Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme extrémně tvrdou vodu, všude jsou vidět mapy po kapkách. Navíc máme rohovou vanu se zástěnou. Takže když chci umýt vanu, baterii, hadici, kachličky, musím do vany a na vanu vylézt. Spotřebuju neuvěřitelné množství přípravku proti vodnímu kameni, jak to drbu, necítím ruku, obávám se, že vypáčím zástěnu. A protože to podle návodu mám spláchnout (taky kdo by si to pak sprchoval na tělo), tak jsem celá mokrá a uschlé kapky jsou vidět hned nanovo. Když se někdy vzmůžu a tu obrovskou plochu utřu a vyleštím do sucha, zlikviduju kila roušek. Poradíte nějaký efektivnější způsob a i event. přípravek? Díky
Zkus ocet ![]()
Já jinka používám Cif, ale my nemáme tak tvrdou vodu, ale ten ocet určitě zabírá
Bydlíme u tchýně a je tu stará klasická drsná vana a baterie s kamenem a jediné co mi na to zabírá a všechno 100%ně vyčistí je klasická Fixinela na vodní kámen a bakterie (růžovo-modrá láhev).
![]()
Já většinou používám cif. Občas používám na kohoutky savo do koupelny.
Taky radím ocet.Máme stejný problém s tvrdou vodou,filtry všeho napouštěcího musíme čistit co 14 dní ![]()
Dala jsem si ocet do lahvičky z rozprašovače a jedu ![]()
Chvíli to nech působit a pak jen stáhneš hadrem,popřípadě vyleštíš.
Rozhodně bych zkusila ocet, když jsem nevěděla co ( vyzkoušela jsem snad všechno) tak jsem nádherně vyčistila kachličky kolem vany obyčejným octem.
Ocet jako koncentrovanej nebo ředěnej? To musí strašně smrdět po celém domě?
Mě baterii, kachličky a vanu… umeje švédská utěrka z mikrovlákna ![]()
Stojí 10,– a nepotřebuju žádné přípravky. A smrad z octa nesnáším ![]()
Btw.: existuje plno utěrek z mikrovlákna, doporučuju tu obyčejnou + tu, co má dvě strany - jedna jemné mikrovlákno a druhá je zdrsnělá - to umyje už úplně vše ! ![]()
Můžu se vetřít s podobným dotazem? Taky máme strašně tvrdou vodu, máme relativně nový záchod, a tam, kde stojí voda, to vypadá fakt nechutně, pořád to tam drbu drátěnkou a za pár dní nechutnost… a tam, kam nedosahnu, už je nános několik mm… co s tím? nalít ocet? nebo celé savo?
Danylla píše:
Můžu se vetřít s podobným dotazem? Taky máme strašně tvrdou vodu, máme relativně nový záchod, a tam, kde stojí voda, to vypadá fakt nechutně, pořád to tam drbu drátěnkou a za pár dní nechutnost… a tam, kam nedosahnu, už je nános několik mm… co s tím? nalít ocet? nebo celé savo?
Tak na tohle Domestos !
Stačí trochu a pravidelně ![]()
Danylla píše: