Jak upevnit látkové pleny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
601
20.11.14 13:59

Jak upevnit látkové pleny

Ahoj, chtěla bych poprosit o radu maminky, které látkují. Mám doma cca 50 ks látkových bílých plen 70×70 cm, které složím dvakrát podélně a jednou přeložím, tudíž mi vznikne plenka o šířce 17 cm a délce 35 cm, kterou dávám malé mezi nožičky a přes ně dám pampersku na uchycení. Nicméně mě nebaví pořád dokola kupovat jednorázovky, nehledě na to, že se dost často stane, že se malá prokadí ven, když je toho hodně, tak jde všechno do pračky a prakticky nevyužitá pamperska do koše. Mám proto dotaz ohledně toho přichycení látkové pleny. Existují nějaké kalhotky, které by tu látkovku držely? Samozřejmě jsem našla spoustu různých pratelných plen na netu, např. pop-in atd. ale to by znamenalo, že těch mých 50 plen vyjde vniveč, což by mě mrzelo. Můžete mi, prosím, poradit? Moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
20.11.14 14:01

Jsouna to látkové kalhotky-dají se prát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
20.11.14 14:01

Na to pampersku? :roll: zadej si látkové pleny vyjede ti toho milion odkazů. jinak kalhotky PUL nebo fleesové, tzv. svrchní kalhotky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
20.11.14 14:02

A naše mámy to svazovaly třetí plenou složenou do trojúhelníku…myslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.11.14 14:02

No jasně, existují tzv. svrchní kalhotky mnoha druhů, barev a provedení. Mrkněte sem: http://www.latkovky.cz/ nebo si dejte „látkování“ do googlu. Je lepší používat tzv. novosklad (http://www.branakdetem.cz/…novosklad-50) než jen jednu plenu. Je dobrý si taky pořídit snapi sponku, která vám tu látkovou plenu stáhne k sobě. Hodně zdaru s látkováním :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
20.11.14 14:09

Jednak na ctvercove pleny je nejlepsi pouzit sponku snappi a pres latkovku nejake dobre svrchnaky - bul vlnene nebo PUL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
20.11.14 14:12

Existují svrchní kalhotky do kterých se čtverce vkládají (pokud při přebalování jsou svrchní nepočůrané a nepokaděné tak se vymění pouze ten čtverec). Jinak na youtube si najdi novosklad to speciálně poskládáš ten čtverec tak, aby stolice dítěte nevytekla mimo na svrchní a pak na oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
20.11.14 14:18

Žádné sponky jsem nepoužívala, normálně jsem takhle složila látkovku a na to jsem měla fleesové svrchňáky Anavy. Mockrát se nám nehoda nestala, svrchňáky jsem měla 4ks a látkovek určitě kolem 100ks a s druhym se na to chystam zas, moc se mi to osvědčilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
20.11.14 14:29

Používá se novorozenecký sklad, dovnitř dáš vkládačku (zase složenou látkovou plenu) a celé to vložíš do svrchních kalhotek
 http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
20.11.14 14:38

@Samantha_cz Já u maloška používala novorozenecký sklad se snappi sponkou a přes to PUL svrchňáčky (mám teď čtvery, takže vyvětrají před dalším použitím a peru je s jiným prádlem, takže cca po třech dnech, nejsou-li od bobků dřív). Teď už (trpaslu je rok) do svrchňáčků dávám jen složené obdélníky, jak píšeš a stačí to. Na plenu ještě přidávám látkovou separačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
20.11.14 14:41

Svrchňáčky nebo balit „na draka“ - jsou na to takové sponky, jsou fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
20.11.14 15:10

Určitě svrchní kalhotky (nejlepší na údržbu jsou s PUL) zátěrem. Na malé mimi si vyhledej „novorozenecký sklad“ nebo „sklad na draka“ (ten jsem teda moc neužila, od 6m zhruba jsem dávala na rovno).

Ty pop in a jiné jsou ale taky fajn, brala jsem je k doktorce nebo na navštěvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
20.11.14 15:11

A na ty sklady se seženou snappi spony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
20.11.14 15:20

@Samantha_cz Nějak nechápu, proč používáš kombinaci látkovaka/pamperska. Na látkovou kup svrchní kalhotky s pul zátěrem. Nevím teda jak máš staré dítě, ale pokud to už není novorozenec, tak tu plenku budeš muset něčím vycpat nebo dávat dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
20.11.14 15:25

@Samantha_cz kup si svrchní kalhotky. Já jsem spokojená s anavy pul na suchý zip. http://www.anavy.cz/pul/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí