká v postýlce s dudlikem :) :) :)

Dudlik bych neresila. Co bych ja za to dala kdyby mi mrne vzalo dudlik do pusy! Tenhle posledni ani nahodou :cert: tak at malicky hezky roste :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.3.19 11:31

@Hrnekmleka presne tak sem to mela s tím starším. Žádný dudlik ani flašku ani nic a to sem fakt už chtěla přestat aj kojit. Vydržel a sem to 24h denně 8 mesicu a žiju. Ale sem ráda že si teď ten malý ten dudlik vzal bude to lehčí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
17.3.19 11:47

@lucyanglie to je dobre, dudlik neni vubec zlo ;) pokud budes mit nekdy problem ho uspat, tak paradne fakt pomuze ten bily sum. Mam vyzkousene uz na dve deti, hlavne kdyz byly pretazene. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
17.3.19 13:11
@Celina píše:
@kacaba379 nedělám machry, jen píšu totéž, co ostatní, každý tady píše, jak to má on…tak klídek :pankac:

Já jsem se teda dočetla, že zakladatelka chtěla poradit, jak na miminko, které se v postýlce často budí a vydrží spát jen chvilku v kuse. To, že tobě malá v postýlce spí už od porodnice je pro ni informace úplně naprd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
17.3.19 17:37

Jojo, kdeže jsou doby, kdy matka v šestinedělí mohla odpočívat a rodina kolem ní skákala a starala se :) Berte mě, prosím, s velkou nadsázkou, ale v tomhle šestinedělí se tom směju docela často, protože jsem v jednom okamžiku skákala kolem dvou totálních marodů a starala se o novorozence, který by byl nejradši 24/7 v mém náručí. Děkuji aspoň za nákup potravin přes internet a dostatek předem zamraženého jídla :mrgreen: Prvé dítě se taky dalo položit do postýlky a i když bdělo, stačilo mu sedět vedle, povídat, zpívat… U druhého využívám každé pomůcky, která se mi tu vyskytne, ale už se to rovná, vím, že jsou mnohé děti podstatně náročnější. Ale ono to holt vždycky nejde, že máma s miminem je absolutní priorita a celý svět se bude točit kolem. A to je starší dítě zlatý a ochotně pomáhá, muž, je-li doma a zdráv, taktéž, ale přeci jen většinu doby nějak musíme fungovat a těch pár hodin spánku v postýlce teda pomůže fest. Ono si to časem sedne, ale tn začátek, vzájemný sžívání a nastavování nějakýho řádu, někdy chvíli trvá.
Dudlík je fajn, nemá to smysl za každou cenu hrotit, že v žádným případě. Některé děti se bez něj obejdou snadno, u některých je to skvělý pomocník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí