Vanilkové rohlíčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
809
25.10.12 22:16
@zichisek píše:
Ahoj, já obaluju ještě horké a těsto dělám z mletých mandlí. TAky se krásně rozplývají. Mňam, už aby byly vánoce :mrgreen:
:palec: Já dělám taky z mletých mandlí. Když jdeme na návštěvu a jsou z oříšků ani neochutnávám. Podle mě se prostě nedají srovnat s rohlíčkama z mandlí. Jsou křehoučký a rozplývají se na jazyku. mňam už aby byly Vánoce! :lol:
150g hladké mouky
20g moučkového cukru
60g mletých mandlí
110g másla
1 žloutek
Dělám to teda z trojité dávky a horké rohlíčky obaluju v moučkovém cukru, do kterého přidám pravou vanilku. Když už jsem unavená a nechce se mi tvarovat ty rohlíčky, tak z toho těsta udělám kuličky a ty obaluju ve skořicovém cukru a je to taky výborný :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
26.10.12 00:53

Rohlíčky dělám taky z mandlí, jsou s nimi takové jemnější, úplně se rozplývají. S ořechama mi tolik nechutnají. Obaluju ne úplně horké, ale ještě teplé, prostě až je udržím v ruce. Na studené se cukr nechytá. A obaluju v krupicovém cukru, ve kterém mám vanilkový lusk, žádný chemický vanilin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
28.10.12 13:28

Jak je potom uskladňujete do Vánoc???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
28.10.12 14:47
@Kristyna+Daník píše:
Jak je potom uskladňujete do Vánoc???

Já peču až na poslední chvíli a mám cukroví v papírové nebo plastové krabici a igelitu na terase.

• Citovat
  • Upravit
11513
28.10.12 14:59

@zichisek :-) na poslední chvilku nchci :-) o už bych asi nezvládla :-) no uvidím, tak mám v papírové a v alobalu nebo folii a na chodbě, kde je zima, ale moc mi to neměkne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.10.12 15:36

Já, když už tedy peču, dávám cukroví do plechových krabic a do chladu. Pokud máš místo v mrazáku a pokud chceš péct hodně dopředu, tak můžeš cukroví i zamrazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
28.10.12 17:53

@Lesina do mrazáku, jo? hm, hm, měla jsem i kolikrát za oknem a nic :-( Asi to moc vypékám :-( mám takovou blbou plynovou troubu :-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.10.12 19:18
@Kristyna+Daník píše:
@Lesina do mrazáku, jo? hm, hm, měla jsem i kolikrát za oknem a nic :-( Asi to moc vypékám :-( mám takovou blbou plynovou troubu :-(((

Do mrazáku je dávám aby mi je nesežrala smečka :D Změknutí je věc, které mě fakt nějak netrápí - u nás je největší problém výdrž… :nevim: :lol: :nevim: :lol: :nevim:

Ale fígl na změknutí znám. Dát do s cukrovím do krabice kousek čerstvého chleba, zavřít a nechat do druhého dne. A pak vyndat a vyhodit. Obdobně funguje rozkrojené jablko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
28.10.12 19:33

@Lesina Díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.13 15:25

Ahoj potřebuji zpracovat zbytky surovin na pečení a tak mě napadlo, jestli nemáte někdo recept na vanilkové rohlíčky, kam se dává/dávají pouze celé, nebo celá vejce, maximálně 150g vlašáků, ideálně jedna Hera. Zbyla mi v lednici jedna hera, dvě vejce, 150g vlašáků ve špajzu, na nákup se mi nechce a pokud by z toho šlo něco upéct, bylo by to super. Hladké mouky mám požehnaně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
19.12.13 15:53

@Pavlačová drbna tak ja delam:

8dkg cukr moucka, 8 dkg (pomlete (ja to mixuju) orechy (liskace, vlasaky ci mandle), 28dkg hladka mouka, 20dkg nejaky tuk (ja davam maslo ale i z hery to bude dobry ;) ) pecu na 180 do ruzova.. po upeceni necham chvilku a pak jeste teple (ale ne uz tak horke) obalim v mouckovem + vanilkovem cukru :palec:

udelej dvojitou davku a mas to ;) ja to vcera delala jeste z liskovych + zbytku vlasskych a jsou vyborny ;)

no a ty vejcee.. :think: treba uvar na tvrdo a snez? nebo upec vanocku :) ale to zas nemuzes delat rohlicky protoze bys potrebovala tu heru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.13 16:35

@Zuzee87 Děkuju, to zní slibněji než ty recepty co vyflusne google. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
19.12.13 16:41

@Pavlačová drbna jo jeste to testo necham dycky tak pul hodiny spocnout v lednici zabalene v potravinove folii ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
25.11.14 10:19

silikonový plech

Ahoj mate někdo zkušenost s pěčením rohlícku v silikonovem plechu, kde jsou rohlicky vytvarované??? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
22.11.16 09:23

Mu dotaz asi bude znit trochu blbe ale muzu udelat vanilkove rohlicky z orechoveho lineckeho testa? jakoze nebudu tvarovat primo rohlicek ale vykrojim mesicek a pak obalim v cukru. diky :think: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí