Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jak už jsem psala v jiné diskuzi, sttrach z porodu nemám, ale i přesto vím, že můžou nastat rúzné komplikace a já bych se na porod ráda připravila.
Od kterého týdne se má provádět masáž hráze a jak se jmenuje olejíček na to určený?
Od kdy pít čaj z malinového listí a kde ho vzít? My sice na zahradě malinu máme, ale nevím, jestli jsou na ní ještě listy použitelný, co myslíte?
Mám jíst lněná semínka? Jak je připravit a od kdy?
Jaké cviky? Žádný nemůžu nikde najít…
Budu ráda za jakýkoli rady. Díky moc.
Ahoj Popilio,
asi nejsem uplne nejlepsi kandidat na zodpovezeni tvych otazek - porod mam jeste pred sebou:)))
Masaz hraze provadim od 34. tt a to olejickem od Weledy k tomu ucelu urcenem. V denicku Ocekavani zimnich miminek holky psaly i o jinych olejickach, tusim od fy Nobilis, ale s tim zkusenost nemam.
Caj z maliniku piju tez od 34 tt. Listy z malin ze zahradky bych ti moc nedoporucovala, nikdy nevis, zda se na nich netvori plisen apod. Caj nestoji svet - cca 20,– - takze klido do nej investuj. Mne osobne docela chutna, piju ho 2× denne salek, malinik necham vyluhovat asi 10 minut.
Co se tyce lneneho seminka, sice jsem si ho uvarila, ale po tretim vypiti salku jsem tuto proceduru vzdala, nejsem schopna pozrit takovy sliz. Navod na pripravu je nekde v diskuzi, ramcove - lzicku lnenych seminek prelijes 1/4 litrem vody, nechas 10 minut varit, scedis a pijes. Je to sice bez chuti a zapachu, ale konzistence je jako teple zele…
O cvikach na ulehceni porodu jsem neslysela, pouze nam porodni asistentka popisovala dychani. Otazkou je, na kolik toto dychani ulehci porod. Kazdopadne nejlepsi je myslet na miminko, tesit se na nej a vse se zvladne.
Krasny zbytek tehu
N
Ahoj,
lněná semínka: od 24. týdne sníst denně jednu polévkovou lžíci rozdrcených či umletých lněných semínek. dbejte na to, abyste při pojídání lněných semínek dostatečně pily, jinak by nastala zácpa.
masáž hráze - provádět asi 6 týdnů před porodem, denně 2-5 minut. Já měla olejíček Eoné, dělá ho i Weleda.
maliník - radši bych ho koupila v lékárně, rozhodně bych teď nebrala žádné listí zvenku, už to může mít plísně. pije se až ke konci, myslím že poslední měsíc před porodem.
Jinak ti můžu doporučit knížku „Zdravé těhotenství přirozený porod“ od Ingebord Stadelman - např. lněné semínko jsem ti opsala z této knihy.
Měj se,
maya + adélka skoro 8 m
AHojka,
k těm cvikům - výborné jsou cviky na uvolňování pánevního dna. Mělo by to pomoc pro snadnější otevírání, mě to pomohlo i pak při porodu při konkrakcích. Jestli máš gymball, tak ten je ideální - sedneš si na něj a kroutíš pánví (do předu, do zadu, do stran nebo kolečka), případně jen poskakuješ. Super. Také jsou dobré cviky, kdy se rozkročíš a přenášíš váhu z jedné strany na druhou, nebo jednu nohu dopředu, jednu do zadu a taky přenášet váhu…Na netu toho určo najdeš spoustu.
K masírování hráze - je třeba to dělat opravdu pořádně. Není to nic příjemného, ale vyplatí se. Olejíčky jsou různé, výborný je i rakytníkový olej.
Na pití je taky dobrý odvar z verbeny (sporýš lékařský)se zázvorem. Koupíš ho v bylinných lekárnách, ale až od 38 týdne. Správně by ti ho ani dřív neměli prodat.
Tak hodně štěstí. Petra
ja pouzivala na masaz hraze cisty mandlovy olej,cim casteji tim lip,ale hlavni vliv na jeji natrzeni ma spise tlak hlavicky a to jak se rodi,nesmi se rodit moc rychle..ale to ti vysvetli porodni asistentka..
me pomohla dost joga,cviky najdes v knize od lucie vyborne FIT MAMINKA
moc zajimava,je tam i plavani a gym mic.ruzne rady apod
http://www.fitstyl.cz/…ek/image.php?…
skvele jsou cviky panevniho dna,denne aspon 10×.Me od bolesti nejvic ze vsecho pomohlo epiduralni anestetikum!kazdy clovek bolest snasi jinak,ja kdyz mam jit k zubari klepou se mi kolena strachem,tak si ze me neber priklad..
hodne stesti ![]()
Ahoj čekatelky:)
nechodila jsem do žádných kurzů, ale pokud to šlo, při porodu jsem strávila co nejvíc času ve sprše na balónu a manžel mi masíroval záda. Dýchání mi moc nepomáhalo, spíš takové broukání, sténání, a tak. I když jsem se styděla, protože některé porodní asistentky na vás koukají divně, když nedržíte jazyk za zuby:( Já ale při příchodu dalšího miminka kašlu na ohledy a budu hekat o 106. Někomu prý pomáhá si zpívat, mně to ale nezabíralo.
Držím pěsti, abyste vše zvládly v poho a tak jako já, rády vzpomínaly na ten úžasný zázrak zrození:) Já si ho prožívala skoro 19 hod. a i když to není procházka růžovým
em, culím se vždycky, když si na to vzpomenu. pa
Ahoj, oživuji diskuzi.
Chtěla bych radu od Vás co jste rodily, jde nějak ulehčit porod? Nebo resp příprava na něj. Mám nyní odhad miminka 32 tt 1750 g. Takže to určitě bude větší dítě, gyndařka říkala, že ke 4 kg bude
tak chci nějak nachystat porodní cesty, ale ne aniballem! Spíše co doporučíte, nějaké bylinky? Maliník, kontryhel, nebo co se dá ještě k tomudle učelu použít. Nyní začínám cvičit s overballem. Chtěla bych tak porodit ve 38 tt. Kež by to šlo zaříít
pěkné představy mám ![]()
Bylinky bych bez porady s lékařem nedávala, spíš bych chodila na cvičení pro těhotné a posilovala svaly pánevního dna.
Ja pila ten malinikovy caj a porod byl rychlovka a snadny (na to ze byl prvni). Ale myslim ze se nesmi brat moc brzo, az tak mesic pred porodem. Termin mi to ale neurychlilo, taky sem chtela porodit driv a nakonec sem este par dni prenasela
bylinkama to neurychlis, to se spis domluv na gynde, jinak mimco pude ven az se mu bude chtit ![]()
@Tejule Moje děti měly v tomto týdnu odhad už přes dvě kila a ani jedno ve výsledku nemělo 4kg, a to druhé jsem přenášela 9dní. Takže hlavně neplaš. Důležitý je pozitivní přístup a víra, že to zvládneš. Anibal a Epino jsou podle mě ty nejlepší vynálezy (já díky nim bez nástřihu a jediného stehu), ale asi máš své důvody, proč nechceš. Můžeš alespoň zkusit masáž hráze, na to se dá koupit speciální olejíček s vit. E. Maliník je dobrý, ale pij ho až tak od 37tt.
Já bych užívala lněné semínko na zvlhčení porodních cest a taky je dobré proti zácpě. No a jinak být v pohodě, napojená na miminko. Porodit se dá i 4 kilové dítě bez nástřihu. Není to o váze a odhady neřeš, často jsou úplně vedle. Zvládnete to spolu ![]()
To nevim jestli je prave kontryhel dobry..ja jsem ho pila prave abych otehotnela a po otehotneni se pit nema
Pila jsem malinik a trvalo to pres 30 hodin. Ale delej cokoli pro svuj dobry pocit, ze jsi udelala maximum.
Jeste k tem odhadum. Me jeste asi tri tydny pred porodem dr varovala, ze miminko bude mensi. Nakonec mela dcera skoro 4 kg.