Jak uvařit vnitřnosti - srdíčka, žaludky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
žampionka
Zasloužilá kecalka 696 příspěvků 30.10.12 08:39
Jak uvařit vnitřnosti-srdíčka/žaludky..?

Holky, jdu si k Vam pro radu.Jak uvarit vnitrnosti? Jakakoli rada, recept, bude super. Manzel to miluje, ale ja to nikdy nejedla ani u nas doma se to nevarilo, tak nevim. a nez hledat recepty na netu, tak radeji ty osvedcene od Vas :D a nebo taky treba i jak upravit/uvarit jazyk.moc dekuji :palec:

Reakce:
Billi
Nadpozemská drbna 26115 příspěvků 30.10.12 08:57

Jazyk uvarim v papinaku, oloupu, nakrajim a podavam k rajske. Veprove srdce taky. Kureci srdicka a zaludky pridavam do kureciho vyvaru.

Boudice23
Extra třída :D 14870 příspěvků 30.10.12 09:01

Já dělám vepř. jazyk a srdce jako ovárek…s bramborovou kaší :-)

Kuřecí srdíčka nebo játra jako omáčku s rýží atd atd :-)

Zizalka
Ukecaná baba ;) 2480 příspěvků 30.10.12 09:05

Ahoj'

Žaludky se dají udělat jako guláš. ;)

Musím to taky někdy vyzkoušet. Doma to dělávala mamka.

gr08
Kecalka 344 příspěvků 30.10.12 09:06

My davame kureci zaludky do kureciho/slepiciho vyvaru (hned od zacatku - tahneme ho tesne kolem bodu varu pres 5 hodin), srdce a jatra potom az kdyz delame z vyvaru polevku.

Ale srdicka a jatra jsou samozrejme skvela i smazena (typicky s cibulkou/porkem) a to nejen kureci.

Gladys
Vesmírná mluvilka 31604 příspěvků 30.10.12 09:08

Srdíčka i žaludky vařím v papiňáku, mrsknu k tomu cibuli a je z toho moc dobrý vývar. Buď z toho dělám polívku (v tom případě žaludky i srdíčka pokrájím na malé kousk), ze srdíček dělávám petrželkovou omáčku (vývar zahustím zákletkou z mouky, zavařím, přidám nejdřív petrželku stonky, povařím, nakonec přidám najemno nakrájenou petrželku a smetanu, podávám s rýží.

laducha
Generální žvanilka 22766 příspěvků 30.10.12 09:08

Ze srdíčka vařím guláš, kuřecí žaludky na smetaně, když je dusím, přidám kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření. Zeleninu pak namačkám nebo rozmixuji do omáčky.

sandrik
Neúnavná pisatelka 19967 příspěvků 30.10.12 09:19

Kuřecí srdíčka uvařím, vývar použiju z části na polívku část do omáčky, nakrájím je na malý kousíčky a nejradši je máme s houbovou a těstovinama/rýží :palec:

Vepřový srdce opět uvařit a pak třeba k rajský, koprovce apod, nebo do šunkofleků, guláš jsem z toho ještě nezkoušela, dík za tip :potlesk:

MUFICE
Hvězda diskuse 48782 příspěvků 30.10.12 09:24

Z kuřecích srdíček jsem vždycky vařila vývar a k tomu přidala třeba kuřecí křídla. Stačí to vařit půl hodiny a je to dobrý :pankac:

prcekniky
Závislačka 3388 příspěvků 30.10.12 09:41

Srdíčka i žaludky dělám jako játra - podusit na cibulce, zalít vodou. Dělám k tomu rýži. Mňam

Lena007
Zasloužilá kecalka 655 příspěvků 30.10.12 09:53

Nechám na oleji/sádle zesklovatět cibuli, přidán rozpůlená srdíčka, popř. žaludky, játra, chvilku orestuji, zalít vodou, osolít a dusím do změknutí. dochutím pepřem. sladkou paprikou, popř. trochou vegety. těsně před koncem lze přidat i na proužky nakrájenou papriku. dělám to s rýží.

cheekymonkey
Extra třída :D 11208 příspěvků 30.10.12 09:56

Z kuřecích žaludků dělám dršťkovku, kterou bych nepozřela, nicméně z kuřecího to je mňamka.

prcekniky
Závislačka 3388 příspěvků 30.10.12 11:23
@cheekymonkey píše:
Z kuřecích žaludků dělám dršťkovku, kterou bych nepozřela :potlesk: :mrgreen:
marie vlková
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.05.13 20:25

Jéjej, to je krásný Japan chin, také mám.

Ufinka87
Zasloužilá kecalka 670 příspěvků 12.08.19 21:03

Doporučuji za mě vepřový mozeček s vejcem…Na netu najdeš spousty receptů…Srdíčka kuřecí rozkrojit omýt a obalit a smažit jako řízek, pak klasika játra na cibulce s rýží či jako řízek, ledvinky jsou taky mňamka..ale musí se řádně očistit a několikrát vypláchnout, a plíčka na smetaně s knedlíkem je mňamka… ( plíce se špatně shánějí ale dají se nahradit směsí játra, srdce, brzlík, slezina, jazyk…) Nakrájet nadrobno a na způsob svíčkové… 3koda že muž nesnáší vnitřnosti… :oops:

Váš příspěvek
Reklama