Jak vrátit peníze matce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.9.23 12:55
@ugluk píše:
To mi připomíná mou matku - prakticky nám vnutí nějakou drobnou výpomoc, o kterou ani moc nestojíme, načež pak cítí, že má právo nám do všeho kecat a její představy o realitě dnešního světa jsou totálně mimo. A na talíři to mám pak dalších pár let, pokaždé s dovětkem, jak ona nám strašně moc pomohla a já jsem pak nevděčná. Jediné řešení je utnout to hned v začátku - řeči pak vede úplně stejné, ale bez té pachuti jakéhokoliv závazku. Poučení pro příště - žádnou pomoc nepřijímat.

V současné situaci - hele mami, je to náš dům, my máme přesnou představu, jak to chceme, takže ti děkujeme za všecky rady, ale s dovolením se zařídíme po svém. Pět tisíc pro nás není problém, jsme schopni měsíčně sami našetřit patnáct, takže tvoje pomoc už nás nevytrhne. Pro představu ti posílám účet za pět tisíc, co jsme za to pořídili za pár drobností. Ty peníze ti vrátím klidně hned, ať máme obě klid, ale jestli ti udělá větší radost až za rok, dobrá, já si tu obálku tady uložím a vrátím ti ji až pak. Do té doby už se ale o pozemku odmítám bavit, promiň.

Jestli je ale vážně jako moje matka, přestane tě poslouchat po první půlce věty a pojede si stejně svou :jazyk:

Ano, jako by si mluvila o mé mamince. Žádné účty jí nezajímají, nechce to vidět. Všechno u nich musíme třídit, dělá si i vlastní žížalí vodu pro kytky, ale manžel má postavit terasy z vyřazených železničních pražců. Ani nevím, zda to není zakázané, ale ona si jede svou. Nevadí, že půlku zahrady budeme mít tak a druhou jinak, ale bude to do měsíce. :zed:

Ještě se jí pokusím vrátit peníze převodem.
Je to pro mě veliké poučení. Jsem bl bá, chtěla jsem to všechno teď hned mít hotové.

• Citovat
  • Upravit
34389
9.9.23 13:06
@Karinkas píše:
Já to špatně pochopila. Opravila jsem se, že zakladatelku po doplnění informací chápu.
Jako tohle je blbá situace. A pokud tedy ještě k tomu bude maminka naléhat na dokončení stavby. Plus nově víme ještě, že je podezřívala, že částku nafoukli což mi přijde hodně přes čáru. Tak v tom případě bych peníze též vrátila i kdyby převodem na učet.

Taky bych je vratila a smitec. Vubec nechapu to trvani na vraceni ve splatkach, podle domluvy. Ona ale taky domluvu nedodrzela. Bud bych ji vratila tu obalku a at si s tim dela co chce, nebo to poslala na ucet. To je asi lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
9.9.23 13:06

Řešíš neuvěřitelné nesmysly - až tam příště pojedete, obálku vezmi s sebou a při odchodu prostě dej do ruky tatínkovi. “Tati, děkujeme, už to nepotřebujeme, tady vracíme zpátky. Doděláme si to podle původního plánu sami.”

Pokud maminka kdykoli znovu začne s řečmi, že obálku vyhodí, no tak ať :nevim: “Dělej si s tím, co uznáš za vhodné, mami, jsou to tvoje peníze - když je chceš vyhodit, vyhoď.”

Z jaké pitomosti se dá udělat drama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
9.9.23 13:07
@Anonymní píše:
Ano, jako by si mluvila o mé mamince. Žádné účty jí nezajímají, nechce to vidět. Všechno u nich musíme třídit, dělá si i vlastní žížalí vodu pro kytky, ale manžel má postavit terasy z vyřazených železničních pražců. Ani nevím, zda to není zakázané, ale ona si jede svou. Nevadí, že půlku zahrady budeme mít tak a druhou jinak, ale bude to do měsíce. :zed:Ještě se jí pokusím vrátit peníze převodem.
Je to pro mě veliké poučení. Jsem bl bá, chtěla jsem to všechno teď hned mít hotové.

Maminka je general co? :mrgreen: Nedej se, penize ji posli a uz se s ni o tom nebav. To asi nema cenu, predpokladam, ze si stejne pojede to svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
9.9.23 13:43

Jo a můžeš poslat mamince odkaz na článek (podobných najdeš desítky) :lol:
 https://www.idnes.cz/…-zahrada_bma

A ano, živě slyším ty argumenty - si pořád něco vymejšlíte, za nás z toho stavěli všichni a rakovinu z toho rozhodně nikdo neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
9.9.23 13:46

Vůbec nechápu, co řešíš. Máma je mimo, no co. Snaha byla.
Nevyvolávej zbytečné konflikty. Obálku hoď „do šuplete“ a dej ji mámě, až nastoupíš do práce. Když se bude ptát, tak řekni, že jste je použili, ale vše je moc drahé, tak jen tak rychle postaveno nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
9.9.23 13:48

Normální lidé si umí předat i hotovost bez jakýchkoliv problémů. Ale která rodina je normální, že?

@Cenarius píše:
Nějak nechápu co řešíte? Že vam dala v obálce 5 tis a chce po vás těch 75? To si jako neumíte poslat peníze přes účet jako normální lidi?
  • Citovat
  • Upravit
5593
9.9.23 14:02

Zakladatelko mě připadá, že se matky prostě bojíš, že máš vítr z toho co bude, když to do měsíce nedostavíte :think:
Nechci Tě proti mamince poštvávat, ale pravda bohužel je, že pokud se proti takovým lidem opravdu důrazně a důsledně nevymezíš, budou Tě dusit do nekonečna. To je šílený chování :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
9.9.23 14:08

Také bojujete za třicítku ve městech?

@ugluk píše:
Jo a můžeš poslat mamince odkaz na článek (podobných najdeš desítky) :lol:
https://www.idnes.cz/…-zahrada_bmaA ano, živě slyším ty argumenty - si pořád něco vymejšlíte, za nás z toho stavěli všichni a rakovinu z toho rozhodně nikdo neměl.
  • Citovat
  • Upravit
69126
9.9.23 14:17
@Prostě Vodnář píše:
Také bojujete za třicítku ve městech?

Samozřejmě, že ne, ale že bych si dobrovolně postavila zahradu z pražců, když se mi tam budou denně po zemi placatit děti, tak děkuji, nemusím mít zase úplně všecko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
9.9.23 14:21
@Anonymní píše:
Ve stejné obálce, v jaké nám to dala jí to i vrátím. Možná ještě budu dělit na třetiny. V každém hovoru se o stavbě zmíní. To bych musela mluvit jen s tátou, ten si myslí své, tak raději nic neříká.

A dali vám někdy něco?

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
9.9.23 14:26

Vožení dětí v novém automobilu je několika násobně nebezpečnější (tím nemyslím z důvodu provozu), než nějaké pražce na zahradě.

@ugluk píše:
Samozřejmě, že ne, ale že bych si dobrovolně postavila zahradu z pražců, když se mi tam budou denně po zemi placatit děti, tak děkuji, nemusím mít zase úplně všecko.
  • Citovat
  • Upravit
69126
9.9.23 14:34

@Prostě Vodnář akorát je tam obvykle člověk nevozí x hodin každý den (což se na zahradě klidně placatí) a pokud je vozit chci, neexistuje moc alternativ. Na rozdíl od toho, když si předělávám zahradu, tak tam ty pražce prostě nedám a je to. Netvrdím, že děti s pražcema na zahradě nevyhnutelně brzy onemocní a umřou, ale pro mě je to z kategorie - vůbec netuším, čím jsou zrovna tyhle kousky napuštěné, a jak se to z toho uvolňuje či nikoliv. A takovéhle věci já prostě z okolí dětí (i svého nejraději) eliminuji, mám-li tu možnost. A ne, nejsem matka, co potřebuje mít na všecko pětkrát orazítkovanej evropskej certifikát, ale tohle u mě spadá do stejné kategorie, jako že nekupuju žužlací hračky pro mimina na tržnici nebo aliexpresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
9.9.23 15:13

Z těch pražců se ty škodliviny uvolní v době jejich provozu pod kolejemi. Na konci jejich životnosti jsou téměř neškodné a klidně mohou na té zahradě být. Je to jako s tím novým autem, po dvou letech ta chemie začíná také značně ustupovat.

@ugluk píše:
@Prostě Vodnář akorát je tam obvykle člověk nevozí x hodin každý den (což se na zahradě klidně placatí) a pokud je vozit chci, neexistuje moc alternativ. Na rozdíl od toho, když si předělávám zahradu, tak tam ty pražce prostě nedám a je to. Netvrdím, že děti s pražcema na zahradě nevyhnutelně brzy onemocní a umřou, ale pro mě je to z kategorie - vůbec netuším, čím jsou zrovna tyhle kousky napuštěné, a jak se to z toho uvolňuje či nikoliv. A takovéhle věci já prostě z okolí dětí (i svého nejraději) eliminuji, mám-li tu možnost. A ne, nejsem matka, co potřebuje mít na všecko pětkrát orazítkovanej evropskej certifikát, ale tohle u mě spadá do stejné kategorie, jako že nekupuju žužlací hračky pro mimina na tržnici nebo aliexpresu.
  • Citovat
  • Upravit
69126
9.9.23 15:26

@Prostě Vodnář a posudky na množství škodlivin uvolňovanch z použití konkrétního pražce dělal kdo? Pro mě je to z kategorie „nevypočitatelné“ - byť souhlasím, že množství škodlivin v čase klesá, nakolik jsou zcela bezpečné zrovna sehnané kousky, si fakt netroufám s jistotou soudit.
A znovu zdůrazňuji - pro mě je tohle z kategorie zbytné a snadno nahraditelné. Zaladatelka nestojí před rozhodnutím, ještli mít zahradu z pražců nebo nikdy žádnou. Ale jestli ji mít hned, co nejlevněji a dle diktátu své matky, nebo dle svých přesných představ, dráž a za své, s čímž nemá nejmenší problém. Tak co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová