Tchýně - (ne)veselé historky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106943
2.9.23 16:19
@ibis píše:
Já bych řekla, že zlom nastává s narozením dítěte, tedy vnoučete :think:

Taky myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
2.9.23 16:20
@Micilin píše:
Tchyně i tchán jsou mrtví a nikdy s dětmi nepomohli, nemohli dokud žili. Ty si tady stěžuješ že chce tchyně hlídat :zed:
Jen si s ní ujasni pár bezpečnostních věcí a byla bych vysmátá a ráda za ni.

Vždyť to tchyně ignoruje. Když dítě spolkne dva malé magnety, může klidně i umřít. Nebo malou placatou baterku. Ta nejhorší „drogerka“ typu Krtek, co okamžitě leptá naštěstí mívá aspoň bezpečnostní uzávěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6920
2.9.23 16:25
@Janli píše:
A proč by to měl řešit nanžel? 8o Dospělý člověk řeší svoje problémy sám, nepotřebuje na to tiskovýho mluvčího…

To sice ano, souhlasím, ale některé tchyně jsou takové exempláře, že považují veškeré „požadavky“ snachy za vymyšlené bláboly, jenom aby bylo po jejím. Pokud bych tchyni několikrát poprosila, ať zmiňované magnety schová nebo si nehraje s odrostlým miminem s čisticími prostředky a nic, povolala bych manžela, ať jí to vysvětlí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149414
2.9.23 16:29
@Lojzísek píše:
A proč? Mám rok a půl staré dítě. Čokoládou ani slanými tyčinkami ho necpu, se Savem si nehraje a malé částice z jeho okolí odstraňuju, protože vše končí v puse. Jsem taky úzkostná a přechytralá? Měla bych najít terapeuta?
Přijde mi, že ženské jsou v tomhle tématu tak zaujaté, že jen málokdo dokáže věc posoudit trochu objektivně.

Jsem babička a když byla vnučka malá, tak bylo samozřejmostí mít léky, čistící prostředky, nože a podobné věci na místě, kam dítě nedosahne, nemůže. Pak není divu, že je tolik domácích úrazů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149414
2.9.23 16:35
@Atisia píše:
Když jsem četla veselé historky…
Myslela jsem si, že to bude něco jako
S tchýni se propadla židle, udělala kotrmelec do hnoje, přivedla domu cizí dítě jiného pohlaví… :lol: :roll: trochu zklamání :roll: :?
:mrgreen: jako že měla přivést ze školky Jarušku a místo toho přivedla sousedovic Matýska? :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
2.9.23 16:42
@g.sandova píše:
Co tady furt bliješ?

Nejen tady, i třeba v diskuzi o zrzavých vlasech.
Dneska je Ahep asi hodně špatně, když tolik zvrací.

Edit. překlep

Příspěvek upraven 02.09.23 v 16:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
2.9.23 16:47
@Svetluska55 píše:
Coby matka pubertalnich synů jsem ráda, že mám teď klid, ale těším se, že za 10 a více let by z nich mohly vypadnout nějaký vnoučatka.
Pak si uvědomím, že to znamená 2 snachy a vzhledem k místním diskuzim vysokou pravděpodobnost, že mi stejně vnouče nikdo nepůjčí, protože budu stará, trapná, omezená, budu mít jiný náhled na život, bude potřeba mě od synů odriznout, dokázat, že snacha je ve všem lepší,…
Hmm…nebylo by lepší, kdyby byli gayové, at mi aspoň oni na stará kolena zůstanou? :roll:

Holka neboj, až na to dojde, ještě budou rádi, že pohlídáš. Já teda mám vnuky od dcery a to víš, taky - tohle nedávej, tohle dávej, tohle nejí, támhleto jo a víš co? Dělám bábu na plný úvazek. Řekla jsem rovnou, u vás doma po vašem, u mě po mým. A vidíš, jsou u mě v pohodě a rádi a mladí jsou zase rádi, že jim pohlídám, do školky a na kroužky odvedu, nasytím a tak dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
2.9.23 16:47
@Anonymní píše:
@Sisika9 manzela samozrejme mam ;) a jednou za tri tydny je za me naprosto dostacujici, porad to znamena jeden vilend jeho rodice, jeden moji a jeden my - takze za me by uplne stacilo i jednou mesicne, 1+1 vikend babicky a 2 my - ja nevim, ale lidi si porizuji deti, protoze oni sami chteji nebo pro babicky, aby se mely jak zabavit? :think:

Lidi si pořizují děti, protože sami chtějí, a někteří chápou, že vztah s prarodiči je pro dítě důležitý, mimo jiné i proto, že zažijí jiné prostředí, přístupy, že mají kolem sebe víc lidí, kteří je milují apod. Pro mě je nepřekročitelná hranice jízda v autě bez sedačky a fyzické tresty, jinak nezasahuju a opravdu je mi úplně jedno, jestli má jednou týdně dítě nezdravé jídlo. Moc to hrotis, řekla bych.

• Citovat
  • Upravit
5710
2.9.23 16:50
@ibis píše:
Já bych řekla, že zlom nastává s narozením dítěte, tedy vnoučete :think:

V mem pripade nastal vzdy zlom hned, protoze jsem si v dlouhodobych vztazich vzdy nasla pritele, na kterem matka majetnicky visela. A to jsem vzdy byla slusna, nikdy si na moje chovani zadna tchyne nestezovala, protoze nebylo na co.
Naopak po dvou detech me tchyne prestala resit a po trech je na me dokonce mila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.9.23 17:37
@Venetia píše:
Ze to prece nemuze byt tak spatny ckovek, kdyz vychovaka tak kvalitniho jedince

No, to je úplná blbost, zejo. Nezvládá roli tchyně, o tom je řeč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.9.23 17:39
@milami píše:
Nejen tady, i třeba v diskuzi o zrzavých vlasech.
Dneska je Ahep asi hodně špatně, když tolik zvrací.

Edit. překlep

Příspěvek upraven 02.09.23 v 16:58

Uz jsem si všimla tě diskuze. To je neco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5171
2.9.23 17:40
@g.sandova píše:
No, to je úplná blbost, zejo. Nezvládá roli tchyně, o tom je řeč

Ale roli matky zvládla na jedničku, ne? Což zakladatelka zatím říct nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.9.23 17:41
@ibis píše:
Ale roli matky zvládla na jedničku, ne? Což zakladatelka zatím říct nemůže…

No na jedničku? Tezko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6450
2.9.23 17:46
@Anna766 píše: :mrgreen: jako že měla přivést ze školky Jarušku a místo toho přivedla sousedovic Matýska? :mrgreen:

Jako v tom vtipu - vždyť je to jedno, stejně ho tam zítra odvedu zpátky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6450
2.9.23 17:49
@Buba mara píše:
Holka neboj, až na to dojde, ještě budou rádi, že pohlídáš. Já teda mám vnuky od dcery a to víš, taky - tohle nedávej, tohle dávej, tohle nejí, támhleto jo a víš co? Dělám bábu na plný úvazek. Řekla jsem rovnou, u vás doma po vašem, u mě po mým. A vidíš, jsou u mě v pohodě a rádi a mladí jsou zase rádi, že jim pohlídám, do školky a na kroužky odvedu, nasytím a tak dále.

Tak ale nedáváš batoleti na hraní magnety, čistící prostředky a necpeš ho jídlem, po kterém je mu zle, ne? To je taky dost zásadní rozdíl. Třeba já chci, aby malá nosila barefoot boty, protože má špatné nohy a v barefoot min padá. Moje mamka jí koupila klasický nějaký kecky. No tak ať, pokud jí nejsou malý. Ale kdyby jí i přes alergii dávala mléčné jídlo nebo ji vozila na klíně bez autosedačky, to bychom si teda nerozuměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová