Jak uspat v noci 16m dítě?

moncahavlova
22.6.24 21:17

Jak uspat v noci 16m dítě ???

Zdravím potřebuji radu, potřebovala bych to změnit. Mám holčičku ( 16mesicu ) uspávám večer v sedě na nohách hlazením usíná do 10 min to je v pořádku ale v noci… Občas se prostě stane že jsme v noci dvěh vzhůru ať je to kvůli zubům, nebo nějaký vývoj, zlý sen atd.. jde o to že v noci ji nejsem schopná nějak uspat. To co funguje večer v noci už nefunguje. Prostě se probere blbne v posteli zkouším uspávat ale prostě to nejde. Asi jak je vyspala nějakou dobu tak se jí nechce pak usnout. Tak ji někdy chvíli nechám a když vidím že ziva tak zas zkouším uspat. Zkoušela jsem v postýlce zpívat, hladit, v posteli u nás, kočárek. Ale ona chce abych ji měla na ruce a chodila s ní po bytě. Jak je už přetažená pak tak jí nejde usnout a je to vždycky na dlouho a fakt už nemám na to chodit hodinu po bytě s ní na ruce. Máte nějaké tipy? Většinou se to děje u zubů, nechce ležet svědí ji to nebo bolí je v pohodě jen nechce ležet prostě ale po hodině co je vzhůru takže knourat že je unavená a chce spát ale už je přetažená a chce nosit no. A trvá to dlouho… Prosím poraďte 🥹je už těžká… Jo a bílý sum máme taky. Večer mi v pohodě usne na těch nohách ale v noci když ji někdy bolí zuby nebo cokoliv jiného tak nechce hned usnout, a pak ji to už nejde a musím s ní chodit po bytě a trvá to dlouho. Je těžká ráda bych to změnila…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16424
22.6.24 21:41
@moncahavlova píše: Více

Usoavani s tatínkem? U nás většinu času chodí uspávat taťka. S ním leží v klidu, u mně kolikrát dělá blbosti, ale usne. Má rok a tři čtvrtě a od narození usíná prakticky vedle mě. V náručí asi do roku, kdy usnul u kojení a já ho pak přenesla do postýlky. Jinak pak už ležel vedle nás a usínal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11857
22.6.24 21:49

U tříleté i 18m se mi osvědčilo vzít k nám do postele pustit na telefonu audio pohádku a prostě lehnout…v noci se spí podívej táta spí, brácha/ségra spí tak ty taky spinkej…ulozim, podám pití, lehnu, zavřu oči…většinou spí do pěti minut…potom dle nálady a podle toho kolik je hodin buď odnesu zpátky do postýlky nebo už nechám u nás…jo a vecer ukládáme hračky taky ke spaní..takže i hračky v noci odpočívají a spinkají takže je nesmíme bjdit a hrát si s nimi. Protože pak by byly unavené a usnuly přes den a ty by sis neměl s čím hrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
22.6.24 22:03

@Vladusxx to se mi celkem líbí já ji samozřejmě v boxu hračky taky nedávám. Ale když je u nás blbne staví se a dělá hop hop atd.. celkově by mi vyhovovalo naučit takhle usínat se mnou v posteli pak třeba přendat nebo i ne 😊 ale dkdz ji bolí zuby tak nechce ležet, když ji nechám být je v pohodě jakmile ji položím tak řev..Dávám Camilii, viburcol čípky a někdy calgel. Takže pak je asi těžký ji supat takhle v posteli dkdz prostě ležet nechce nechá se pak uspat na té ruce chozením po bytě ale to třeba po 2h co je vzhůru no. Hlavně je těžká takže to se moc nedá už

• Citovat
  • Upravit
953
22.6.24 23:41

Doufám, že to nejhorší mám už za sebou. Mám tři děti, ani první nebyl velký spáč, ale spíš jako kojenec. Jako batole se hodně často budil, ale usnul.
Všechno, co platilo na první dvě děti, ohledně typů, co s nimi, aby usnuli, na třetí neplatilo. Běžně v noci lítala po bytě. Teď také ještě nespí.. Když bylo nejhůř, a já se už fakt potřebovala vyspat, dávala jsem ji do ruky tablet a já vedle ní spala. Ona sjížděla anglické písničky a pohádky a ráno pokaždé uměla několik nových frází. Teď, když už je spaní lepší, je pomalu zapomíná.

Pár rad mám.
Když máš pocit, že ji bolí zuby, a je to intenzivní ( nejde každou noc), dej jí ibuprofenový nebo paralenový sirup. Uleví se jí a usne.
Odhadni, kolik tvé dítě potřebuje spát během 24 hodin a zkus s tím manipulovat. Pokud potřebuje spát málo, někde musíš ubrat, aby v noci spalo. Některé děti už ani v roce prostě nebudou spát 12 hodin v noci a další dvě přes den. Žel, některým dětem stačí v extrému jen 8 hodin spánku za 24 hodin, dvě z mých třech dětí jsou takové. Ale žádné jiné takové děti neznám. Pokud tvé dítě potřebuje 10- 12 hodin spánku za 24 hodin, už máš prostor vymyslet, kde v tom čase budeš spát s ní.

S tímto mým třetím kouskem moc manipulovat nešlo. Zásadně bdí a spí jen vzhledem k vlastním potřebám, jinak produkuje šílený rev, který neustává. Takže nejmladší holka si klidně dvě z těch osmi hodin vyplýtvala přes den, někdy klidně i tři hodiny přes den a noci byli strašné.
U tvého dítěte… Kdyby si ho dávala spát až s tebou, kolem desáté, nebo klidně půlnoci, změnilo by se to?
Já svoji holku nemohu dát spát v osm večer, protože ve 12 by měla svůj největší spánek za sebou a pak by si dávala už jen krátké šlofíčky a hodně probuzení. S jejím hlavním spánkem musím spát i já. Ať se také nerušeně vyspím alespoň jeden spánkový cyklus.
Když je dítě plné energie, neexistuje způsob, jak ji uspat v tu chvíli.
Musíš být dokonalou mámou i ve dvě ráno? U prvních dvou kousků jsem nic podobné nezažila, i když nebyli dobří spáči. Ale s nejmladší pravidelně spím na zemi u hraček, světlo rozsvícené a nechávám ji si hrát. Protože ona prostě v posteli po tmě ležet nebude a pokud nechci, aby i všichni sousedi byli vzhůru s námi,. tak na výběr nemám. V brečení je hodně hlasitá a hodně vytrvalá. Neodklonitelná. Sama s hračkami v noci funguje jen chvilku a pak nastupuje YouTube Kids. Čekala jsem závažné dopady na duševní zdraví, ale kromě toho, že se naučila anglicky, se nic jiného nestalo. Teď, když už to není extrém, anglicky zapomíná, ale mezitím to celkem naučila starší sourozence. A ti nezapomněli a jsou tak o 100 anglických slovíček šikovnější.
To nejhorší její období začalo po roce a skončilo s posledním vyrostlým zubem, když táhla na dva a půl ( teď má dva a půl). To prostě téměř nespala. A mělo to závažné dopady na mé zdraví, paměť i celkovou funkčnost.
Přeji, ať Vy to máte kratší. Nezapominej spát když dítě spí, mysli na sirupy na bolest, a když bude nejhůř a nemáš sílu postarat se o dítě, strejda tablet se postará.
Pokud si se svým dítětem neumíš rady, není poddajné, ale vytrvalé, ( takže ho například neuspíš jen tím, že Ty chceš a přijdeš, jak na něj), má to i pozitiva. Nejspíš nemá s pozorností potíž ani u učení, už teď Ti vydrží u knížek i her. A jednou bude hezky chytré.

Pokud máš vedle sebe manžela, alespon občas v noci zaměstnej jeho a ty se vyspi.

A ještě tip na úplně nejhorší období, které jsem zažila s nejstarším - pokud dítě vážně usne jenom u procházky na rukách, daleko lépe se v noci prochází venku, než vevnitř. Hlavně teď přes léto. A také to trvá kratší dobu, uspat venku na rukách dítě. Jen někdy je třeba repelent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11857
23.6.24 03:20

@moncahavlova jasný…já když nic nezabíralo a takhle vyváděli jsem při zubech dala prostě nurofen/ paralen…
A taky to chvíli trvalo než se takhle naučili…popravdě jsem to odkoukala od chlapa..ten když uspava tak si jde s prtětem lehnout a většinou u toho sám usne a někdy i dřív než prtě…😂 A oni si prostě lehli k němu…( Jasně večer to bylo jednodušší protože byli unaveni) a když se vrteli tak přes ně přehodil ruku…ale i v noci to taky začalo fungovat…v kombinaci s tím pocitem bezpečí u nás a tím že chlap vedle spokojeně chrupkal a taky ta pohádka…ale chvíli to trvalo…to jo…starší ta už automaticky hned lehne řekne mami pohádku prosím a je vymalováno 😊..malej ten se občas ještě chvíli vrtí…ale už taky nemá úplně potřebu tu skákat nebo jít dolů a vytahovat hračky… Ale ten se ještě nedávno budil třeba co 2h a když už se to zlepšilo a budil se třeba jen 2× tak začalo to že pak nechtěl usnout a kolikrát jsem s ním měla tiatry od půlnoci do 4 ráno…kdy jsem se ho marně snažila taky uspat právě nošením, houpáním v autosedačce, hlazením v postýlce atd…až mi právě pak došla trpělivost a začla jsem ho taky brát k nám…chlap sice chvíli mrucel protože ho to budilo ale věděl že já už jsem taky úplně k. o. a naštěstí je mrnous tulici takže se většinou přituli a rychle usne…😊 starší jeden čas usínala mě mezi nohama…jednu peřinu pod sebou jednu na sobě..jinak nechtěla..byla tam v pelíšku…pro mě samozřejmě extrémně nepohodlné…no a mrnous ze začátku někdy usinal tak že jsem se opřela o celo postele a držela ho u sebe na hrudi než abych s ním stala nebo chodila…jít ven (jak píše nademnou) nebo dát do vajíčka a jezdit autem (auto spolehlivě uspí ještě teď) jsem nemohla…protože manžela děti v noci nevzbudí…ten spí jak dřevo…a kdyby starší začala plakat zatímco bych rajzovala s mladším…
Jo a tablet je taky fajn…s tím jsem uklidňovala a zbavovala jeden čas hodně starší když jsem mrnouse ještě kojila a kdyz ho uspavam přes den…protože ona přes den už nespí (Joo to byly časy když mi chvíli spali oba ve stejnou dobu a já měla aspoň chvíli pro sebe ) a taky teda někdy večer..zvlášť kdyz je chlap na noční…tak starší má tablet s pohadkama a já se věnují mladšímu…pak mladšího dám do postýlky a věnují se zas starší pokud teda u těch pohádek sama neusne…no a anglicky teda taky umí celkem slušně…taky umí barvy a počítat do desíti a vyjmenovat všechny prsty…jak český tak anglicky…kolikrát něco kecá a já ani nevím co…pořád ji rikam že já anglicky neumím že na mě musí česky 🤭
Není to ideální ale já se neumím rozpůlit…a mladší usíná tak on 2h dřív než starší…tu bych v té době v klidu v posteli neudržela..ona i když by ležela tak by pořád něco kecala, zpívala apod…takže by usinajciho mladšího budila…takže má tablet… :nevim: pak ho právě vypnu..resp pustím nějakou tu audio pohádku a ona tím že obrazovka je černá (platím si YT premium) tak pak lehne, zavře očka a za chvíli taky spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
23.6.24 10:01

Syn tohle dělal taky, později jsem si uvědomila, že to je proto, že přes den moc dlouho spí. V noci se pak budil a byl vzhůru třeba tři hodiny a pak zas usnul. Obvykle jsem ho vzala do obýváku do postýlky a pustila mu pohádky v televizi. A spala jsem vedle něho na gauči.

Pomohlo nakonec když jsem ho nenechala ráno vyspávat (po té noční pauze) a nenechala jsem ho spát po obědě čtyři hodiny. Zabralo to okamžitě a přestal se v noci budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
23.6.24 11:57
@moncahavlova píše: Více

Se spánkem neporadím, syn má 8 a od narození usíná sám v postýlce.
Ale na zuby se nám nejvic osvědčil ALOCLAIR gel. Má jakoby kartáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
23.6.24 20:35

@AnastazieB to není náš problém od Roka spí po obědě hodinu max hodinu a půl a děje se nám tohle když se klubou zuby většinou nemůže dlouho pak usnout. A jak se stihne probrat než zabere nurofen třeba tak se jí pak spát nechce a pak je už přetažená a to už pak nejde vůbec.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML