Jak umýt vanu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24292
5.10.11 10:27

Jak umýt vanu?

Máme extrémně tvrdou vodu, všude jsou vidět mapy po kapkách. Navíc máme rohovou vanu se zástěnou. Takže když chci umýt vanu, baterii, hadici, kachličky, musím do vany a na vanu vylézt. Spotřebuju neuvěřitelné množství přípravku proti vodnímu kameni, jak to drbu, necítím ruku, obávám se, že vypáčím zástěnu. A protože to podle návodu mám spláchnout (taky kdo by si to pak sprchoval na tělo), tak jsem celá mokrá a uschlé kapky jsou vidět hned nanovo. Když se někdy vzmůžu a tu obrovskou plochu utřu a vyleštím do sucha, zlikviduju kila roušek. Poradíte nějaký efektivnější způsob a i event. přípravek? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
5.10.11 10:30

Zkus ocet :palec:
Já jinka používám Cif, ale my nemáme tak tvrdou vodu, ale ten ocet určitě zabírá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
5.10.11 10:32

Bydlíme u tchýně a je tu stará klasická drsná vana a baterie s kamenem a jediné co mi na to zabírá a všechno 100%ně vyčistí je klasická Fixinela na vodní kámen a bakterie (růžovo-modrá láhev). :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
5.10.11 10:32

Já většinou používám cif. Občas používám na kohoutky savo do koupelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
5.10.11 10:33

Taky radím ocet.Máme stejný problém s tvrdou vodou,filtry všeho napouštěcího musíme čistit co 14 dní :zed:
Dala jsem si ocet do lahvičky z rozprašovače a jedu :mrgreen:
Chvíli to nech působit a pak jen stáhneš hadrem,popřípadě vyleštíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
5.10.11 10:35

Mně se osvědčil octový čistič z DM :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
5.10.11 10:36

Rozhodně bych zkusila ocet, když jsem nevěděla co ( vyzkoušela jsem snad všechno) tak jsem nádherně vyčistila kachličky kolem vany obyčejným octem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
5.10.11 10:59

Ocet jako koncentrovanej nebo ředěnej? To musí strašně smrdět po celém domě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
5.10.11 11:04

koncentrovanej.vyvětráš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
5.10.11 11:21

Mě baterii, kachličky a vanu… umeje švédská utěrka z mikrovlákna :palec:
Stojí 10,– a nepotřebuju žádné přípravky. A smrad z octa nesnáším :poblion:

Btw.: existuje plno utěrek z mikrovlákna, doporučuju tu obyčejnou + tu, co má dvě strany - jedna jemné mikrovlákno a druhá je zdrsnělá - to umyje už úplně vše ! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
5.10.11 11:32

Můžu se vetřít s podobným dotazem? Taky máme strašně tvrdou vodu, máme relativně nový záchod, a tam, kde stojí voda, to vypadá fakt nechutně, pořád to tam drbu drátěnkou a za pár dní nechutnost… a tam, kam nedosahnu, už je nános několik mm… co s tím? nalít ocet? nebo celé savo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
5.10.11 11:35

Octový Frosch :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
5.10.11 11:41

Cif, Real, nebo něco od Amway jsou to čistý koncentráty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
5.10.11 11:42
Danylla píše:
Můžu se vetřít s podobným dotazem? Taky máme strašně tvrdou vodu, máme relativně nový záchod, a tam, kde stojí voda, to vypadá fakt nechutně, pořád to tam drbu drátěnkou a za pár dní nechutnost… a tam, kam nedosahnu, už je nános několik mm… co s tím? nalít ocet? nebo celé savo?

Tak na tohle Domestos ! :palec: Stačí trochu a pravidelně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
5.10.11 11:44
štětkou při spláchnutí dát vyšťouchat co nejvíce vody, nalít oce - nejlépe přes noc, pak štětkou odstranit ty usazeniny a záchod je jako nový :palec:
Danylla píše:
Můžu se vetřít s podobným dotazem? Taky máme strašně tvrdou vodu, máme relativně nový záchod, a tam, kde stojí voda, to vypadá fakt nechutně, pořád to tam drbu drátěnkou a za pár dní nechutnost… a tam, kam nedosahnu, už je nános několik mm… co s tím? nalít ocet? nebo celé savo?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný