Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Karmeliona Já jsem si do porodnice koupila jen malé balení Pampers Premium Care (bílý obal). Určitě vyzkoušejte, zda budou miminku vyhovovat.
Jinak plenky a ubrousky kupují na stránkách www.eva.cz.
Objednávám vždy dvě balení plen (velikost balení dle ceny, vždy si přepočítám cenu za kus), ubrousky objednávám po deseti kusech. K tomu ještě drogerii, co doma chybí a vždy mi to vyjde na jeden balík
.
Jinak koukněte na Tesco. Mají teď akci, ale podrobně jsem to nezkoumala, tak nevím, zda jsou bileo Pampers za dobrou cenu.
Přeji hezký večer ![]()
@ncc1701
tolik infotmací
jsem z toho jelen…no z místem bojujeme už ted..bydlíme v 2kk o 48m. prádlo suším v bytě…jinde není kde
tak právě nevím jak stěma plenama..
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 vůbec to není věda
pár dní zkušebních a dostaneš se do toho raz dva
@ncc1701 to suprově vysvětlila.
Možná to chce se podívat v reálu, jak vypadají, takhle jsem si to na začátku taky nedokázala představit.
ještě si dovolím doplnit jeden odkaz na skvělé video, kde je to hezky popsané https://www.youtube.com/watch?…
@Karmeliona
My byli do synovo 14 měsíců v 1+1 a ty čtverce se daly.
S kalhotovkama by to asi bylo horší, ale těch zase člověk tolik nemá. ![]()
Jinak se zkuste obrátit na nějaká mateřská centra, občas se pořádají semináře o látkových plenách, ono to fakt chce vidět. Já to zkoumala asi půl roku, jako fakt. Pak jsem měla pocit, že to chápu, tak jsem něco objednala a teprve když jsem to měla v ruce, jsem to pochopila.
@Karmeliona nevím odkud jsi ale pořádají se i semináře o látkovkách tam si to člověk
okoukne a ošahá, je to super. nebo si najít v okolí maminu co látkuje a je ochotná plíny ukázat.
Já jsem max. spokojená s Alberťáckýma. Taková ta omaková kvavlita je jakoby horší, ale mě to nevadí. Protečou minimálně - rozhodně méně, jak Pampers a tomu podobné.
Mě třeba Pampers, jak ubrousky, tak plenky strašně smrdí. Na novorozeně jsem u druhé měla DM plínky. Ubrousky jsem taky kupovala tam, a taky bohatě stačily. Ale nejlepší je voda ![]()
@ncc1701 kupovala jsem ted v ikea pleny 2ks za 79kč..to asi budou ty čtvercove..že? 60×60 jedna čistě bílá a druhá se zeleným potiskem. pak jsem kupovala v sadě 4za 249kč v bambuli a ty jsou myslím 65 x65 cm.. právě, nemám kamarádku která přebalovala do látkových…
všechny použivaly jednorázovky.
@Karmeliona
jo, to je ono, akorát z toho asi neuděláš novorozenecký sklad, ale spíš sklad na draka.
A do toho draka dát jednu přeloženou na nudli jako savou vrstvu. ![]()
@ncc1701 no nic..asi se zkusím mrknout po nějakém tom kurzu..abych věděla o čem to je a pak se rozhodnout… Já totiž ani nikdy mimčo nepřebalovala… ![]()