Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, jaké plenky jsou nejlepší? Nebo které máte osvědčené z nějakého důvodu a jejich cena? Tatkéže vlhčené ubrousky? Kamarádka mi říkala že nejhorší je Pampers jak pleny tak ubrousky hlavně prý ty oranžové.. Začínám se rozkoukávat a pomalu bych se chtěla předzásobit plenama… děkuji za Vaše rady a zkušenosti..
@Karmeliona Nemá cenu dělat zásoby. Každému dítěti a mamince vyhovuje něco jiného. Navíc nevíš, jak budeš mít velké dítě a jak rychle poroste, takže zásoba plen č, 1 ti může být k prdu, pokud ti rychle vyroste.
Za mě nejlepší poměr ceny/kvality jsou pleny Albert basic (ale já toho od papírovek zas moc nečekám, převážně látkuju), nejhorší zelené pampers (oranžové jsem neměla ani odvahu vyzkoušet).
Ubrousky jsou nejlepší žádné (pro mě nej je perlan a voda), na cesty mám DM.
No, já používala pampers normální ty zelený, když byli holky miminka, pak okolo toho roku sem začla kupovat ty levnější z alberta a tak a sou v pohodě levný jako prase a udělají u samou službu jako předražený pampersky.. jediný co ti můžu říct, tak za mě úplně nejhorší sou pleny z tesca ( jednou sme je koupili jako nouzovku ) a huggies, pokaždý mi protekli.. a ubrousky používám johnsons baby nebo jak se to píše ![]()
Ahoj souhlas - ty oranzove pampers ubrousky jsou silene, smrdej jak nejaka vonicka do zachodu.
Za me nejlepsi plenky pampers ab, nikdy jsem je nekoupila za plnou cenu, vzdy v nejakych akcich. Momentalne cislo 4, max 4,3 za kus.Male uz si nepamatuju.
Dobrý večer. Jedničkové jsem používala bílé Pampers. Dvojky a trojky používám zelené Pampers a spokojenost
. Nakupuji jedině v akci.
Ubrousky nám vyhovují úplně obyčejné Linteo ubrousky, růžové. Stojí přes NET 20 Kč za balení. V drogerii dvojnásobek…Nakupuji jedině přes internet.
Ubrousků jsem zkoušela více, za různé ceny a paradoxně nejlevnější jsou nejlepší ![]()
@Svistice píše:
@Karmeliona Nemá cenu dělat zásoby. Každému dítěti a mamince vyhovuje něco jiného. Navíc nevíš, jak budeš mít velké dítě a jak rychle poroste, takže zásoba plen č, 1 ti může být k prdu, pokud ti rychle vyroste.Za mě nejlepší poměr ceny/kvality jsou pleny Albert basic (ale já toho od papírovek zas moc nečekám, převážně látkuju), nejhorší zelené pampers (oranžové jsem neměla ani odvahu vyzkoušet).
Ubrousky jsou nejlepší žádné (pro mě nej je perlan a voda), na cesty mám DM.
já teda oranové měla asi dvakrát ( babičky koupili ) a bez problému teda… ale ted u nás teda frčí alberťácký pleny ![]()
Já látkuju, ale na noc a občas i na cesty dávám Babydream z Rosmanna a Babylove z DM, ty jsou podle mě nejlepší. i ubrousky z DM jsou fajn.
všechny Pampersky mi prostě smrdí, nemůžu si pomoc. ![]()
Naše holka zelené a oranžové vůbec nemohla, bílé v pohodě. Nemůže žádné co jsou jen trochu cítit ![]()
@jezzz píše:
Dobrý večer. Jedničkové jsem používala bílé Pampers. Dvojky a trojky používám zelené Pampers a spokojenost. Nakupuji jedině v akci.
Ubrousky nám vyhovují úplně obyčejné Linteo ubrousky, růžové. Stojí přes NET 20 Kč za balení. V drogerii dvojnásobek…Nakupuji jedině přes internet.
Ubrousků jsem zkoušela více, za různé ceny a paradoxně nejlevnější jsou nejlepší
ty mi přijdou šíleně přeparfémovaný… ![]()
@jezzz Dobrý večer…a na kterých stránkách?
Udělala jsem si kartičku do drogerie DM a Teta. ted budou mít v akci v tetě od Panpers premium care… za 299..ty jsou ok?
A jak fungujou ty látkové?? to jsou nějaké látkové kalhotky a do toho se kupujou nějaké vložky?? Něco takového jsem četla na netu a nějak jsem to nepochopila… ![]()
Tak já u všech třech dětí používala bílé pampers po celou dobu kdy pleny nosily a byla jsem vždy maximálně spokojená
@Karmeliona zadej si do vyhledavače látkové plenky a vyjede ti o tom spousta věcí, stránek.
jinak ve zkratce to funguje tak že můžeš začít tou nejlevnější variantou a to je ta že nakoupíš čtvercové bavlněné plíny, jako byly za nás a na to NEpromokavé kalhotky např. PUL-to je polyuretanový zátěr, aby prostě neprotekli.no a to ti do začátku stačí, a pak můžeš dokupovat podle toho jak moc bude dítě čurat atd.ale já mám 7,5 měsíce malýho a ve čtvercích v podstatě jedeme pořád. a úspora peněz je teda neskutečná. plenky vypere pračka a tyhle bavlněný jsou hned suchý. žehlit se nemusí ![]()
@Karmeliona plenky 1,2,3 jsem pouzivala Pampersky bile 4,5 pouzivame zelene a u nas spokojenost. Ubrousky taky Pampers bile. Zasoby bych nedelala. ![]()