Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky batolat,
přemýšlíme s mužem, čím obdaříme syna, který bude mít o Vánocích necelý rok a půl. Moc ho baví knížky, takže nějakou dostane, ale rádi bychom mu dali i nějakou hračku. Auta ho zatím moc neberou, nemáte tip na dárek, který by se dítku mohl líbit?
díky moc za případné rady
Veru
Ahoj,
my jsme koupili Lego QUATRO, je to specilane urcene pro 1-2 lete deti, kostky jsou velke a myslim, ze to Betku bude bavit. Na vanoce bude mit taky skoro 18 mes.
mej se krasne
Kacica
Ahoj Veru,
my máme sice holku, ale teď má necelých 18 měs. a hodně jí baví vkládat tvary do kostky. Pozná už tvary a začíná hledat stejné barvy na stranách kostky jako má vkládaný tvar. Je teda i na autíčka a nedávno se naučila odstrkovat (posílat) traktor, který má setrvačník, který jede hodně lehko, tak ji to strašně baví, když dojede daleko a posíláme si. Na Lego si zatím netroufáme, protože mám strach, že to bude všude a stejně z toho nic nepostaví, ale je to taky cenou
Jo a hodně oblíbené je i odrážedlo, už jí to jde docela dobře, tak ho bereme i ven a jezdíme. No a samozřejmě panenky v kočárku - a musím říct že v MC jsem si všimla, že i mnozí kluci strašně rádi vozí panenky ![]()
Tak třeba jsem pomohla
AHoj Mája
Malá měla loni na vánoce rok a půl. Dostala dřevěné kostky v kyblíčku, je to českej výrobek, mají je např ve Sparkysu a kromě kostek jsou tam i myšky, kočičky, medvídek, panáček, stromečky a pod. To ji baví moc a do dneška. Pak měl úspěch vláček od Lega, takový velký kostky pro malý děti. Knížky, tahací náklaďák v kterém s oblibou vozila ty kostky, a největší radost měla z chodícího plyšového tučňáka na baterky se kterým od té doby do dneška spává.
Bludička
Ahoj, taky mame syna, ktery takybude mit necely rok a pul o vanocich ![]()
Nakoupila jsem leporela a knizky interaktivni-to ho bavi zatim moc, potom tu motorku odrazedlo, a velke auto (pardon vlastne je to bagr) Myslim, ze ho asi taky chytne zatim ma takove mensi od FisherPrice s kostkama a s tim jezdi porad ![]()
Dal dostane nove hracky do vany od Lega a dalsi plysaky na ty je uplne ujetej.
Jenom bych chtela rict, ze LEGO Quatro (velke kostky) ackoliv je do 3 let syna nikdy nebavilo, ale z Legem Duplem ktere je az od 2 do 5 let si hraje uz asi od roka, kosticky jsou mensi a lip mu to jde, zase nejsou male tak, aby je mohl spolknout, vdechnout apod. Takze 18mesicnimu bych urcite Quatro uz nekupovala.
Taky jsem zvedava na vase dalsi napady. Ahoj Jana
Ahoj,
také mě zajímají tipy na dárky. Nějaké tipy na hračky do vany nemáte??? Nedaří se mi nic sehnat. A co bagr??? Já pro takhle malé dítě vůbec nesehnala, vše je od 3 až 4 let.
Sendy
Janat: plně souhlasím, naší malé je 15m, má Lego Duplo a moc si s ním vyhraje, miluje ty panáčky a zvířátka, občas postaví i něco z kostek. Pravda, válí se to všude.
Do vody máme přísavku od Fisch-Price-dával ji Pampers za obaly z plen (mají běžně v obchodech, je to taky oblíbené, visí u nás ve sprše-my nekoupeme).
Odrážedlo malá taky miluje, teď už se na něj naučila i sama nasedat, pořád tu šmejdí.
Já jsem pro to, moc hraček nekupovat, stejně si s tím vším nevyhrajou, to prostě nemůžou stíhat.. Radši kupuji knížky.
Už pomalu přemýšlím co našemu malému pod stromeček. V prosinci mu bude 18m.
Je hodně akční, takže nějaké vysedávání u knížek nehrozí (ne že by je úplně ignoroval, ale rychle prohlédne, sem tam si něco ukážeme, ale nečtu protože on rychleji otáčí stránky než já přečtu text
)
Přemýšlím nad motorickou kostkou, Brio vláčky a nějaký základ od Lego Duplo.
Napadá vás zkušenější ještě něco co by takového malého poděse mohlo zaujmout? Jinak miluje odrážedlo, doma drandí s tatrou a vyhraje si s autíčky. Vkládání tvarů taky zvládá a staví s lehkou pomocí věž z barevných kalíšků (pěnové kostky na stavění ho vůbec nebaví).
Hrozně nerada bych ho zahrnula dárky, které vůbec neocení a ani za nějakou dobu si s nimi nebude hrát, jako to bylo minulé vánoce. A také nechci kupovat mnoho dárků, ale ráda bych udržela předsevzetí že 1 větší dárek (hračka) od každé části rodiny.
Předem děkuji za zkušenosti a nápady. ![]()
@Tess 85 u nas v tomhle veku frcel gumovy skakaci konik /oslik…/ kluci na nem blbnou porad, i skoroctyrletak ![]()
https://hopsadla.heureka.cz/…y-50-x-50cm/
@Ellusa píše:
@peta81 Prosím tě, jak pevný/tlustý je ten plast, šlo by to snadno prokousnout - dítětem nebo zvířetem?Díky
urcite ne. je to fakt pevne. mame deti, psy, kocky, kotata…oslik uz je tu s nami tri roky a je stale jako novy
a to jse tenkrat kupovala nejakou levnejsi verzi cca asi za 200,– pres mimibazar. pak jsem kupovala ten drazsi svemu synovci a kamaradcine dceri, vsichni spokojeni a zviratka vse vydrzi.
Ahoj, dcera měla na Vánoce přesně 18 měsíců a dostala sáně na sníh, houpacího koně - ten frčí pořád, lego Duplo a pak ještě drobnosti…jako pyžamo s krtkem (to mělo úspěch), knížku s odklápěcími okenky a dřevěného medvídka s tkaničkou na provlékání.
@Ellusa píše:
@peta81 Díky, popřemýšlím, taky právě nevím, co dáta toto vypadá docela dobře. Dnes jsem dítě přistihla, jak se snaží prokousnout ten velký cvičící balón, plus tu máme zvířata
, tak se raději ptám.
Taky jsem si myslela, že ty skákací zvířátka nejdou prokousnout, a prokouslo ho 4m štěně ![]()
@Dobbyna píše:
Taky jsem si myslela, že ty skákací zvířátka nejdou prokousnout, a prokouslo ho 4m štěně
tak kdyz se chce, jde vsechno, no
my ted mame 7mes stene a je pravda, ze oslika jsem ho okusovat primo nenechala. ale trimesicni kotata po nem skacou a ta mu nijak neublizi. a dite to fakt neprokousne. myslim teda ![]()
@E-liska33
Dobre napady..diky
Knizku s okenky si jdu najit na netu.
@Tess 85 a co kuchyňka? My dnes koupili malému(19měs) a byl uplně bez sebe, kvedlal v hrnich, dával pořád něco do trouby, napichoval(jako)jídlo na vidličku a jedl ho
pak máme nákupní vozík(varianta místo holčičího kočárku) magnetickou tabuli s magnetky(různě to přeskládává)