Tchýně - (ne)veselé historky

Anonymní
2.9.23 09:31

Tchyne - vesele historky

Zdravim, pojdme si povypravet vesele historky s tchynema. Ta moje je 3/4 roku nas… jak brigadyr, dava mi to krasne najevo svou aroganci, nastvanosti, at si jako uvedomim, jaka jsem strasna - ale ze by z no treba za tu dobu vypadlo, s cim ma problem, to neee. Uplne bezne cpala moji 1,5letou slanejma tycinkama, horama cukrovi a cokoladou. Dovolila jsem si teda vyslovit prani, ze by to do ni nemuseli cpat tolik, kdyz se mi po tom i osypala a mela zacpy - odpoved, no jo, si musi zvyknout na cukr. Dalsi problem, co jsem mela a kde jsem si dovolila ae ozvat bylo, ze ji nechavaj hrat s malejma magnetama, opakovane jsem zadala, aby je dali z lendice pryc - alespon ty opravdu male. Nezajem. To ze si hrajou na drogerii s pracima praskama a vsema moznejma cisticima prostredkama uz jsem ani nemela silu komentovat. Kazdopadne ty magnety me opravdu znervoznuji, tak jsem si opet dovolila se ozvat s tim, ze nechci delat rozbroje, ale ze proc to nedali pryc, kdyz jsem je o to opakovane zadala. Odpoved - nokdy jsem nevidela, ze by si to strcila do pusy. Rikam, ze to udela jednou. Na to odpoved - tak kdyz si myslis, ze se ji tu neco stane, tak sem nemusi chodit, tak jsem rekla, ze nemusi no a ze teda odchazime - jen pro upresneni ona by nejradsi, aby tam mala byla aspon dva dny v tydnu, ne-li dyl a heozne sw divi, ze se ja sama chci starat o svoje dite, uzit si ji a na hlidani tak jednou za 3tydny. A ze kdyz absolutne ignoruje moje prani, ze o to min tam chci malou davat. Ma dalsi 4 vnoucata, co navstevuje tak 8× do roka, ale u nas dela takovyhle sceny. Tak jsem rekla, ze si myslim, ze si jako matka deti zslouzim nejakej respekt. Na to mi bylo receno, ze se k ni kam chovat slusne, kdyz chci respekt, tak jsem se zeptala, kdy jsem se k ni nechovala slusne - odpoved, ze ji rikam, co dela blbe. Takze predstava - predavat deti na vyzvani, bez odmlouvani a jakychkoliv zadosti, co si treba nepreju. Takze drzet hu bu a krok. Tak to dekuji pekne, bez hlidani se opravdu obejdu :mrgreen: ale zajima me, jak je to i jinde - verim, ze tohle jsou takove celkem bezne trable, tak by me zajimaly jeste vetsi pikantnosti s tchynema - mozna i zjisteni, ze muze byt i hur :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1259
2.9.23 09:45
@Anonymní píše:
Zdravim, pojdme si povypravet vesele historky s tchynema. Ta moje je 3/4 roku nas… jak brigadyr, dava mi to krasne najevo svou aroganci, nastvanosti, at si jako uvedomim, jaka jsem strasna - ale ze by z no treba za tu dobu vypadlo, s cim ma problem, to neee. Uplne bezne cpala moji 1,5letou slanejma tycinkama, horama cukrovi a cokoladou. Dovolila jsem si teda vyslovit prani, ze by to do ni nemuseli cpat tolik, kdyz se mi po tom i osypala a mela zacpy - odpoved, no jo, si musi zvyknout na cukr. Dalsi problem, co jsem mela a kde jsem si dovolila ae ozvat bylo, ze ji nechavaj hrat s malejma magnetama, opakovane jsem zadala, aby je dali z lendice pryc - alespon ty opravdu male. Nezajem. To ze si hrajou na drogerii s pracima praskama a vsema moznejma cisticima prostredkama uz jsem ani nemela silu komentovat. Kazdopadne ty magnety me opravdu znervoznuji, tak jsem si opet dovolila se ozvat s tim, ze nechci delat rozbroje, ale ze proc to nedali pryc, kdyz jsem je o to opakovane zadala. Odpoved - nokdy jsem nevidela, ze by si to strcila do pusy. Rikam, ze to udela jednou. Na to odpoved - tak kdyz si myslis, ze se ji tu neco stane, tak sem nemusi chodit, tak jsem rekla, ze nemusi no a ze teda odchazime - jen pro upresneni ona by nejradsi, aby tam mala byla aspon dva dny v tydnu, ne-li dyl a heozne sw divi, ze se ja sama chci starat o svoje dite, uzit si ji a na hlidani tak jednou za 3tydny. A ze kdyz absolutne ignoruje moje prani, ze o to min tam chci malou davat. Ma dalsi 4 vnoucata, co navstevuje tak 8× do roka, ale u nas dela takovyhle sceny. Tak jsem rekla, ze si myslim, ze si jako matka deti zslouzim nejakej respekt. Na to mi bylo receno, ze se k ni kam chovat slusne, kdyz chci respekt, tak jsem se zeptala, kdy jsem se k ni nechovala slusne - odpoved, ze ji rikam, co dela blbe. Takze predstava - predavat deti na vyzvani, bez odmlouvani a jakychkoliv zadosti, co si treba nepreju. Takze drzet hu bu a krok. Tak to dekuji pekne, bez hlidani se opravdu obejdu :mrgreen: ale zajima me, jak je to i jinde - verim, ze tohle jsou takove celkem bezne trable, tak by me zajimaly jeste vetsi pikantnosti s tchynema - mozna i zjisteni, ze muze byt i hur :mrgreen:

a ta veselá historka je kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
2.9.23 09:47

Přijela jsem z porodnice s dvojčaty po 14 dnech a na první pohled se mi něco v obýváku nezdálo… na ten druhý jsem zjistila, že mám lustr cca o 2 metry jinde
a z původního místa do nového vede vkusná kolejnička…
Prostě než jsem přijela, opanovala tchyně moje teritorium i manžela, vysvětlila mu, že lustr nemůže být nad dětskými postýlkami a je nutný přesun.
Naštěstí mi po porodu bylo tak špatně, že jsem neměla sílu zabíjet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
2.9.23 09:56

Že bych založila diskuzi Snachy - veselé historky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
2.9.23 10:00

Nedovedu si představit aby babička hlídala jen jednou za 3 týdny. To je tedy za nás (tobě nějak úplně v příběhu chybí manžel :think:) hodně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
2.9.23 10:04
@mojmira píše: Že bych založila diskuzi Snachy - veselé historky :mrgreen:

Coby matka pubertalnich synů jsem ráda, že mám teď klid, ale těším se, že za 10 a více let by z nich mohly vypadnout nějaký vnoučatka.
Pak si uvědomím, že to znamená 2 snachy a vzhledem k místním diskuzim vysokou pravděpodobnost, že mi stejně vnouče nikdo nepůjčí, protože budu stará, trapná, omezená, budu mít jiný náhled na život, bude potřeba mě od synů odriznout, dokázat, že snacha je ve všem lepší,…
Hmm…nebylo by lepší, kdyby byli gayové, at mi aspoň oni na stará kolena zůstanou? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.23 10:05

Tak jo, klidne jsem to mohla pojemnovat naschvaly od tchyne, ja uz se tomu jejimu chovani, kdy dupe a kdyz neni po jejim, tak se chova jak urazene dite, smeju, proto vesele. A taky me zajimaly zkusenosti ostatnich, kazdeho nastve neco jineho, tak mw proste zajima, co se deje jinde :nevim:
@mojmira Klidne zaloz, rada si poctu i tam ;)
@Jana dnešní Jooo, taky dobry. U nas jeste takhle tchyne pomohla manzelovi s „uklidem“ (bylo dost uklizeno pred porodem), ale bylo nutne ciste povliknout. Mame 2 druhy dek, velke a male - a protoze nemohla najit povleceni na velke, tak velke deky narvala do polovicniho povleceni. Takze u manzela samozrejme velka hvezda a ja prisla domu a mohla si to povliknojt znovu, protoze v tom by se opravdu nedalo spat - pomoc k nezaplaceni, misto aby zvedla telefon a zwptala se kde to mame, aby kdyz teda tak heozne pomahala, to taky k necemu bylo

• Citovat
  • Upravit
350
2.9.23 10:09
@Anonymní píše:
Zdravim, pojdme si povypravet vesele historky s tchynema. Ta moje je 3/4 roku nas… jak brigadyr, dava mi to krasne najevo svou aroganci, nastvanosti, at si jako uvedomim, jaka jsem strasna - ale ze by z no treba za tu dobu vypadlo, s cim ma problem, to neee. Uplne bezne cpala moji 1,5letou slanejma tycinkama, horama cukrovi a cokoladou. Dovolila jsem si teda vyslovit prani, ze by to do ni nemuseli cpat tolik, kdyz se mi po tom i osypala a mela zacpy - odpoved, no jo, si musi zvyknout na cukr. Dalsi problem, co jsem mela a kde jsem si dovolila ae ozvat bylo, ze ji nechavaj hrat s malejma magnetama, opakovane jsem zadala, aby je dali z lendice pryc - alespon ty opravdu male. Nezajem. To ze si hrajou na drogerii s pracima praskama a vsema moznejma cisticima prostredkama uz jsem ani nemela silu komentovat. Kazdopadne ty magnety me opravdu znervoznuji, tak jsem si opet dovolila se ozvat s tim, ze nechci delat rozbroje, ale ze proc to nedali pryc, kdyz jsem je o to opakovane zadala. Odpoved - nokdy jsem nevidela, ze by si to strcila do pusy. Rikam, ze to udela jednou. Na to odpoved - tak kdyz si myslis, ze se ji tu neco stane, tak sem nemusi chodit, tak jsem rekla, ze nemusi no a ze teda odchazime - jen pro upresneni ona by nejradsi, aby tam mala byla aspon dva dny v tydnu, ne-li dyl a heozne sw divi, ze se ja sama chci starat o svoje dite, uzit si ji a na hlidani tak jednou za 3tydny. A ze kdyz absolutne ignoruje moje prani, ze o to min tam chci malou davat. Ma dalsi 4 vnoucata, co navstevuje tak 8× do roka, ale u nas dela takovyhle sceny. Tak jsem rekla, ze si myslim, ze si jako matka deti zslouzim nejakej respekt. Na to mi bylo receno, ze se k ni kam chovat slusne, kdyz chci respekt, tak jsem se zeptala, kdy jsem se k ni nechovala slusne - odpoved, ze ji rikam, co dela blbe. Takze predstava - predavat deti na vyzvani, bez odmlouvani a jakychkoliv zadosti, co si treba nepreju. Takze drzet hu bu a krok. Tak to dekuji pekne, bez hlidani se opravdu obejdu :mrgreen: ale zajima me, jak je to i jinde - verim, ze tohle jsou takove celkem bezne trable, tak by me zajimaly jeste vetsi pikantnosti s tchynema - mozna i zjisteni, ze muze byt i hur :mrgreen:

Taková tchýně by už dítě neviděla… Jak si neměla sílu komentovat že si hrají s čisticími prostředky? A magnety? Vždyť přímo ohrožuje zdraví tvého dítěte, proč ho nebraníš? Mě na tom nepřijde nic veselého.. si matka, musíš se umět rázně ozvat a ne sebou nechat takhle zametat 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
2.9.23 10:10

Moje prvni tchyne byla tupa vesnicka kaca par excellence…jsem rada, ze se s ni uz nemusim vidat.
Nejvic me otravovala s teplickarenim. Vecne mi prikryvala deti az pod bradu, budily se zpoceny a rvaly A dalsi speky predvedla.
@Svetluska55 hele a ja to takhle nevidim. Ja jsem vcelku nekonvencni matka a myslim, ze budu i takova babca. A v nasi nekonvencni rodine je to dobre.

Příspěvek upraven 02.09.23 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.23 10:10

@Sisika9 manzela samozrejme mam ;) a jednou za tri tydny je za me naprosto dostacujici, porad to znamena jeden vilend jeho rodice, jeden moji a jeden my - takze za me by uplne stacilo i jednou mesicne, 1+1 vikend babicky a 2 my - ja nevim, ale lidi si porizuji deti, protoze oni sami chteji nebo pro babicky, aby se mely jak zabavit? :think:

• Citovat
  • Upravit
3792
2.9.23 10:14
@Anonymní píše:
@Sisika9 manzela samozrejme mam ;) a jednou za tri tydny je za me naprosto dostacujici, porad to znamena jeden vilend jeho rodice, jeden moji a jeden my - takze za me by uplne stacilo i jednou mesicne, 1+1 vikend babicky a 2 my - ja nevim, ale lidi si porizuji deti, protoze oni sami chteji nebo pro babicky, aby se mely jak zabavit? :think:

Máš? Ten příběh s dekama spíš říká, že nemáš. Nebo asi nemá ruce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
2.9.23 10:15
@Tarjei píše:
Moje prvni tchyne byla tupa vesnicka kaca par excellence…jsem rada, ze se s ni uz nemusim vidat.
Nejvic me otravovala s teplickarenim. Vecne mi prikryvala deti az pod bradu, budily se zpoceny a rvaly A dalsi speky predvedla.
@Svetluska55 hele a ja to takhle nevidim. Ja jsem vcelku nekonvencni matka a myslim, ze budu i takova babca. A v nasi nekonvencni rodine je to dobre.Příspěvek upraven 02.09.23 v 10:11

Tak můžeš doufat, že si syn najde i nekonvenční nevěstu.. ono se taky může stát, že si přivede pravý opak..a zase špatně.
Já mám třeba tchyni zlatou a neřeknu proti ní půl slova, ale náš dobrý vztah je potvrzen vzdalenosti 200 km+ :)

• Citovat
  • Upravit
140240
2.9.23 10:17
@Svetluska55 píše:
Coby matka pubertalnich synů jsem ráda, že mám teď klid, ale těším se, že za 10 a více let by z nich mohly vypadnout nějaký vnoučatka.
Pak si uvědomím, že to znamená 2 snachy a vzhledem k místním diskuzim vysokou pravděpodobnost, že mi stejně vnouče nikdo nepůjčí, protože budu stará, trapná, omezená, budu mít jiný náhled na život, bude potřeba mě od synů odriznout, dokázat, že snacha je ve všem lepší,…
Hmm…nebylo by lepší, kdyby byli gayové, at mi aspoň oni na stará kolena zůstanou? :roll:

tohle mám všechno za sebou, mám moc hodné snachy, i když jedna je už teď ex, pořád se stýkáme, i zeť se povedl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
2.9.23 10:21
@mojmira píše: Že bych založila diskuzi Snachy - veselé historky :mrgreen:

Presne to me taky napadlo - zminit tady ty svate! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
2.9.23 10:27
@Svetluska55 píše:
Hmm…nebylo by lepší, kdyby byli gayové, at mi aspoň oni na stará kolena zůstanou? :roll:

Mluvis mi z duse a to s tema gayema me napadlo nekolikrat :mrgreen: ; ja mam proste radsi kolem sebe chlapi, jelikoz byvaji povahove lepsi a je s nima vetsi sranda
Zenske vseobecne vubec nemusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová