Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@zichisek píše:
Ahoj, já obaluju ještě horké a těsto dělám z mletých mandlí. TAky se krásně rozplývají. Mňam, už aby byly vánoce
Rohlíčky dělám taky z mandlí, jsou s nimi takové jemnější, úplně se rozplývají. S ořechama mi tolik nechutnají. Obaluju ne úplně horké, ale ještě teplé, prostě až je udržím v ruce. Na studené se cukr nechytá. A obaluju v krupicovém cukru, ve kterém mám vanilkový lusk, žádný chemický vanilin.
@Kristyna+Daník píše:
Jak je potom uskladňujete do Vánoc???
Já peču až na poslední chvíli a mám cukroví v papírové nebo plastové krabici a igelitu na terase.
@zichisek
na poslední chvilku nchci
o už bych asi nezvládla
no uvidím, tak mám v papírové a v alobalu nebo folii a na chodbě, kde je zima, ale moc mi to neměkne ![]()
Já, když už tedy peču, dávám cukroví do plechových krabic a do chladu. Pokud máš místo v mrazáku a pokud chceš péct hodně dopředu, tak můžeš cukroví i zamrazit.
@Lesina do mrazáku, jo? hm, hm, měla jsem i kolikrát za oknem a nic
Asi to moc vypékám
mám takovou blbou plynovou troubu ![]()
@Kristyna+Daník píše:
@Lesina do mrazáku, jo? hm, hm, měla jsem i kolikrát za oknem a nicAsi to moc vypékám
mám takovou blbou plynovou troubu
Do mrazáku je dávám aby mi je nesežrala smečka
Změknutí je věc, které mě fakt nějak netrápí - u nás je největší problém výdrž…
![]()
Ale fígl na změknutí znám. Dát do s cukrovím do krabice kousek čerstvého chleba, zavřít a nechat do druhého dne. A pak vyndat a vyhodit. Obdobně funguje rozkrojené jablko.
Ahoj potřebuji zpracovat zbytky surovin na pečení a tak mě napadlo, jestli nemáte někdo recept na vanilkové rohlíčky, kam se dává/dávají pouze celé, nebo celá vejce, maximálně 150g vlašáků, ideálně jedna Hera. Zbyla mi v lednici jedna hera, dvě vejce, 150g vlašáků ve špajzu, na nákup se mi nechce a pokud by z toho šlo něco upéct, bylo by to super. Hladké mouky mám požehnaně. ![]()
@Pavlačová drbna tak ja delam:
8dkg cukr moucka, 8 dkg (pomlete (ja to mixuju) orechy (liskace, vlasaky ci mandle), 28dkg hladka mouka, 20dkg nejaky tuk (ja davam maslo ale i z hery to bude dobry
) pecu na 180 do ruzova.. po upeceni necham chvilku a pak jeste teple (ale ne uz tak horke) obalim v mouckovem + vanilkovem cukru ![]()
udelej dvojitou davku a mas to
ja to vcera delala jeste z liskovych + zbytku vlasskych a jsou vyborny ![]()
no a ty vejcee..
treba uvar na tvrdo a snez? nebo upec vanocku
ale to zas nemuzes delat rohlicky protoze bys potrebovala tu heru ![]()
@Zuzee87 Děkuju, to zní slibněji než ty recepty co vyflusne google. ![]()
@Pavlačová drbna jo jeste to testo necham dycky tak pul hodiny spocnout v lednici zabalene v potravinove folii ![]()
Ahoj mate někdo zkušenost s pěčením rohlícku v silikonovem plechu, kde jsou rohlicky vytvarované??? Díky
Mu dotaz asi bude znit trochu blbe ale muzu udelat vanilkove rohlicky z orechoveho lineckeho testa? jakoze nebudu tvarovat primo rohlicek ale vykrojim mesicek a pak obalim v cukru. diky
![]()