Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já je neobaluju vůbec, přijdou mi pak strašně sladké, kór když se obalují horké. když se neobalí, vynikne chuť ořechů. recept mám, ale v sešitě ve skříni, ale on ti někdo jistě hodí odkaz na netu ![]()
Ahoj, jsem moc líná jít do patra pro recepty, ale používám do rohlíčků lískové oříšky, ne vlašské, jsou pak křupavější. A dávám tam špetičku sody, jsou měkoučké a rozplývavé. A obaluju je ještě horké.
Já je teda obaluju, v těstě prakticky cukr není, sladký je ten cukr na vršku. A kupuju do cukru vanilkový lusk.
Ahojky, tak já ti můžu dát přímo recept.Je od mojí praprababičky, která byla vyhlášená pekařka a cukrářka někde na Kolínsku..Recept jsem rozdala kamarádkám a pod. a všichni si je moc chválili-v puse se rozpadají a ze všech druhů cukroví, které peču těhle sežeru nejvíc..Někdy je peču i nadvakrát, často se po nich do Vánoc slehne zem
.Táááákže : 720 g hladké mouky,480 g změklé héry(ne máslo, ne Stella!!! ),150g moučkového cukru,300g vlašských ořechů-umletých tak, aby byly místy ještě kousky a 3 žloutky (bílky můžeš schovat třeba na kokosky)…No a pak už si je uválím, klas. upeču na 180´C a dávám je na tác, kde je pak horké pocukruju -neobaluju, je to pak přeslazené…Tohle množství těsta jsou 3 dávky, takže pokud chceš recept jen vyzkoušet, rozpočítej si to a zkus třeba jen pár, abys věděla, do čeho jdeš
…
Teplý bych je určitě neobalovala, myslím si, že by se ten cukr roztekl, obaluju až pěkně schladnou; já ale dělám taky křehký, každopádně bez vajíčka, páč s vejcem to není ono
@karolínka12 píše:
Teplý bych je určitě neobalovala, myslím si, že by se ten cukr roztekl, obaluju až pěkně schladnou; já ale dělám taky křehký, každopádně bez vajíčka, páč s vejcem to není ono
Jenže když je obalíš teplý, ten cukr se na to právě pěkně nalepí. No, každej podle svýho gusta.
Ahoj, já obaluju ještě horké a těsto dělám z mletých mandlí. TAky se krásně rozplývají. Mňam, už aby byly vánoce ![]()
Ahoj, já mám zase zkušenost, péct je z pravého másla. Pak se fakt na jazyku úplně rozplývají, nádherně voní. Obaluji je až téměř vychladlé, aby se na ně cukru nenalepilo moc. Někdy je jen tak pocukruju cukřenkou jako koláč místo obalování a taky to stačí…Recept mám suprový vyzkoušený, snad se večer přinutím a vyhraboším ze skříně složku vánočních receptů:-))
@Cuarentena píše:
Ahoj, jsem moc líná jít do patra pro recepty, ale používám do rohlíčků lískové oříšky, ne vlašské, jsou pak křupavější. A dávám tam špetičku sody, jsou měkoučké a rozplývavé. A obaluju je ještě horké.
Diky za tip s temi liskovymi orisky
Ja totiz nejim nic, kde jsou vlasske orechy
Navic neziju v CR, takze ani nemam kde sebrat vlasaky. Takze jsem si rikala, ze je letos pect nebudu.Ale udelam je s tema liskacema ![]()
@zichisek píše:
Ahoj, já obaluju ještě horké a těsto dělám z mletých mandlí. TAky se krásně rozplývají. Mňam, už aby byly vánoce
Taky jsem zkoušela z mandlí, to je tuším originální recept. Ale nejvíc mi chutnají právě z lískových oříšků. Jojo, už taky na mě jdou vánoční nálady.
![]()
@abc123 píše:
Ahoj, já mám zase zkušenost, péct je z pravého másla. Pak se fakt na jazyku úplně rozplývají, nádherně voní. Obaluji je až téměř vychladlé, aby se na ně cukru nenalepilo moc. Někdy je jen tak pocukruju cukřenkou jako koláč místo obalování a taky to stačí…Recept mám suprový vyzkoušený, snad se večer přinutím a vyhraboším ze skříně složku vánočních receptů:-))
Já mám právě v receptu napsaný Smetol. Ale ten už se nevyrábí, tak používám Heru.
Děkuju moc
Já je právě trochu nechám ochladnout a sou jako pocukrovaný, takže letos je budu obalovat horký. Jejda, jak já se už těšim na pečeníčko ![]()
Taky děláme z mandlí, protože na různé oříšky jsou u nás v rodině alergie. A protože klasicky nevyvalujeme, ale vykrajujeme, tak jsou tak se taky krásně rozplývají, protože je to přece jenom menší dávka. A v cukru obalujeme, protože ho nemáme tolik v těstě
A naši kluci prostě milují sladké. Já vanilkové normálně nemusím, ale jak jsem těhotná, tak je to nej cukroví, takže letos se po nich určo jen zapráší ![]()
Ahoj, doufám že je mezi Vámi nějaká „pekařinka“, která má odzkoušený recept na vanilkové rohlíčky. Jde mi totiž o to, že já když dělám vanilkové rohlíčky tak je mám takové křehké jakoby křupavoučké ale toužim po takových aby byly jakoby hutnější a když je dám do pusy aby se uplně rozplývaly! Máte na takové některá recept, či fígl jak jich dosáhnout?? A obalujete je v cukru horké nebo trochu už vychladlé? Díky díky