Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No některé děti na to trpí. u mě to byl malý.. Obvzláště na umělé stravě. Samotné zažívání si musí zvyknout. Je to třeba po čase změnít značku. J8 měl pak Hipp s probiotiky to bylo pak lepší. Když byl pak větší tak samotné laktobacílky atd.. Moje doktorka mi pak naučila takové ty masáže bríška na podporu fungování střev a měl nahčívací polštářek na břísko (tady fakt opatrně). Ale je to na kontrolu u doktora víš jak..
Chápu že je to pak děsívé. Třeba naše malá když řvala tak se tak zalykala že mi jednou omdlela.. to prostě je pak takovej pocit že jsem jel 200 na pohotovost na kontrolu kde seš za histerického otce.. ![]()
zkuste jinou značku a třeba si promluvit o tom masírování bříška.. taktéž třeba nedávát víc menších dávek než dítě narvat k prasknutí.
přeju hodně štěstí a hlavně trpělivost
A co ti k tomu břichu řekla? Mě to teda nepřijde normalni.. Jinak to vypadá opravdu na koliku. Na bolest bříška pomůže vesměs jen čas..
@mackA159 neřekla nic. Chtěla to vidět, jestli to nemám vyfocené. Kdyby se to prý opakovalo tak jet na pohotovost.. Což nechápu. Nechat ji jako křičet a jet? To by se asi zbláznila dříve.. Jinak že na ni nic nevidí prý
@Anonymní píše:
@mackA159 neřekla nic. Chtěla to vidět, jestli to nemám vyfocené. Kdyby se to prý opakovalo tak jet na pohotovost.. Což nechápu. Nechat ji jako křičet a jet? To by se asi zbláznila dříve.. Jinak že na ni nic nevidí prý
No, já to tedy chápu. Pokud jí zmodralo nebo zčernalo břicho, divím se, že jsi na tu pohotovost nejela sama, to určitě normální není..
Tak ale doktorka na ni nic nevykouka.
Dite na UM jsem nemela, takze nevim, ale popis je teda dost desivy. Asi fakt radsi nemocnice a dukladne vysetreni.
A lepsi nez fotka bude video.
Tak všechno ostatní vypadá prostě na normální koliku - ještě celkem mírnou vlastně, pokud se ti ji podařilo uklidnit po pár minutách. Mně na koliky trpěl starší syn a co bych dala za pár minut, u nás se jelo zásadně v řádu hodin, v průměru dal takových 10 za den. Večerní pláč, kroucení, problém s vyprázdněním, vše odpovídá. Ale teda to, že miminku modrá až černá bříško, to jsem nikdy neslyšela ani si nedovedu představit. Praktická ti na to asi fakt nic moc neřekne, když dítě pak vidí v klidném stavu, takže ano, plačící dítě naložit a šup na pohotovost (nevím, co je na tom k nechápání, kdyby ti třeba spadla a ublížila si, taky ji naložíš prostě s křikem a jedeš, ne?) - v jakém stavu neřeš, jen teda nejezdi sama, ale s někým, ať je jeden řidič a druhý u dítěte, aby se náhodou nezačalo pláčem dusit nebo něco. A jinak na to bříško můžete určitě zkusit ty masáže, jemně cvičit nožičkama, nahřívat (tím polštářkem nebo třeba funguje i plena nahřátá na topení), místo Espumisanu jiné kapky (BabyCalm nebo jsou i další, v lékárně poradí), probiotika určitě super. A s mlíkem uvidíte, snad najdete takové, které miminku sedne. A nechat pořádně odříhnout, polohovat na bříško atd.
Jo Jo vypadá to na koliku některá miminka na to bohužel trpí. Říká se že na to trpí spíš Kluci ale ani holčičkám se to nevyhne. Nám na to celkem pomohlo nahřát hadrovou plýnu a dát to na chvíli na bříško. A tím teplem by se měli uvolnit ty plyny a mimču se ulevit.
@Lil Kitkatt a nemůže to být tím, že prostě tolik plakala, že se nenadechla pořádně a nebyla okyslicena?
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat na zkušenosti. Stala se nám hodně nepříjemný věc.. V sobotu i v neděli. Dcera (10 dní) se večer probudila s hysterickym pláčem. Nepomahalo nosit, dudlík, mliko, vůbec na nic nereagovala. Brečela tak moc, že byla celá červená a bříško ji začalo modrat az cernat. Vůbec jsem nevěděla, co dělat. Myslela jsem, že snad omdli, nebo mi umře. Stalo se to někomu prosím? Po pár minutách, které mi pripadaly jako hodiny, jsem ji nakonec uklidnila. V neděli se to opakovalo. Úplně stejný scénář. Po uklidnění následovala šavle obloukem. Od narození je na UM. Pořád tlačí, ve dne v noci. Dávám espumisan, nepomáhá zatím. Začali jsme dávat probiotika a vzhledem k tuhé stolici měníme mléko. Momentálně má Sunar Premium, měníme na Hami. Jen mě zajímá, jak ji uklidnit, strašně se bojím, že se to bude zase opakovat. Dá se tomu vůbec předejít? A co ta barva bříška? Dr chtěla vidět fotku, že jinak je dcera v pořádku.
Nám to začalo taky někdy okolo 10.dne do té doby byla úplně v klidu ![]()
Začít nosit na tygříka a popřípadě dítě zabalovat i s ručičkama podél těla. Nás tato metoda vyloženě zachránila, protože kapky bohužel žádné nezabírají a pokud ano tak nic není na 100% ![]()
Naše malá na to trpěla, skoro nic nepomáhálo, museli jsme to přetrpět, používali jsme pupík na mazání bříška, aspoň to trošku zabralo.
Nám začaly koliky, když jsme nasadili vigantol. Doslo nám to až asi po 2 měsících. ![]()
Dobrý den, chci se zeptat na zkušenosti. Stala se nám hodně nepříjemný věc.. V sobotu i v neděli. Dcera (10 dní) se večer probudila s hysterickym pláčem. Nepomahalo nosit, dudlík, mliko, vůbec na nic nereagovala. Brečela tak moc, že byla celá červená a bříško ji začalo modrat az cernat. Vůbec jsem nevěděla, co dělat. Myslela jsem, že snad omdli, nebo mi umře. Stalo se to někomu prosím? Po pár minutách, které mi pripadaly jako hodiny, jsem ji nakonec uklidnila. V neděli se to opakovalo. Úplně stejný scénář. Po uklidnění následovala šavle obloukem. Od narození je na UM. Pořád tlačí, ve dne v noci. Dávám espumisan, nepomáhá zatím. Začali jsme dávat probiotika a vzhledem k tuhé stolici měníme mléko. Momentálně má Sunar Premium, měníme na Hami. Jen mě zajímá, jak ji uklidnit, strašně se bojím, že se to bude zase opakovat. Dá se tomu vůbec předejít? A co ta barva bříška? Dr chtěla vidět fotku, že jinak je dcera v pořádku.