Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moc vás tímto prosím o rady a doporučení. Mám miminko staré 2 měsíce. K mojí smůle mi není 3 dny dobře, mám teploty, rymu, bolest v krku, hlavy,.. no chřipka jako hrom. Budu zase brzy v pořádku, ale strašně se bojím o maličkou, aby něco ode mě nechytla a proto se teď o malou stará manžel, já jsem se raději distancovala, abych ji nenakazila. Trhá mi to ale strašně srdce… Bohužel už od narození je malá na UM takže i v tomto směru vše tatínek zvládá sám.
Prosím jak jste to dělali/ děláte v případě nemoci takhle malého miminka vy? Rikam si zda neprehanim, kdyz jsem se od malé odsunula, nechci ji ale nakazit. Pro jistotu i malou sledujeme. Cítím se jako příšerná matka..
Předem děkuji
Je to rozumné se izolovat od takového prcka. Ale jinak pochybuju, že to bude chřipka. To by ses asi nebyla schopna se příliš zvednout z postele. Buď viroza nebo klidně taky korona.
@vokishka děkuji moc za názor. Přesně tak, já se spíš přikláním že mám chřipku, ale vyloučit bez testů nemůžu ani koronu. Každopádně ať už je to chripka, korona či „obyčejné“ nachlazení, malou nechci v žádném případě nakazit:)
@Barca.sir píše:
@vokishka děkuji moc za názor. Přesně tak, já se spíš přikláním že mám chřipku, ale vyloučit bez testů nemůžu ani koronu. Každopádně ať už je to chripka, korona či „obyčejné“ nachlazení, malou nechci v žádném případě nakazit:)
To jo, ale netulila bych se ani moc k manželovi raději.
@Barca.sir chřipka to není určitě, ta propuká až po Vánocích, buď je to koronavirus - pravděpodobnější nebo normální nachlazení
Určitě nepřeháníš. Je super, že manžel funguje. Ať je ti co nejdříve lépe ![]()
Sebrat malinkému miminku mámu, to jí ublíží víc, než nějaká viróza. Vem si kvalitní roušku a je to.
Pokud ji nebudeš pusinkovat na pusu a po smrkání si umyjes ruce a pokud na ni nebudeš kýchat, malička to určitě nechytne. To mi radila kdysi doktorka na ORL. A mám to vyzkoušené i z vlastní zkušenosti u prvního dítěte. Já ji nenakazila nikdy, ale ona mě skoro vždycky ![]()
Viróza.
Chřipku velmi pravděpodobně nemáš, ta vypadá trochu jinak a její sezóna teprve začne. Ano, s chřipkou bych k miminku byla opatrnější, ta je pro miminka nebezpečná, ale chřipku nemáš.
Souhlasím s @Baruunečka . Dodržuj hygienu, můžeš mít roušku, ale myslím, že je zbytečné se totálně izolovat od dítěte.
Rodila jsem s velmi ošklivou virózou, léčila jsem se pak ještě dva týdny po porodu, kojila jsem v roušce, novorozenec to nechytil. Opatrnost určitě ano, ale nepřehánět, 2 měsíční dítko tě taky potřebuje.
Já měla šílenou virózu když bylo dceři 4 nebo 5 týdnů, nosila jsem roušku, i jsem s ní spala, protože jsem nejvíc kašlala v noci, to bylo nejhorší
Ale nijak jsem se neizolovala, protože neměl kdo pomoct. Dcera naštěstí zůstala zdravá.
@Barca.sir klid, tohle se prostě stane.. Odpočines si, naberes sílu a zase bude dobře.. Je super, že péči převzal muž ![]()
Achji, kdy uz si lidi nastuduji rozdil mezi VIROZOU a CHRIPKOU…jo, asi nikdy… ![]()
@Whitedog @Kristynka22 jestli jste kojily, tak dítko bylo chráněné. Tohle mimčo je na UM.
@vokishka Nekojila jsem vůbec, jen jsem se cca týden snažila, ale zbytečně
Takže dcera taky na UM
Kojena miminka maji tohle snazsi no…,ale ja bych se neizolovala uplne, pokud nejsi nekde separovana v pokoji i od manzela, tak je to stejne jedno…nepusinkovat a myt si ruce..deti se stejne nemuzou virum vecne vyhybat, buduji si imunitu a po trech dnech virozy i ta infekcnost slabne…ja mivala taky rousku, pri blizsim kontaktu, ale jestli je ti spatne je dobre, ze mas klid a muz se postara