Jak oblékat novorozence v zimě?

64
9.12.20 21:56

Jak oblekat novorozence v zime?

Ahoj,
Prosim o radu, mame 3tydenni mimimko a ja si absolutne nejsem jista co mu oblekat ven. Vetsinou mu obleknu body s dl. rukavem, polodupacky, plysovy overal, rukavice, cepice a davam ho do fusaku s berankem a ve fusaku mu jeste dam deku. Myslite, ze to staci? Dekuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
9.12.20 21:58

Staci, pokud si nejsi jista, tak miminku sahni na zatylek. Nesmi byt studeny a nesmi byt spoceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
9.12.20 22:00

Taky si myslím, že je to ok… Když si nejsem jistá, sahám na zátylek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
9.12.20 22:11

@Momoska88 myslím, že oblékáš akorát :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
9.12.20 22:24

Dávám to samé.

• Citovat
  • Upravit
1049
9.12.20 22:47

Tak můj lednacek by se v tomto uvařila…do berana dostával body, dupky, mikcu, cepku, rukavicky…to bylo okolo 0, do mínusu jsem přidala plyšový overal. Kontroluj podle zátylku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.12.20 22:51

Záleží, jak teplé to všechno je a jaký máš kočár.

Sáhni mu na zátylek a sjeď rukou na zádíčka, ohmatej bříško. Musí být příjemně teplý, určitě ne zpocený.
Nohy a ruce můžou být studenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
9.12.20 23:03

Moje děti by se v tomhle uvařily i v minus pěti, ale tak každé je jiné, jak ti radí výše, poznáš za krčkem, nemělo by být zpocené. Já musela ráno se starším dítkem do školy, takže holt za každého počasí i teploty a většinou jsem šoupla spící novorozeně do fusaku jen v tom, v čem spalo (tenký overal), na hlavu čepičku, zachumlat do fusaku. Rukaviček netřeba, když byly uuvnitř. A když jó mrzlo, hodila jsem přes ještě deku. Do korby nefoukalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
9.12.20 23:14
@Momoska88 píše:
Ahoj,
Prosim o radu, mame 3tydenni mimimko a ja si absolutne nejsem jista co mu oblekat ven. Vetsinou mu obleknu body s dl. rukavem, polodupacky, plysovy overal, rukavice, cepice a davam ho do fusaku s berankem a ve fusaku mu jeste dam deku. Myslite, ze to staci? Dekuji za rady

Tohle stačí i do mínus sedmi, osmi… Jak je kolem nuly nedávej deku, to fakt stačí… Ty fusáky jsou teplé hodně, i overál plyšový… stačí i tenký flees. Ale záleží kolik u vás byla zima, každou kout čr jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.12.20 23:27

S tak malým miminem bych od -5 už ven nešla. Jinak je to až až, spíš bych ve větru dala na kočár slídu místo deky. A kontrolovala zátylek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
9.12.20 23:28
@Russet píše:
S tak malým miminem bych od -5 už ven nešla. Jinak je to až až, spíš bych ve větru dala na kočár slídu místo deky. A kontrolovala zátylek.

To je taky pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
9.12.20 23:40
@Momoska88 píše:
Ahoj,
Prosim o radu, mame 3tydenni mimimko a ja si absolutne nejsem jista co mu oblekat ven. Vetsinou mu obleknu body s dl. rukavem, polodupacky, plysovy overal, rukavice, cepice a davam ho do fusaku s berankem a ve fusaku mu jeste dam deku. Myslite, ze to staci? Dekuji za rady

Moj by sa v tom uvaril :nevim: Pozor na SIDS, lepsie menej ako viac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.12.20 01:14

Moje dítě bY se v tom upeklo. Ale každé je jiné. Takže mu teplotu kontroluj na zátylku, hlídej jestli po příchodu domů není zpocené.

• Citovat
  • Upravit
34322
10.12.20 01:19

Ono taky hodne zalezi, co je to „fusak s berankem“. V te hrejivosti byvaji velke rozdily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.12.20 04:31

@Momoska88 vždyť ho upečes.. Dneska bylo venku fakt teplo.. Takhle jsem kluka oblékala, kdzy bylo - 5 ať a byli jsme 3 hodiny venku… Je to 3 týdny zpět.. Dneska byl jen v overalu a dece 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí