Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Aduš8 56514594 teploměrem na čelíčko, měřila jsem i sobě i partnerovy, vše odpovídalo. Prvně jsem si myslela, ze je to nesmysl, ale nebyl.. malý byl tak jak píšu, ledový, mokrý ledově a vyřízeny.. jak kdybych ho nechala dlouho v ledové vodě, ale ne..
@Aduš8 56514594 teploměrem na čelíčko, měřila jsem i sobě i partnerovy, vše odpovídalo. Prvně jsem si myslela, ze je to nesmysl, ale nebyl.. malý byl tak jak píšu, ledový, mokrý ledově a vyřízeny.. jak kdybych ho nechala dlouho v ledové vodě, ale ne..
Ja takovou teplotu mivam taky nekdy, zrovna nedavno mi mudr jeste premerovala, protoze byla furt okolo 35,5 a nic, rekla pak, ze to sedi, kdyz to vyslo dvakrat a neresila.
Tak teploměrem na čelíčko nemer a změř ho normálně v konečníku nebo v podpaží případně v uchu.. s teploměry na čelo ať už nalepovacimi nebo bezdotykový mi mám velmi..velmi špatně zkušenosti…takový teploměr ti u člověka který má horečky ale je při tom zároveň opoceny ukáže klidně normální teplotu…zažila jsem mnohokrát za mou letitou praxi ve zdravotnictví…
Ten vyhoď a přestaň plášti. Dítě se zřejmě potilo díky těm šíleným teplotám a tlaku vzduchu. A pot slouží k tomu, že tělo ochlazuje. Změřila jsi teplotu na mokrém povrchu těla, proto je nižší. Jeho opravdová tělesná teplota byla úplně normální. A dneska se to srovnalo, protože se srovnalo počasí. Kup si ušní teploměr braun, sice je dražší, ale měří perfektně. U nás se používá ve všech nemocnicích.
Teploměr na čelo je na p. r.d běžně mám 37,1 s tímto mám 36,5 max. Jinak mladší dítě taky bylo takhle podchlazený a docela dlouho ted už má alespon 36,3
Já třeba mám normálně teplotu těla 35stupnů. Není to nic zvláštního. To pocení může být horkem. Jak se cítilo dítě? Jestli mu bylo fajn, tak bych to úplně neřešila a přičítala bych to vedru. Kdyby se to opakovalo i za normálního počasí, tak bych to řešila s lékařkou dál.
Měřím teplotu dítěti zásadně v konečníku, na čele fakt ne. Vždyť se to řeší pořád, že to není objektivní a když se potíš, tak tě pot ochlazuje ![]()
Měříme v ústech. To je taky velmi přesné měření, když se provádí správně a není k němu potřeba drahých teploměrů.
Bože můj.
Takhle nízké teploty neznaci podchlazeni, ale nesmysl teplomeru. Zrovna nedavno tchyni lékař říkal že tohle vůbec nemá u decka řešit, když nevykazuje i jiné známky podchlazeni ![]()
Ahoj holky, prosím setkala jste se některá s tím, že vaše dítě( 2,5 let) bylo podchlazené 4 dny? Doktorka mi řekla, že mám jen pozorovat. Nějak mi nepřijde v pořádku, ze to trvalo 4 dny.. ještě i dnes ráno.. dnes večer je to už lepší.. ale ty 3 dny před dnešním dnem.. dítě bylo ledove a neustále mokre potem, ale ledovým potem.. jak kdybych ho polila kyblem vody.. ráno, odpoledne a nejvíc večer.. teploty kolisaly takhle 35°, 35,5°, 35,7° a pořád dookola.. dnes už měl jen 35,9 - 36,1°.. ani nevíte jak me to vylekalo, nesetkala jsem se s tim asi nikdy u nikoho a bala jsem se nejhorsiho..