Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky
, chtela jsem se zeptat, jestli muze souviset vyrazka na brisku a zadech s rustem zoubku? Mala nic special nejedla, ale dva dny ma uz cervenou vyrazku na brisku a zadech. Vubec netusim z ceho by to mohlo byt ![]()
Prosim, poradte ![]()
Diky,
Simona&Kristy(16 mesicu)
Ahoj Simonko,
nevím zda vyrážka může souviset s růstem zoubků, ale my jsme takovouhle vyrážku měli když malá prodělávala tzv. šestou nemoc. Za pár dní vyrážka zmizela, k této nemoci ale byli ještě vysoké horečky, ale prý je to individuální, každé dítě horečky mít nemusí.
Ani doktor by ti na to nic nedal, šestá nemoc musí odeznít sama, ale klidně zkus zavolat na pohotovost a zeptat se zda to může být ono.
Brzké uzdravení.
Ahoj,
možná to tím bude, mě dcerka už pár nocí poplakává a taky má ekzém na bříšku a dneska se mi podařilo ji přeprat a prohlídnout pořádně pusu a rostou jí taky stoličky. My jsme obě atopičky a skoro vždycky, když jí rostou zoubky, tak se jí ekzém zhorší. Myslím, že jestli máte sklony k vyrážkám, tak to docela klidně může být k tomu.
Ať se vám brzy zoubky proříznou!
Papa
Kaa + Bea
Dobrý večer, asi pred sto rokmi ste sa tu pýtala, či je možné, aby ste mali červenú vyrážku na zádech a bříšku a pri tom vám rástli stoličky. Chcela by som sa len opýtať, ako to s vami nakoniec dopadlo, pretože teraz máme tento prípad a neviem, čo s tým… či počkať a nechať to tak, alebo hneď skočiť k dr. Ďakujem za správu. Majte sa príma ![]()
@Zianka Dobrý večer, prosím, jak Vám to nakonec dopadlo? My jdeme zítra k doktorce, malému rostou stoličky, všechny 4 najednou (ale už je má dost venku) a dneska se mi osypal na bříšku a zádech, jinde to nemá. Přes víkend měl zvýšenou teplotu a lehký průjem, jinak mu nic není, tak pevně doufám, že to bude jen těmi zuby… Děkuji!
Dobrý deň, už si to presne nepamätám, ale určite viem, že som to riešila, bolo to niekedy v únoru - březnu. mázla som to excipialem, a o mesiac dva potom som to zaliala s chamomillou (to sa mu stratila v priebehu noci), takže asi najskor potničky… hlavne, že si to neškriabal, takže to bolo v poho. ako ste dopadli vy?
Chci se zeptat, a byly to opravdu ty stoličky? Naše 2letá měla totiž 3dny průjem, pak 2dny horečku 39,5 a další den jemné červené vyrážky, ale jen na hrudníčku. A ty tam má i ted asi tak už 3dny. Napřed říkala že ji bolí ucho, do toho ale i zuby, jíst nechce, pořád u toho plače, že ji to bolí…Dávám jí nurofen sirup proti bolesti, ale už po hodině zas brečí, takže asi to moc nepomáhá. V noci se taky budí co hodinu až dvě, že ji to bolí… Už nevím, co to může být, do pusy mě šáhnout nenechá, ale doufám, že jsou to ty zuby…Jinak je celý den protivná, nic nechce, nic ji nebaví a já už jsem z toho taky na palici
![]()
No, my sme horečky mali len jednou s jedničkami nahore. to bol fakt mazec, skoro 2celé dni s horečkami. a po nich vyskočila vyrážka, takže 6.nemoc, zuby + viroza, ale na zuby sme ešte vyskúšali homeopatika viburcol a boiron granulky z hermánku. skúste sa spýtat v lekárni ako na prípravu z tých granuliek. u nás to bol stále pokus omyl, ale s horečkami som teda mazala k dr. a tie vyrážky skúste preliat chamomillou a potom namazat, ptž vysušuje. určite dajte vediet, ako ste dopadly holky…nám chybaju už len tie 5…
Děkuju za rady
, tak mám pocit, že se to zlepšuje…nechci to zakřiknout, ale dnes už vyrážky skoro zmizely, začínám SVÉ DÍTĚ I POZNÁVAT - konečně není tak strašně protivná a uřvaná v kuse a dnes dokonce i něco snědla
No uvidím, jak to bude pokračovat…snad se to zlepší, dýl bych to asi nevydržela psychicky
![]()
Ahoj maminy
Prosím o radu. Dcera má 7,5mes. 3dny měla teploty pak to ustalo samo, a jeden zub vylezl ale má vyrážku červenou po těle a hlavě nohy zatím ne…Mže to být průběh jen spojený se zoubkama?? Dr. Řekla že to není infekční a že to může být alergie ale nic jiného jsme nedávali… Možná já jsme snědla bílou čokoládu s ořechy…jedla jsem ji víckrát a nikdy malá vyrážku neměla, kojime plně… A papame ráno kaše, oběd zelenina, a pak jablko nebo jiná přesní dávka…a večer jiná kaše…
Docela blbý pocit když ji vidím jak se trápí a svědí ji to. Já jsem sama já tom špatně trápím se s ekzémem celý život ale teď je to extrém…