Jak udělat dort se šlehačkou a marcipánem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
125
4.1.18 12:57

Jak udělat dort se šlehačkou a marcipánem?

Šikulky, měla bych dotaz. Ráda bych udělala krém s mascarpone a šlehačkou. Dokola bych chtěla dát marcipán. Na vrchu bude jedlá fotografie. Šlehačka se prý nesnese s macipánem. Jak to tedy udělat. Co když dám slabou vrstvu? Neuškodím marcipánové hmotě? Nebo nějaký trik jak na to.. Nechci se vzdát ani krému a ani marcipánu.. Děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30811
4.1.18 12:59

@Hooupacka udělat si trochu pudinkového krému na potření dortu zvenku, jakmile se ti dostane marcipán do kontaktu s tím šlehačkovým krémem, tak se ti tam rozteče, nesmí se to vůbec dostat k sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
4.1.18 13:00

Pod ten marcipán bych dala jiný krém - prostě udělat trochu krému na pomazání boků dortu a na to pak marcipán. Pokud by pod marcipán přišel šlehačkový krém, tak se marcipán rozteče a nebylo by to hezké.
Ať se dílko podaří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
4.1.18 13:24

A pokud nechces dat kolem dortu jiny krem, nedavej zadny, jen dovnitr ten slehackovy. Dort sice nebude dokonale hladky, ale take to jde, delala jsem to uz mockrat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
4.1.18 13:27

Taky jsem to chtěla obejít a pod fondán jsem dala tvarohovo-pudinkový krém. A dost vypadal pěkně tak první dvě hodiny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
4.1.18 13:27

Musíš mezi to dát nějakou vrstvu, někdo dává pudinkový krém nebo máslový, někdo třeba čokoládu (poleješ to roztavenou čokoládou a po ztuhnutí dáš marcipán. I s tvarohovým krémem ti to poteče, na ten pozor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20793
5.1.18 11:42

Dobrý den,

nezapomeňte se podělit o osvědčený recept na eMiminu:)

Těšíme se!
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat