Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja jsem nedavala ani jedno dítě. Až se tak otočili sami. Ale nejakymu miminku to tak vyhovuje, tak jestli je spokojený tak klidně dávej.
Dvě děti jsem nedávala, nějak nebylo proč. Třetí ano, skoro od narození, dcera tak spala mnohem líp, než na zádech. Když nebude mít v postýlce kolem sebe žádné peřiny, polštáře, plysaky atp a budeš kontrolovat, tak bych se uduseni nebala. Já sama jsem jako mimino spala pouze a jen na břiše. Je pravda, že jsem neměla tak klidný spaní, kontrolovala jsem ji, ale stalo to za to. Pokud by byla na zádech, tak bych nemela spaní žádný ![]()
Také jsem malou dávala na bříško, trpěla na prdy, v této poloze se jí ulevilo…
Malá mi spala, s požehnáním doktorky, téměř jen na bříšku už od šestinedělí. Měla monitor dechu a bylo vše ok. Na zádech se pořád budila a kroutila.
@Anonymní píše:
Ahoj dáváte spát na bříško 3mesicni miminko? Nebo dodrzujete zásadně spaní na zádech kvůli SID? Mam monitor dechu ale pořad mám obavu dávat malou spát na bříško když se zatím neumí sama otočit…mám radeji ještě počkat? Dekuji
Ani jedno dítě jsem nedávala a i když už se otáčeli, otáčela jsem je cca do půl roku zpátky.
Ano, když se tak miminku dobře leží. Taky ráda usínám v příjemné poloze.
Dávali jsme syna od narození už v porodnici na bříško. Vždycky jsme to stridali 3hodiny na bříšku pak 3 hodiny na zádech.
@Anonymní píše:
Ahoj dáváte spát na bříško 3mesicni miminko? Nebo dodrzujete zásadně spaní na zádech kvůli SID? Mam monitor dechu ale pořad mám obavu dávat malou spát na bříško když se zatím neumí sama otočit…mám radeji ještě počkat? Dekuji
Rozhodně bych počkala, proč vlastně Vás to láká dát jí spát na bříško? ![]()
Nedávala jsem, ač to měla ráda, zvládla spát i na zádech. I když už se dávno otáčí na bříško (i ve spaní), ukladam na záda a budu tak ukládat do roka.
Na bříško jsem malou nedávala, začala se tak sama otáček až kolem desátého měsíce 😊