Podchlazené dítě

Anonymní
22.6.24 20:21

Podchlazené dítě

Ahoj holky, prosím setkala jste se některá s tím, že vaše dítě( 2,5 let) bylo podchlazené 4 dny? Doktorka mi řekla, že mám jen pozorovat. Nějak mi nepřijde v pořádku, ze to trvalo 4 dny.. ještě i dnes ráno.. dnes večer je to už lepší.. ale ty 3 dny před dnešním dnem.. dítě bylo ledove a neustále mokre potem, ale ledovým potem.. jak kdybych ho polila kyblem vody.. ráno, odpoledne a nejvíc večer.. teploty kolisaly takhle 35°, 35,5°, 35,7° a pořád dookola.. dnes už měl jen 35,9 - 36,1°.. ani nevíte jak me to vylekalo, nesetkala jsem se s tim asi nikdy u nikoho a bala jsem se nejhorsiho..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
22.6.24 20:23

Jak a čím jsi měřila teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.6.24 20:34

@Aduš8 56514594 teploměrem na čelíčko, měřila jsem i sobě i partnerovy, vše odpovídalo. Prvně jsem si myslela, ze je to nesmysl, ale nebyl.. malý byl tak jak píšu, ledový, mokrý ledově a vyřízeny.. jak kdybych ho nechala dlouho v ledové vodě, ale ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.24 20:54

@Aduš8 56514594 teploměrem na čelíčko, měřila jsem i sobě i partnerovy, vše odpovídalo. Prvně jsem si myslela, ze je to nesmysl, ale nebyl.. malý byl tak jak píšu, ledový, mokrý ledově a vyřízeny.. jak kdybych ho nechala dlouho v ledové vodě, ale ne..

• Citovat
  • Upravit
10923
22.6.24 21:00

Ja takovou teplotu mivam taky nekdy, zrovna nedavno mi mudr jeste premerovala, protoze byla furt okolo 35,5 a nic, rekla pak, ze to sedi, kdyz to vyslo dvakrat a neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11863
22.6.24 21:02

Tak teploměrem na čelíčko nemer a změř ho normálně v konečníku nebo v podpaží případně v uchu.. s teploměry na čelo ať už nalepovacimi nebo bezdotykový mi mám velmi..velmi špatně zkušenosti…takový teploměr ti u člověka který má horečky ale je při tom zároveň opoceny ukáže klidně normální teplotu…zažila jsem mnohokrát za mou letitou praxi ve zdravotnictví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.6.24 21:13

Ten vyhoď a přestaň plášti. Dítě se zřejmě potilo díky těm šíleným teplotám a tlaku vzduchu. A pot slouží k tomu, že tělo ochlazuje. Změřila jsi teplotu na mokrém povrchu těla, proto je nižší. Jeho opravdová tělesná teplota byla úplně normální. A dneska se to srovnalo, protože se srovnalo počasí. Kup si ušní teploměr braun, sice je dražší, ale měří perfektně. U nás se používá ve všech nemocnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27717
22.6.24 21:15

Teploměr na čelo je na p. r.d běžně mám 37,1 s tímto mám 36,5 max. Jinak mladší dítě taky bylo takhle podchlazený a docela dlouho ted už má alespon 36,3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24378
22.6.24 21:39

Já třeba mám normálně teplotu těla 35stupnů. Není to nic zvláštního. To pocení může být horkem. Jak se cítilo dítě? Jestli mu bylo fajn, tak bych to úplně neřešila a přičítala bych to vedru. Kdyby se to opakovalo i za normálního počasí, tak bych to řešila s lékařkou dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
22.6.24 22:04

Někteří lidé by měli mít používání teploměru zakázané… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16438
22.6.24 23:57

Měřím teplotu dítěti zásadně v konečníku, na čele fakt ne. Vždyť se to řeší pořád, že to není objektivní a když se potíš, tak tě pot ochlazuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44204
23.6.24 03:50

Měříme v ústech. To je taky velmi přesné měření, když se provádí správně a není k němu potřeba drahých teploměrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13775
23.6.24 10:06

Teploměr na čelo je ten nejnepřesnější, jaký může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
23.6.24 10:11

Bože můj. :lol: Takhle nízké teploty neznaci podchlazeni, ale nesmysl teplomeru. Zrovna nedavno tchyni lékař říkal že tohle vůbec nemá u decka řešit, když nevykazuje i jiné známky podchlazeni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí