Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte jak uspavate? Driv mi usnul u prsu, teď nic, podle toho jak je naladěný tak treba hládim po kořenu nosu a ockach, nosím v ruce, nosím v zavinovacce, dávám dudel v postýlce který furt plive, sám v postýlce po položení začne rvát jak tygr..
díky za rady, jinak nás prcek má skoro 6kg takže už některé nošení nedávám ![]()
Uspávala jsem obě děti se mnou v posteli. Jedno u prsa, druhé s dudlíkem. Nenosila jsem, neskákala jsem na míči. Pouštěla jsem bílý šum a druhé zavinovala. Pak jsem je podle situace buď přenesla a nebo nechala spát.
Usinala semnou v posteli. Zpivala jsem. U nas postylka rozhodne ne. diteti je nejlip u matky.
@welovefashion píše:
ty seš drsná
hele, je mu 11 a už spí deset let i nesvázanej. ![]()
My chodíme všichni pravidelně spát v devět cca, takže uložím staršího, pak tedy mimčo ještě nakrmím, případně přebalím, a dám do postýlky… no a buď to vyjde, nebo taky ne
ale nějak zvlášť neuspávám, to ne, ani nepoužíváme zavinovacku. Většinou usnu driv než on a on si kolikrat v ty postýlce ještě dela zvuky nebo kouka a u toho usne. Když vylozene nerve, tak to neřeším. Ale na další etapy stejně skončí u nás, jelikož už po kojeni nezvladam vstát a dat ho do te postýlky znovu
![]()
Případně když řve a je to už moc, tak ho vezme muž a nosi po bytě, ale to je jen občas. Jinak jsme rádi, že si už konečně lehnem ![]()
Přes den: do fusáčku, položila jsem do kočárku a kočár vystrčila ven za dveře
Večer a v noci: nakrmit, položit do postýlky, párkrát pohladit a odcházela jsem.
Nemám pocit, že by dcera utrpěla nějakou újmu, krom toho, že má ráda svoji postýlku a nemám problém usínat v ní.
@Lama Lama píše:
hele, je mu 11 a už spí deset let i nesvázanej.
Nakrmit, polozit, opustit prostor. Pokud plakala, vracela jsem se po chvili pochovat, utesit a zas polozit a jit. Udrndavat hodinu jsem si mohla dovolit max u prvni a ta zas usinala okamzite bez problemu.
@Leo44 píše:![]()
a kdyby neusnul, tak doufám, že provaz je pořád k dispozici
Ty jo, to nebyl provaz, ale takový speciální chvat se srolovanou plínou.
@VilaAnalka a i tak malé mimčo si tam nechávala když pobrekává?
@Niffu píše:
@Lama Lama a dudel neplivalo co?
Ne, na tom jsem si dala záležet už na porodním sále, aby měl pocit, že dudlík je součástí vnějšího světa. ![]()
@Niffu píše:
@VilaAnalka a i tak malé mimčo si tam nechávala když pobrekává?
Chvilku jo, neslo pribehnout hned. Kdyz ti 1,5r starsi dite vylejza z vany, nemuzes ho tam nechat uklouzavat a mlatit se do hlavy o kachliky jen proto, ze mimino zaclo pobrekavat. Nebo kdyz z toho starsiho sundavas podelanou plinu..jen odvazlivec by ho v tu chvili nechal bez dozoru se spinavym zadkem
A samozrejme jak to slo, tak jsem prisla utesit, ale nekdy to muselo par minut pockat.