Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pořádně se připravuj, učení nepodceňuj a zbytečně se dopředu nestresuj.
Byt v klidu. Udelali to vetsi idioti
a behem roku vas urcite ve skole pripravi dostatecne
Pokud se učíš průběžně celé 4 roky, tak příprava na maturitu je jen opakování. Mně teda nedělalo problém se na maturitu připravit a odmaturovat levou zadní právě díky tomu. Kdo se neučil v průběhu studia, ten zaplakal. Popravdě si neumím moc představit narvat najednou do hlavy 4 roky za třeba měsíc nebo míň.
Přeju hodně štěstí.
@Cenarius píše:
Byt v klidu. Udelali to vetsi idiotia behem roku vas urcite ve skole pripravi dostatecne
Na školu právě vůbec nespolehám, tam nám nikdy nic moc o maturitě neřekli a o nějaký přípravě nemůže být řeč
Já doteď nevím jak to vlastně u maturity chodí a co všechno se po mně chce.
@Innocence píše:
Pokud se učíš průběžně celé 4 roky, tak příprava na maturitu je jen opakování. Mně teda nedělalo problém se na maturitu připravit a odmaturovat levou zadní právě díky tomu. Kdo se neučil v průběhu studia, ten zaplakal. Popravdě si neumím moc představit narvat najednou do hlavy 4 roky za třeba měsíc nebo míň.
Přeju hodně štěstí.
Když já mám strašně krátkodobou paměť na věci co nepoužívám často, takže ikdyž jsem se ty věci učila tak většinu z nich už neumím. Budu na tom podobně jako ti, co na to celý ty 4 roky kašlali
Tak si najeď na stránky https://www.novamaturita.cz/, tam najdeš spoustu informací… Myslím, že je celkem normální, že vám v nižších ročnících nic neříkali, každým rokem se to trochu mění, tak je namístě podávat aktuální info
Průběžně se uč. Hlavně se všechno nešprtej do detailů, ke každé otázce stačí, když si zapamatuješ nejdůležitější body, zbytek se dá okecat. Kdosi říkal, že je dobré být lidový vypravěč O svaťáku, až si budeš opakovat, tak si dej hlavně občas oraz, zajdi s kamarádkama nebo někam relaxovat do přírody a den před maturitou už se na to nedívej, to nemá smysl, jen zahltíš hlavu. Hlavně žádné stresy, úplně v klidu tam nakráčej. Nevím, jaké máte profesory, ale když jsme tam chodili na potítko, tak k nám vždycky přišli, jestli je všechno ok a nepotřebujeme trochu poradit.
Na maturitu z literatury doporučuji mít hodně načteno a okecat to četbou, to mají profáci rádi. Ale to zas neznamená, že nebudeš vědět nic z teorie, zkrátka ta četba dělá divy a vem si s sebou oříšky, to celkem uklidňuje. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den. Letos mě čeká maturita a já z ní mám úplně neuvěřitelný strach. Máte nějaké tipy co jste dělali když jste se učili na maturitu? Co vám pomáhalo atak?
Zvládneš to levou zadní, dcera čtyřkařka maturovala s červeným diplomem a na školu notně kašlala. Když to zvládla se svým přístupem, určitě to nic není. ![]()
A z ceho budes maturovat vis? Jinak samozrejme prubezne pripravovat, precist knihy do cestiny a nenechavat to na posledni chvili.
@me57h píše:
Zvládneš to levou zadní, dcera čtyřkařka maturovala s červeným diplomem a na školu notně kašlala. Když to zvládla se svým přístupem, určitě to nic není.
kde se rozdávají červené diplomy za maturu? ![]()
Me57h zase perlí. Fakt nevím, jestli je tak zlá, nebo tak hloupá. Červený diplom za maturitu? A teď prosím tu o Karkulce…
Maturovala jsem tento rok a hrozně mi pomohlo udělat si rozvrh, co se kdy budu učit a tak..naučila jsem se ten základ otázky a zbytek okecáš.
![]()
@Blankaspl píše:
Me57h zase perlí. Fakt nevím, jestli je tak zlá, nebo tak hloupá. Červený diplom za maturitu? A teď prosím tu o Karkulce…
No, protože máme doma VL v červených deskách, může v nich zřejmě být i maturitní vysvědčení. Proč hned Karkulka.
Dobrý den. Letos mě čeká maturita a já z ní mám úplně neuvěřitelný strach. Máte nějaké tipy co jste dělali když jste se učili na maturitu? Co vám pomáhalo atak?