Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
holky prosim vas obalujete cukety jako rizek? normalne trojobal nebo se dela nejake specialni testicko?Mam takove velike tak bych je obalila a osmazila.. ![]()
taky mám doma pěknej kousek,buď obaluji klasika trojobal,nebo těstíčko…ale dávám ji i do polévky,na kostičky…
Já používám trojobal, ale častěji těstíčko (vajíčko, mouka a česnek).
No já vařím polévku - oloupu cuketu,vydlabu zrníčka, zbytek nastrouhám najemno, orestuju na oleji, zaliju vodou,přidám zeleninový bujon, nebo i masox, rozvařím, rozmixuju, dám znovu vařit, přidám smetanu,povařim a dochutím vegetou nebo něčím takovým.A přidám do ní uvařené houby,nebo nakrájený špekáček. Je fakt dobrá a krémově hustá.
jinak delam cuketu taky ,ze ji osmazim na kosticky,nebo kolecka jak ji chcete nakrajet ,promicham s bilym jogurtem pak ,osolim a cesnek podle chuti..jako priloha k masu treba moc mnam
Obaluju normálně jako řízek. Ale spíš dělám placky, zelí, přidávám do číny, dělám z ní bramboráky buď jen z cukety nebo půl napůl s bramborama, někdy i musaku nebo koláč nebo přidávám do zapečených těstovin nebo zapečených brambor.
To je náhodička,zrovna teď jsem jí koupila a budu jí obalovat na řízek,už se těším,mňam ![]()
no tak obalueme normalne testicko-voda mouka vejce a sul a pak strouhanka a je to dobry
tak jsme udelala to testicko od Svatky.vajicko,mouka cesnek a bylo to mooooc mnam.Mela jsme to dost huste tak jsme tam malinko nalila smetany… ![]()
Mňamka s těstovinami, nebo kus-kusem.
Cibulku nakrájenou nadrobno a angl.slaninu na menší kostičky opeču dorůžova na lžíci oleje(pokud tučnější slanina, tak není potřeba. Pak přidám na kostičky nakrájenou cuketu, osolím a dusím, dokud není měkká.Potom směs zaliji rozšlehaným vejcem a míchám do zhoustnutí.(dle chuti se může přidat trochu koření na čínu nebo jiné).Dobré s brambory nebo chlebem. ![]()
Cukety- když je máme na zahrádce, tak obaluji v klasickém 3obalu, nebo je posolím, a nakrájím do kotlíku. Tam přidám zeleninu, jakou zrovna mám- brambory, zelené fazolky, mrkev, celer, petržel, hrášek, papriky. Přidám protlak, česnek, cibuli orestuji. Nakonec na hotové jídlo majoránku.
A jíme to celé léto, protože i studené je to dobré.
Setkala jsem se v okolí s mnoha lidmi, kteří mi tvrdili, že syrová cuketa je vyloženě špatná. Na internetu jsem nic moc nenašla. Údajně není vhodná pro dětská bříška a pro dospělé také ne. Tak já nevím, já cuketu baštím v létě po kilech ať už v salátu a nebo na pečivo, malému dvouletému jsem dávala přikusovat k chlebu a nikdy mu nic nebylo (chutná nám víc jak hadová okurka, cuketa je lahodnější, jemnější).
A ano, ptala jsem se dotyčných odpůrců proč, nikdo mi vlastně nebyl schopný nic říct. Jen, že není vhodná.
Možná mi to objasní někdo tady?